Kuinka paljon blinejä on liikaa?

img_3625.jpg

Tarkoitukseni ei ollut tehdä blinijuttua, sillä sivusin aihetta jo joulun alla. Neljännen blini-iltamme kohdalla annoin periksi. Onpahan ainakin paremmat kuvat, joten antaa mennä.

img_3634.jpg

Blinit (n. 10 kpl)

Bliniohjeita on varmasti monenlaisia. Joissain ohjeissa taikinaan tulee olutta, toisissa siihen laitetaan tattarijauhon lisäksi vehnäjauhoja. Tämä ohje on otettu tattarijauhopussin kyljestä ja todettu oikein toimivaksi.

Ainekset

  • 4 dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
  • 20 g hiivaa
  • 2 1/2 dl tattarijauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 1 1/2 dl kuumaa maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl voisulaa
  • 1 kananmuna
  • voita paistamiseen

Lisäksi erilaisia täytteitä kuten

  • mätiä
  • sipulisilppua
  • smetanaa.

Lisää täyteideoita alempana.

img_3397.jpg

Valmistaminen

  1. Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi
  2. Lisää hiiva, tattarijauhot ja sokeri
  3. Peitä kulho liinalla ja kohota taikinaa lämpimässä paikassa pari tuntia
  4. Erottele kananmunasta valkuainen ja keltuainen
  5. Vaahdota valkuainen kovaksi vaahdoksi
  6. Sekoita taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdotettu valkuainen
  7. Paista blinit runsaassa voissa valurautaisilla blinipannuilla.

Jos blinejä paistaa isomman määrän, kannattaa kuumentaa uuni vajaaseen sataan asteeseen, heittää valmiit blinit uuniin lautaselle ja tarjoilla ne sieltä lämpiminä pöytään sitä mukaa, kun lautaset tyhjenevät.

Pannuja kannattaa olla ehdottomasti kaksi, jotta paistaminen sujuu tuplasti nopeammin.

img_4143.jpg

img_4171.jpg

Täytteet

Tällä kertaa pöydässä oli

  • muikunmätiä
  • smetanaa
  • hienonnettua sipulia: hienonnettu sipuli kannattaa laittaa lävikköön ja kaataa sen päälle kattilallinen kiehuvaa vettä, jotta sipuli ei olisi niin äreää
  • hienonnettua kylmäsavulohta
  • suolakurkkua (olisipa ollut myös hunajaa)
  • savustettua possun sisäfilettä kuutioituna (E. Hakkarainen/Hakaniemen halli)
  • sienisalaattia: silputtuja metsäsieniä, turkkilaista jogurttia, sipulisilppua, suolaa ja pippuria
  • muikkutahnaa: Puula-särpimen savumuikkuja, smetanaa, sipulisilppua, sitruunamehua, suolaa ja pippuria
  • rapusalaattia: jokiravunpyrstöjä, smetanaa, sipulisilppua, sitruunamehua, suolaa ja pippuria.

img_4119.jpg

img_4206.jpg

img_4174.jpg

img_4198.jpg

Tämän illan jälkeen söimme blinejä vielä viidennen kerran.

Voiko blinejä syödä liikaa?

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä Ystävät ja perhe
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.