Kun kaikki käy vähän hitaasti

Isyyspakkaus

Tyttö on syönyt ja nukkunut periaatteessa hyvin. Paino on noussut jo neljään kiloon, ja pari syöttöä yössä riittää. Hän pitää kuitenkin öisin pientä ähinää, puhinaa ja huokailua, joten päätin muuttaa arkiöiksi toiseen huoneeseen. Syytän tästä D-vitamiinitippoja, jotka voivat kuulemma aiheuttaa alussa vatsavaivoja.

Vaikka yöt ovatkin melko rauhallisia, unet jäävät kuitenkin aiempaa vähäisemmiksi jo pelkästään siksi, että iltaisin on todella vaikeaa päästä nukkumaan tarpeeksi ajoissa. Iltahommat vievät tuplasti enemmän aikaa kuin ennen, ja varsinkaan äidillä ja tyttärellä ei ole mikään kiire käydä nukkumaan. Minun pitää kuitenkin nousta aamulla hieman liian aikaisin, joten jokainen arkiyö kerryttää univelkaa.

Joinain päivinä olo onkin ollut hieman sekava. Eräänä aamuna esimerkiksi puhuin asiakkaan kanssa puhelimessa samalla, kun pakkasin työlaukkua ja tein lähtöä. Vaimo seurasi pitkään, miten etsiskelin jotain: kaivelin taskujani, pengoin edellisenä päivänä mukana ollutta kassia ja nostelin pöydällä olevia lehtiä. Lopulta hän kysyi, mitä etsin. Nostin luurin suuni edestä ja kuiskasin varovasti: ”En löydä puhelintani”.

Iltatoimet eivät siis ole ainoita hommia, jotka sujuvat aiempaa hitaammin. Myös aamuhommiin tuntuu tuhrautuvan aikaa, ja olen huomannut, että minun on hyvin vaikea ehtiä töihin edes yhdeksäksi.

Arki-illat kuluvat sitten tytön kanniskeluun, hytkyttelyyn, hyssyttelyyn, ihailuun ja ihmettelyyn, ja en tunnu saavaan aikaiseksi juuri mitään muuta. Eli sen lisäksi, että käyn kaikin puolin jotenkin hitaalla, olen muuttunut todella saamattomaksi.

En ole esimerkiksi purkanut vielä sitä kassia, joka minulla oli mukana maalla kaksi viikkoa sitten. Niin, ja synnytyslaitokselle mukaan ottamani laukku on yhtä lailla koskemattomana. Rouva pyysi kolme viikkoa, että irrottaisin eteisen seinältä naulakon. Lopulta hän teki sen itse. Taloyhtiön hankkima roskalava oli puolitoista viikkoa jalkakäytävällä sitä varten, että sinne voisi viedä ylimääräistä tavaraa vintiltä ja kellarista. Emme ehtineet, sillä... jotain...

Onneksi olen viikon päästä jo kesälomalla ja voin palata takaisin vauvakuplaan. Ei tarvitse esittää, että olisin edes kiinnostunut jostain muusta.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

ilmavaivoihin kokeilkaa cuplaton nimistä ihme ainetta. :) se auttaa ilman lempeästi massusta ulos. eikä yliannostusvaaraa ole. Markkinoilla on myös muita lääkkeitä vauvojen ilmavaivoihin mutta minusta tuo on lempein. muut melkein niinku tyrkkää ilmat ulos ja se sattuu massussa.

kikss

Sympatiat tuosta "en löydä puhelintani" :)

helmikuunkuudes

se on jännä juttu toi väsymys,kun saa ihmisen käymään hieman hitaalla.. mun ei tarvinnut pojan vauva-aikana yleensä kiirehtiä aamulla minnekään (jos ei ollut esim. neuvolaa) eli sain nukkua hyvin jos vauvakin nukkui.. ja yleensä se nukkuikin,mutta sitten ku ei nukkunu yöllä kuin tunnin pätkissä,niin huomas seuraavana päivänä ettei ollut nukkunut tarpeeksi.. kahvipannu on löytyny jääkaapista,avaimet auton ovesta ja pyykit olleet puhtaina koneessa yli vuorokauden.. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Lapsiperheessä on lähes pakollista suunnitella ja pakata kaikki aamun tavarat ja vaatteet valmiiksi ennen nukkumaanmenoa. Valmiiksi kannattaa etsiä myös avaimet, lompakot yms. Tai ainakin tarkastaa että ovat siellä missä kuuluukin, niin löytyvät aamulla sitten heti.
Hieman myöhemmin myös lapsen vaatteet pitää valita valmiiksi jo illalla. Koska toisinaan aamurumpa voi olla aikamoita tohinaa kun koko poppoo koittaa poistua ovesta ajoissa töihin ja päiväkotiin yms.

Ihanaa vauva-arkea teille, se on mahtavaa aikaa vaikka vähän hitaammalla kävisi :D

Tipu (Ei varmistettu)

Noinhan sen kuuluu mennäkin. :) Tai siis: toivottavasti saat jotekin nukutuksi, mutta varmasti tuoreilla vanhemmilla riittää ihmeteltävää pikkuisessa. Muut hommat ehtii sitten vähän myöhemmin.

tilkkutäkki

Meillä oli kyllä vatsavaivoja ilman d-tippojakin ja otime käyttöön relatipat johon on lisätty d vitamiini, ei vtsavaivoja enää :). Meillä iskä nukkuu onneksi kuin tukki, ei vauvan tuhina ja yöheräilyt ole häirinnyt. Äidi on vaan välillä kuin zombie ja koittaa päivisin pärjätä vauvan ja 2,5 vuotian vilpertin kanssa. Iloista vauva-arekea teille.

Typy (Ei varmistettu)

Sitähän se alkuun on, ihmettelyä :). Toinen meneekin sitten siinä muun elämän sivussa. Ja pikkuvauvat nyt vaan ähisee, se on ihan normaalia ja meillä kesti ainakin monta kuukautta.

Mindeka
Ma-material Girl

Meidän neuvolassa vinkattiin Gefilus-tipoista, jossa on siis maitohappo+ D-vitamiini samassa. Ei tullut ikinä vatsavaivoja niistä. Lisäksi ostimme Disflatyl- tippoja, joka on ilmavaivoihin korvaamaton. Maistuu makealle ja toimii nopeasti. 

miian
Inspirationainen

Noita d-vitamiinitippoja kannattaa kokeilla eri merkkejä, toisille sopii toinen ja toisille toinen. Ah, tuossa Mindeka juuri onkin kertonut omista kokemuksistaan!

Vierailija - supi (Ei varmistettu)

Hyvähän se on, että osaat ottaa elämän rauhassa ja hitaasti tulokkaan kanssa!! Juosta ja tohista ehtii sit myöhemminkin..

KatariinaKia (Ei varmistettu)

Väsymys on niin kovin tuttu juttu täälläkin kuukauden ikäisen vauvan kanssa.. Nyt vauva on nukkunut jopa 6-7 tuntia yöllä putkeen, mikä tuntuu äidistä luksukselta - tuntuu kuin olisi nukkunut kaksi vuorokautta putkeen! Toivottavasti tytön unenlahjat pysyvätkin noin hyvinä :) Mieheni palaa heinäkuussa töihin, silloin öistä tulee meilläkin todennäköisesti ongelma. Ei minulle ja tytölle, mutta isälle.. :)
Ja pikku vinkki.. Älkää opettako vauvaa siihen hytkytykseen! Saatte olla heiluttelemassa häntä pian kokoajan.. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitokset vinkeistä! Viime yön ähinän ja kiemurtelun (klo 04:30 - 08:30) jälkeen päätin, että huomenna käyn hakemassa apteekista jotain. Kokeillaan vaikka niitä Rela-tippoja, kun niitä neuvolassakin mainostetiin. Siirrytään niistä vahvempiin aineisiin, jos puhina jatkuu.

KatariinaKian varoituksesta tuli mieleen, että niinkin voi käydä, että vauva oppii nukahtamaan vain auton kyydissä. Rouvan kaveri kertoi vauvasta, jota jossain vaiheessa kuskattiin ympäriinsä ihan vain, että hän nukahtaisi.

 

KatariinaKia (Ei varmistettu)

Olen kuullut tuon auto-jutun myös! Ystäväni lapsi taas ei suostunut nukkumaan moneen kuukauteen kuin ulkona vaunuissa, yöt olivat kuulemma kinkkisiä... :)

tilkkutäkki

Se on totta, että lapsii tottuu johonkin juttuun nopeasti ja sitä ei niin vaan muutetta enää. Meidän 2,5 v. poika nukkuu päiväunet ainoastaan rattaissa, ei sängyssä. Ne vauvathan on niin ihania, niin meilläkin, vaikka on jo kolmas lapsi. Niinpä ensimmäsiet pari viikkoa haluttiin pidellä vaan sylissä ja nyt kolme kuisena meillä on ihana sylivauva, sitteri sopii vain niin kauan kuin se keinuu. Niinpä kannata miettiä mihin lapsensa opettaa.

P.S. on kyllä ihana pikkutyttö teillä ja on jo kasvanutki reilusti. On mukava seurata teidän vauva-arkea isän näkökulmasta :)

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei,

meillä oli ihan sama juttu ja epäiltiin jo koliikkia, kun itki niin voimakkaasti iltaisin ja piti koko ajan hyssytellä. Vein pojan sitten kuukauden ikäisenä vauvojen vyöhyketerapiaan, jonka kuuleman piti auttaa. No auttoihan se sen verran, että sain sieltä mielettömiä neuvoja. Ensinnäkin ainut markkinoilla oleva LISÄAINEETON d-vitamiinitippa on disney d (en tiedä onko näitä jo näin vuoden jälkeen useampiakin). Näiden lisäksi vyöhyketerapeutti suositteli antamaan maitohappobekteereja jauhemaisessa muodossa (myös lisäaineettomana), Biolatte BB. Molempia saa luontaistuotekaupoista, ei apteekeista. Loppui kitinät iltaisin ja puhinat öisin kuin seinään.

Älytöntä, että vauvojen d-vitamiineihin ja maitohappobakteereihin tungetaan lisäaineita, joista ei moni vanhempi ole edes tietoinen. Ihmekään, jos mahaan sattuu.

amara (Ei varmistettu)

d-vitamiini kannattaa ostaa esim. hakaniemen aptekin homeopatia-osastolta, tai luontaistuotekaupasta öljypohjaisena. joskin meillä auttoi masuun se että aloin itse ottamaan maitohappobakteereja (täysimetän). ei tarvi sitten vauvalle alkaa mitään ylimääräisiä mömmöjä syöttämään :) (ymmärrän toki senkin jos muu ei auta....) Lisäksi olen kuullut ihan lastenlääkärin suusta etta Cuplaton on lumelääke..

Kommentoi