Kummitodistus

Isyyspakkaus

Osa tyttäremme nimijuhlaa oli kummitodistusten lukeminen ja allekirjoittaminen. Se oli lähimpien ystäviemme lupaus olla osana hänen elämäänsä, ja pidimme sitä kauniina tapana tuoda hiven ns. virallisuutta muuten hyvin vapaamuotoiseen juhlaamme.

Otimme todistuksen pohjaksi Pro-Seremonioiden kummitodistuksen tekstin, lisäsimme siihen omia arvojamme ja molemmille kummipariskunnille räätälöidyn osion. Todistukset tulostettiin 1930-luvun kirjepaperille ja liimattiin kartongille, jonka reunat oli leikattu koukeroisiksi koristesaksilla.

***

XYZ ja XYZ

ovat tänään 21.7.2012 luvanneet

N. N. K:n (s. p.k.vvvv)

kummeina

tukea hänen vanhempiaan

N:n kasvattamisessa

ennakkoluulottomaksi, rohkeaksi, avoimeksi,

valoisaksi, vastuuntuntoiseksi, ystävälliseksi

ja lähimmäiset huomioon ottavaksi

ihmiseksi,

opettaa N:lle,

miten leivotaan täydellinen mansikkakakku,

kertoa, miten ankeasta pihasta saa rehevän keitaan,

opastaa häntä tietokoneen valinnassa

ja kertoa paljastuksia

pienten poikien ajatusmaailmasta

sekä

olla N:n tukena,

kun maailma tuntuu olevan häntä vastaan,

antaa hänelle aikaansa,

kuunnella häntä

ja neuvoa – silloin, kun hän neuvoja kaipaa

 

Rouva K                  Tommi K

XYZ                          XYZ

***

Toiset kummit lupasivat keskimmäisessä osiossa

kertoa N:lle, miten järjestetään parhaat kemut,

neuvoa, miten ostetaan täydellisesti istuvat farkut,

opastaa kuntosaliohjelman tekemisessä ja

viedä hänet saaristoon purjehtimaan.

***

Molemmat todistukset allekirjoitettiin kahtena kappaleena. Toinen jäi muistoksi tytölle, toinen kummeille.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Aivan mahtava idea - kummiutta parhaimmillaan <3

tilkkutäkki

Hieno idea. Voisitko laitta vielä kuvan nimiäismekosta vaikka henkarilla kun näytti niin hienolta. Enpä tullut ajatelleksikaan käyttää kierätyskankaita kun ompelin kevättalvella kastemekkoa pojalleni.

VierailijaN (Ei varmistettu)

Aivan ihana(t)! Meillä syyskuussa syntyvä esikoinen tullaan kastamaan ihan kirkollisin menoin, mutta silti toivonettä juuri nuo ovat niitä asioita, joita kummit kummilapselleen opettavat (paitsi ehkä noi parhaat kemut, meidän lapsi ei koskaan tule kemu-ikään, eihän?!).

Hirveästi piti kirjoitella tähän vaikka mitä, mutta olen niin hämmennyksissä tuosta edellisen postauksen kommentoinnista, että en osaa sanoa mitään. :D

Teidän tyttö on muuten aivan järjettömän suloinen!

Vierailija (Ei varmistettu)

Teidän pikkuruinen tyttönne syntyi kyllä ihanaan perheeseen ja ihanien aikuisten ympyröimäksi :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Vierailija (21:48): Samaa mieltä :)

Lallu: Voin toki laittaa kuvan mekosta. Teen siitä jokin toinen päivä erillisen postauksen.

VierailijaN: Kiitos! Edelliseen postaukseen odottelinkin vastaavia kommentteja. Aika lailla sama keskustelu kummi-termistä oli käyty silläkin saitilla, mistä sen tekstin lainasimme.

Vierailija (14:53): Kiitos! Onkos sinulla jotain sisäpiirin tietoa asiasta? ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Olipa todella kauniisti kirjoitetut kummitodistukset! Muutenkin juhlat vaikuttivat erityisen kauniilta :)
Onpa ollut muuten mukavaa vaihtelua lukea miehen kirjoittamaa blogia niin kovin naisvaltaisella saralla! Kirjoitat juuri sopivassa määrin elämän erilaisista tärkeistä asioista, kiitos kivasta blogista!

Ihanat kummitodistukset, henkilökohtaiset mutta silti elämää syleilevät!

En kuulu itse kirkkoon eikä minulla ole kummilapsia (vielä ainakaan). Olen monesti miettinyt tilannetta sekä siltä kantilta että minulle tulisi kunnia olla kummi joku päivä tai että itse olisin miettimässä omalle lapselle kummeja. Toivon että se osa lähipiiriäni joka kuuluu kirkkoon osaa ajatella minua kummivaihtoehtona vaikken itse kuulukaan. Mielestäni kummilla on kuitenkin niiiiiin paljon tärkeitä tehtäviä kirkollisen kasvatuksen ulkopuolelta tai siitä riippumatta.

Kiitos ihanasta blogista! Olen yrittänyt saada miestäni myös kiinnostumaan blogimaailmasta sinun näyttämälläsi esimerkillä. :) Toistaiseksi hän on jo innostunut monista esittelemistäni ideoistani mitä tältä palstalta on löytynyt. Ehkäpä hän jo kohta löytää tänne itse oma-alotteisestikin. ;)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos viimeisin Vierailija ja Elina!

Houkutelkaa vaan miehiä lukemaan ja myös kommentoimaan. Kovin naisvaltainen on lukijakuntani. Ei se toki mitään haittaakaan ;)

lennu (Ei varmistettu)

huh. täytyy tunnustaa että blogisi on ainoa jota "luen". (silloin tälloin tosin ja paljon kerralla.nyt on menossa taas maratoni kun vauvakin nukkuu:) ) mutta oon aika uus näissä blogiasioissa. niin jotenkin en tajua miksi kaikki kerrotaan niin tarkasti? tai siis onhan se söpöä ja kirjoitat hauskasti mutta tämähän on oikeasti julkisuutta niin tän postauksen jälkeen putosin kärryilt' ett mitä tässä yritetään korostaa? miksi haluat tämänkin jakaa näin yksityiskohtaisesti kaikille meille tuntemattomille? :) vai onko se vaan tyylikeino,, tai tyypillistä blogimaailmassa?

itse olen kirkkoon kuulumaton kolmen lapsen kummi, ja kummit on lapsellanikin, jonka isä sattuu olemaan muslimi.

ylläolevan tilitykseni lisäksi pidän hupaisana sitä, miten antaumuksella jotkut kommentoijat sinun ja perheesi "yksityisasioihin" paneutuvat :)

sekin lienee ihan normi blogimeininkiä.
kiitos vangitsevasta palstasta, hyvää kesän jatkoa! :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Hyvä kysymys. Kirjoitan ylipäänsä asioista, joista uskon olevan jollekin jotain iloa tai joissa on jokin pointti. En ole tullut ajatelleeksi, että jutut olisivat jotenkin erikoisen tarkkoja. Tämän jutun kirjoitin, sillä halusin antaa lukijalle vinkin kummitodistuksen sisällöstä, jos joku on järjestämässä omia nimijuhliaan ja haluaisi väkertää samankaltaisen. Tekstin yksityiskohdat ovat sivuseikka, mutta jos en olisi niitä kertonut, koko paperin merkitys olisi jäänyt melko abstraktiksi. Kiva että viihdyt ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihana idea nuo kummitodistukset :) Taidanpa kirjaoitella vastaavat myös tulevan tyttömme nimiäisiin, kummeille ja tytölle muistoksi! Olenkin miettinyt miten tilaisuuten saisi vähän "virallisuutta" kun kirkollinen puoli ei tule kyseeseen tässä skeptikkoperheessä :D

Kommentoi