Kolme yötä perhehuoneessa

Isyyspakkaus

Äiti oli synnytyksen jälkeen kipeä ja väsynyt. Tyttöä piti hänen pienen kokonsa vuoksi syöttää parin tunnin välein, ja hänen verensokeriaan seurattiin myös yöllä. Olikin helpotus, että saimme Haikaranpesästä perhehuoneen, jossa minä sain harjoitella isänä olemista ja äiti levätä. Kokemus oli ehdottomasti hieno, ja suosittelen sitä kaikille, joilla on siihen mahdollisuus.

Kun Rouva keskittyi tytön ruokkimiseen, minun vastuullani oli ruokkia Rouvaa ja hoitaa tytön vaipanvaihdot. Tyttö nukkui välillä minun vieressäni, välillä äitinsä kanssa. Kun äitiä alussa hirvitti nukkua tytön kanssa, valvoin heidän vierellään vahtien, että äiti ei kierähdä tytön päälle. Niin ei käy kuulemma koskaan.

Vaikka Haikaranpesä tuo monille mieleen luomusynnytyksen, se ei ollut meillä suunnitelmissa eikä se juttu, miksi halusimme juuri sinne. Haikaranpesässä on tarjolla kaikki samat kivunlievityskeinot kuin Kättärin muissakin kerroksissa, ja mekin varauduimme ottamaan niitä koko rahalla.

Haikaranpesään meidät toivat kavereiden suositukset sekä odotus asiakaslähtöisemmästä hoidosta. Haikaranpesä järjesti myös oman perhevalmennuksen sekä henkilökohtaisen synnytyssuunnittelun eli keskustelun kätilön kanssa omista toiveista.

Hoito ja henkilökunta olivatkin mahtavia ja täyttivät kaikki odotukset. Tarvitsimme erityisesti ensimmäisen yön ja seuraavan päivän aikana runsaasti neuvoja tytön syöttämisessä. Olimme myös säikkyjä ja kutsuimme kätilön tai yöhoitajan paikalle joka kerta, kun tyttö yökki lapsiveden jäämiä sisuksistaan.

Olo lapsivuodeosastolla oli kuin hotellissa, jossa on täysihoito. Lämmin ruoka tuotiin kaksi kertaa päivässä, ja aamu- väli- ja iltapalat kuuluivat pakettiin. Olisimme varmasti viihtyneet perhehuoneessa vielä vaikka yhden päivän pidempään, mutta koska siihen ei ollut mitään erityistä tarvetta, teimme tilaa uusille perheille.

Halusimme kiittää aivan erityisesti Leena-Maija-kätilöä, jolla oli yli 30 vuoden kokemus lapsista. Hänen rauhallinen ja kärsivällinen tyylinsä sai meidät vakuutettua siitä, että kaikki menee hyvin. Hän muistutti, että me tunnemme lapsemme kaikkein parhaiten ja osaamme tehdä juuri oikeat ratkaisut ihan vain omaan vaistoomme perustuen.

Poistuimme vauvakuplasta todelliseen maailmaan lauantaina.

Kun ajoimme taksilla kaupunkiin, oli kuin olisimme tulleet kotiin joltain pidemmältä ulkomaanmatkalta. Kaupunki näytti jotenkin erilaiselta ja aurinkokin paistoi kirkkaammin. Matkan varrella näkyi Ravintolapäivän kojuja, ja hyväntuuliset ihmiset parveilivat jalkakäytävillä.

Hain ensi töikseni rouvalle pastöroimattomia juustoja ja muita herkkuja Hakaniemen hallista. Kauppiaat kyselivät uutisia ja lähettivät onnitteluterveisiä kotiin.

Tänne oli hyvä syntyä, ajattelin.

Kommentit

HH (Ei varmistettu)

Onnea!

Haikaranpesä on kyllä ihana paikka synnyttää. Kätilöiden asenne työhönsä ja paneutuminen auttamaan perhe-elämän alkuun oli jotain ihan poikkeuksellista. Mekin vietimme perhehuoneessa kolme päivää kuukausisitten ja mieluusti olisin siinä kuplassa viettänyt vielä muutaman päivän lisää.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hienoa! Onnea!

Toivottavasti huippupalsta ei pääty tähän vaan saadaan kurkistella vielä teidän pienen myyn kasvua ja sinun isyyttäsi - teidän perhettä. Kirjoitat todella kauniisti ja kiinnostavalla tavalla. Näin itse odottavana äitinä on aika liikkistä lukea isänkin puolta.

Toivottavasti tämä kaikki on tulostettuna vauvakirjan väliin, kuinka upeaa olisi parikymppisenä lukea isän aatteita aikojen takaa.

Kaunista kesää teidän täydentyneelle perheelle.

Vierailija (Ei varmistettu)

Haikaranpesä kuulostaa todella mukavalta paikalta! Harmi vaan kun itse asutaan täällä "pellossa". :D Ei sinänsä, tuo olisikin lähes ainoa syy muuttaa lähemmäs pääkaupunkia... Tsemppiä teille tuleviin koitoksiin! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Leena-Maija on ihan huippu, teillä kävi tuuri! Terveisin anonyymi kätilöopiskelija :)

Tommi K
Isyyspakkaus

HH: Niin, meillä ei ole mitään mihin verrata, mutta oli tämä kyllä huippuhyvä.

Vierailija (10:48): Kiitos! Ei tämä palsta tähän pääty, vaikka tämä yhdenlainen kliimaksi olikin.

Vierailija (11:01): Osaavaa ja ammattitaitoista väkeä kyllä löytyy ihan varmasti muualtakin. Sitä en tiedä, miten yleisiä perhehuoneet ovat missäkin päin Suomea.

Vierailija (11:40): Olivat muutkin kätilöt kyllä tosi ihania, myös siellä päivystysosaston puolella. Terveisiä vaan kaikille.

MööpElli (Ei varmistettu)

Poistuminen vauvakuplasta tuntui minustakin juuri tuolta kuin sen kuvailit! Se oli kyllä niin outo fiilis, että melkein tuntui kuin olisi tullut ulkoavaruudesta eikä ulkomailta :D

Coffee to go

Onnittelut ihanasta tytöstä!

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Voi miten kivaa näitä on lukea, onnea vielä kerran, Tommi, Rouva ja pieni tyttö!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos callette ja Kati!

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi kun iski liikutus ja vauvakuume. Kauniisti kirjoitat.

t. Anonyymi anonyyminä pysyvä

Nasu (Ei varmistettu)

Voi, kun kiva, että kirjoitat positiivisista kokemuksistanne sairaalassa. Niitä positiivisia, kun kuulee niin vähän, vaikka suurin osa niitä varmasti onkin. Tässäkin asiassa paha kello kuuluu usein kauas, joten lämmitti kovasti mieltä lukea kehuista.

Kommentoi