Kuin pienellä lomalla

Isyyspakkaus

Tänä viikonloppuna oli helppoa rakastua Helsinkiin. Kesätapahtumat täyttivät kadut, ja kaupunki kuhisi iloisista ihmisistä kesäisissä vaatteissaan. Aurinkoinen ja helteinen sää houkutteli kaduille ja rannoille nekin, jotka eivät osallistuneet mihinkään tapahtumaan, ja lämpöä riitti pitkälle iltaan. Lauantai-iltana vielä yhdeksän aikoihin iltalenkille lähtiessäni lämpömittari näytti 24:ää.

Jopa kaikkein tutuimmat ja täysin arkisetkin paikat näyttivät niin paljon iloisemmilta ja eläväisemmiltä kylpiessään lämmössä ja auringonpaisteessa.

Keskustan ravintolat olivat avanneet ikkunansa, ja tunnelma oli kuin... no, jossain muualla, missä on aina lämmintä.

Mekin päädyimme perjantaina hetken mielijohteesta nauttimaan omenaiset drinksut Brondaan Etelä-Espalanadille käytyämme ensin taaperotanssissa ja sushi-illallisella Fuku Sushi Buffet'ssa (Fredrikinkatu 36).

Olin iloinen sekä Maailma kylässä -festivaalien että Siivouspäivä-kirpputoritapahtuman puolesta, sillä sään kanssa ei olisi voinut käydä parempi tuuri. En kyllä tällä kertaa ehtinyt osallistua kumpaankaan, sillä olin jo aiemmin päättänyt viedä tytön viikonloppuna Linnanmäelle, jos säät sen vain sallisivat.

Asiaa ei tarvinnut kahdesti harkita lauantaina.

Pieni on edelleen liian pieni lähes kaikkiin laitteisiin, mutta Pallokaruselli, Rumpukaruselli, Vankkuripyörä ja Kotkot tarjosivat viihdykettä juuri niin pitkäksi aikaa kuin oli tarvetta, ja sitten olikin jo aika lähteä syömään.

Nautimme lauantai-illallisen Döner Harjussa (Fleminginkatu 23). Kävimme siellä nyt ensimmäistä kertaa, ja kerta ei varmasti jäänyt viimeiseksi!

Ravintola tarjoaa tasokkaita kebabannoksia, ja täytyy sanoa, että oma lammasleipäni oli varmasti paras kebab, jonka olen koskaan syönyt. Rouva sanoi omasta lammaslautasestaan lähes samaa, tosin sillä poikkeuksella, että hän ei ole kuulemma koskaan aiemmin syönyt kebablihaa. ("What?" Se oli minunkin reaktioni.)

Hassua, mutta tuntuu aivan kuin olisi ollut jollain pienellä lomalla. Ei vain lämmön puolesta, vaan myös siksi, että kerrankin oli aikaa kuljeskella kiireettömästi kaupungilla ja käydä hetken mielijohteesta ulkona syömässä koko perheen kanssa.

Tämä pitäisi ottaa tavaksi.

Kommentoi