Kukkia ja sidontaa

Nyt on kukkakimpuilla näköä ja kokoa, ja ne sisältävät vain Rouvan lempikukkia! Uskotko, jos kerron, että kimput ovat hänen itsensä sitomia? 

Inbloom kukkien sidontakurssi-10.jpg

Ostin Rouvalle syntymäpäivälahjaksi kukkien sidontakurssin hänen lempikukkakaupassaan Inbloomissa (Uudenmaankatu 34). Inbloom on tunnettu niittykukkakimppuja muistuttavista rennoista ja runsaista kimpuistaan, mutta aivan näin runsasta kimppua emme ole aiemmin kotiimme liikkeestä kantaneet.

Inbloom kukkien sidontakurssi-11.jpg

Inbloomin Hannimaija Savolainen valitsi kaupan valikoimasta kimppuun soveltuvat kukat Rouvan toiveiden mukaisesti. Olin kyllä ilmoittanut etukäteen, että kimppuun tulee ainakin valkoisia pioneja, mutta siihen valikoitui myös hennon vaaleanpunaisia ja persikkaisia sävyjä.

Inbloom kukkien sidontakurssi-1.jpg

Kimpun sitominen ei suinkaan lähtenyt siitä, miten kukat laitetaan nippuun vaan miten kukat kannattaa leikata mahdollisimman taloudellisesti ja raaka-ainetta kunnioittaen. Kurssilla opeteltiin myös pitämään sidottavaa kimppua oikein, ettei sitä pitelevä käsi ala krampata.

Inbloom kukkien sidontakurssi-2.jpg

Kimpun sitomisessa varret laitetaan samansuuntaisesti spiraaliin ja kukan hennot varret tuetaan tukevammilla vihreillä oksilla, jotka myös tekevät kimppuun volyymiä.

Inbloom kukkien sidontakurssi-3.jpg

Rouva osoittautuikin varsinaiseksi luonnonlahjakkuudeksi.

Inbloom kukkien sidontakurssi-6.jpg

Hannimaija näytti vielä, miten kukkia voi siirrellä kimpussa paikasta toiseen spiraalimuodon ansiosta. Yksittäisiä kukkia voi myös käännellä ja vetää tulemaan paremmin esiin kimpusta ennen kuin kimppu sidotaan.

Inbloom kukkien sidontakurssi-7.jpg

Kimppu reunustetaan pienillä vihreillä oksilla ja sidotaan tiukasti narulla.

Inbloom kukkien sidontakurssi-8.jpg

Lopuksi varret leikataan terävällä veitsellä. Rouva sai tehdä tytöllekin tuliaisiksi pienen kimpun ja harjoitella sen varsien lyhentämistä. Pientä kimppua harjoiteltiin siksi, että pieni kimppu saattaa yllättäen olla isoa vaikeampi sitoa tasaiseksi.

Inbloom kukkien sidontakurssi-9.jpg

Ja niin kimput olivat valmiit käärittäväksi silkkipaperiin ja pussitettavaksi sellofaaniin.

Inbloom kukkien sidontakurssi-15.jpg

Kyllä tämän lastin kanssa kehtasi pyöräillä kotiin läpi Helsingin keskustan!

Inbloom kukkien sidontakurssi-13.jpg

Vinkiksi siis sinullekin, kun on löydettävä lahja hänelle, jolla on jo kaikkea. Lahjan hintaa ei yleensä kerrota saajalle, joten älkää kertoko Rouvalle, että kurssin hinta (sis. kukkakimput) on kimppuun laitettavista kukista riippuen noin 130 euroa. Tämä lahjan saaja oli ainakin hyvin iloinen ja onnellinen!

Inbloom kukkien sidontakurssi-14.jpg

Seuraavaksi päästään harjoittelemaan sidontaa oman puutarhan kukkasilla, ja itsekin olen nyt saanut kätevästi koulutuksen tässä sivussa!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *