Kruununhaan herkut
Veimme lauantaina Jyväskylän-vieraat herkuttelemaan Kruununhakaan. Pääkohde oli Mariankadun Korea House, mutta esittelimme vieraille myös lempikahvikauppamme Creman ja lempisuklaapuotimme, Chjokon Liisankadulla.
Cremassa olin äärettömän iloinen huomatessani, että he ovat vihdoin saaneet valikoimaansa ikioman espresson! Olen kysellyt espresson perään siitä asti, kun he lanseerasivat omat kahvipaahtonsa.
Vielä en ehtinyt maistaa tätä espressoa, mutta paketillinen odottaa keittiössä.
Korea House, Suomen ensimmäinen korealainen ravintola, sijaitsee puolentoista korttelin päässä Cremasta Mariankadulla. Ihan törkeän hyväääääää.
Kokeile esim. sushi-tyyppistä merilevärullaa (kimbap), lihatäytteisiä taikinanyyttejä (mandutygim), kimchi-omelettia (kimchi jeon), keittomaisia hot pot -patoja (chigae) tai kasvis-riisi-liharuukkua, jonka päällä on paistettu kananmuna (bibimbap). Kaikki pääruoat tarjotaan tulisen kiinankaalin (kimchi) kanssa, joka kuuluu korealaiseen ruokaan kuin munavoi karjalanpiirakalle.
Samassa korttelissa Creman kanssa on tänä vuonna kymmenen vuotta täyttänyt suklaapuoti Chjoko. Haimme Chjokosta vielä laatikollisen praliineja ja toisen laatikollisen macaronseja kotona kahvin kanssa nautittaviksi. Kuulimme samalla, että Chjokon aiemmin tarjoama suklaabrunssi on muuttunut nyt lauantaiseksi Chocolate High Teaksi, joka sisältää sekä makeita herkkuja että pikkusuolaista. Täytyypä testata!
Kiitoksia vielä vieraille! Oli hauska nähdä!