Kun matkasängystä tuli kiinteä osa sisustusta

Isyyspakkaus

Nyt kehun Koo-di Pop-up Bubble -matkasänkyä jo niin monetta kertaa, että on korostettava, ettei minulla ole valmistajaan tai heidän edustajiinsa mitään yhteyksiä. Mutta kun tämä tuote sattui olemaan juuri sitä mitä tarvitsimme - useammalla tavalla.

Kerroin jo aiemmin, miten ostimme viime vuonna mitään mistään ymmärtämättöminä tosi nätin pinnasängyn, jossa ei kuitenkaan voi nukuttaa vauvaa. Sängyn pohjaa ei saa laskettua, ja sen pinnatkin ovat vähän turhan harvassa. Että voi siitä sitten valita, tulisiko pää edellä reunan yli vai jättäisikö sen mieluummin jumiin pinnojen väliin.

Kun kokeilimme kaverilta lainaksi saamaamme Koo-di-matkasänkyä kotona ennen NYC:in reissua, keksin pari päivää ennen lähtöä, että sehän on kuin tehty sijoitettavaksi pinnasängyn sisään.

Matkan jälkeen tyttö on siis jatkanut nukkumista matkasängyssä ja ottaa sekä yö- että päiväunensa kuplassa, joka on sijoitettu hänen omaan sänkyynsä.

"No mutta tuleeko se lapsi sieltä koko kuplan kanssa reunan yli?" oli Rouvan ensimmäinen ajatus.

Ei, minun nähdäkseni se on aika mahdotonta. Kuplan alareunassa on tarranauhat, jotka saa solmittua pinnojen ympärille, ja eivät ne ainakaan minun voimillani auenneet, vaikka yritin vetää kuplaa reunan yli niin kuin tyttö nojaisi siihen koko painollaan.

Tyttö herää uniensa jälkeen kuplasta iloisena ja keinuttaa usein sänkyä niin, että kolisee. Kun ilmestyn ovelle, keinuttelu yltyy ja suu leviää hymyyn.

Voi, kunpa hän myös nukahtaisi jo yhtä hymyilevänä, mutta varsinkin päiväuniaikaan hän taistelee kovasti väsymystä vastaan ja vaeltelee ympäri kuplaa valittaen ennen kuin nukahtaa.

(Huomasitko muuten sängyn päällä roikkuvan lintuparven? Askartelin sellaisen tuossa jokin aika sitten. Palataan siihen lähiaikoina.)

Kupla pitäisi jo palauttaa sen oikeille omistajille, sillä he tarvitsevat sitä pian itse.

Samanlainen on jo laitettu omalle ostoslistalle.

Kommentit

Mamma
Mamman Sähkövatkain

Loistava idea. Matkasänkyä koko rahan edestä :D

HelloAochi

minunkin tekisi kovasti mieli ostaa meille alkukesän Kreikan reissua varten kupla. Huolettaa vaan, että mahtuuko tuo 82,2-senttinen miekkonen sinne hyvin ja kuinka pitkään - joudunko sitten ihan kohta kuitenkin luopumaan ihanuus-kuplasta?

 

Mitä sinä olet mieltä? Olen saanut sen kuvan, että teidän tyttö on ilmeisesti aika paljon pienempi kuin tuo mun koripalloilija - luulisitko, että hän kuitenkin kuplaan mahtuisi hyvin?

viiru (Ei varmistettu)

On kuin tehty teidän pinnikseen, hieno.

Amma
Why you little!!

Meilläkin nyt taistellaan päikkäreiden kanssa, mutta mies nakkasi harson pojan naamalle niin johan simahti!

Meillä taisteltiin myös päiväunista... kunnes siirsin pojan huoneesta kaikki lelut ja muut mielenkiintoiset esineet hyllyihin ja laatikoihin "piiloon"

Huoneeseen laitettiin himmennysverhot ja tila rauhoittikin pojan unille.

Tämä tuli mieleeni kun ensimmäisenä bongasin tuon ihanan lintuparven! ;)

Tommi K
Isyyspakkaus

Mamma: Eikös! Olisi varmaan pitänyt ostaa toinen pinnasänky, jos en olisi keksinyt tuota.

HelloAochi: Meidän tytsy on tosiaan vasta 70 cm pitkä, joten hän mahtuu 96-senttiseen kuplaan hyvin. Valmistajan mukaan lapsen pituus saa olla max 82 cm ja paino max 11,5 kg. Ei se varmaan ihan sentistä tai parista ole kiinni, mutta saattaa ehkä käydä vähän ahtaaksi ja nopeasti liian pieneksi...

viiru: On kyllä. Ehkäpä Samsoniten suunnittelijoilla on käynyt mielessä, että tämän sängyn voisi sijoittaa pinnasängyn sisälle. Sen verran kivasti se mahtui sinne. Tuo meidän pinnishän on ihan nykyisten standardien kokoinen, vaikka onkin vanha.

Amma: Meillä päiväunikuvioksi on muodostunut sellainen, että tyttö viedään sänkyynsä, sanotaan: "Nyt nukutaan. Kauniita unia" ja lähdetään pois. Sitten hän jää sänkyynsä itkemään ja nousee yleensä istumaan. Muutaman minuutin jälkeen hänet käydään laittamassa takaisin makuulle, silitetään päästä ja sanotaan uudelleen: "Nyt nukutaan. Kauniita unia." Yleensä hän jatkaa vielä senkin jälkeen itkuaan mutta ei nouse enää ylös ja nukahtaa pian. Iltaisin hän nukahtaa jo enimmäkseen itkuitta.

Tommi K
Isyyspakkaus

ria: Juu, saas nähdä, pitääkö meidänkin hankkia jotkin verhot. Nyt huomaa, että tyttö on alkanut herätä aamulla aiemmin, kun on jo huomattavasti valoisampaa kuin tammikuussa. NYC:in asunnossa makuuhuoneen sai täysin pimeäksi, ja tyttö heräsi siellä aika tarkalleen 8:20 joka aamu. Nyt hän saattaa herätä jo seitsemältä. Tänään unta riitti 7:50 asti.

HelloAochi

No voi hitsit, niinpä tuolla näköjään lukeekin koo-di:n sivuilla pikkutekstillä. Mitenköhän tuo sopii taaperoille ja leikki-ikäisille (näin nettisivu väittää), jos mun nipin napin vuoden ikäinen ei siihen mahdu? Nyyh, mikä pettymys.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hienot on linnut joo! Kyllä noiden alla kelpaa nukkua.

A-M (Ei varmistettu)

Innostuin sängystä, mutta sillä tosiaan on valitettavan lyhyt käyttöikä verrattuna muihin matkasänkyihin, sillä se on tarkoitettu 0-1,5 vuotiaille. Toinen harmillinen juttu on se, että kun sänky on siirtynyt Samsonitelta Koo-di:lle, niin sängyn kylkeen on tullut iso KOO-DI-teksti.
Osaako joku sanoa, missä sängyt valmistetaan ja onko tuotteesta saatavilla jotakin "kemikaalitietoutta" eli kuinka turvallisia aineita niiden valmistamiseen käytetään. En onnistunut löytämään Koo-din nettisivuilta mitään tietoa tästä ja yleensä se tarkoittaa, että kemikaalien terveellisyyttä ei juuri ole otettu huomioon. Yleensä yritykset tuovat esiin sen, mikäli turvallisuuspuolta on huomioitu lain asettamia velvoitteita enemmän.

Vierailija (Ei varmistettu)

Eikös standardipinnikset ole nykyään 120x60 cm? Eli reilusti kuplaa pidempiä. Mutta hyvän näköinen härpäke sen aikaa, kun siinä mahtuu nukkumaan. Varmaan suunniteltu myös niin, että noita tarroja ja vetoketjuja ei saa sisäpuolelta auki?

Amma
Why you little!!

Juu, oli meilläkin Tommi aika samanlainen tyyli, kunnes yhtenä päivänä taistelimme 1,5+1h huutavan lapsen nukahtamisen kanssa ja sitten mies tuli siihen tulokseen että silmät umpeen vaikka avun kanssa.

Tommi K
Isyyspakkaus

HelloAochi: Sängyn mukana tullut käyttöohje kyllä kertoo käyttäjän maksimikooksi 15 kg ja 90 cm, joten onhan siinä sen mukaan vielä vähän varaa kasvaa.

Vierailija (20:53): Kiitos, kirjoittelen niistä jutun jokin toinen päivä. Viikonloppuna..? Ehkä.

A-M: Se Koo-di teksti on kyllä ruma kuin fan, mutta onneksi se jää piiloon tuon kangassysteemin taakse. En osaa sanoa valmistusmaasta tai kemikaaleista mitään, mutta olisitpa nähnyt muuten niin kemikaalitietoisen Rouvan ilmeen, kun hän ei ollut muistanut ajatella koko kemikaaliasiaa lainkaan :) 

Vierailija (21:52): Kyllä, tuo sänky on juuri sen 120 cm pitkä, ja meillä on siinä normaali Ikean patja. Kuplan molemmin puolin jää päihin vähän tyhjää, mutta kun se on vähän epämääräisen muotoinen, se näyttää täyttävän sängyn päästä päähän.

Amma: Voih. Meillä tuo nukkuminen on opeteltu juuri vastaavan taistelun kautta, ja toivon todella, että siihen ei ole paluuta.

Tommi K
Isyyspakkaus

Öö. Höö. Niin, tajusin vasta nyt, että eihän se sänky tosiaan ole edes merkiltään Samsonite. Se on joskus ollut, mutta nyt sen tuotemerkki on tuo Koo-di. Ei mikään Samsonite Koo-di.

Vähänx noloo, niinq.

Tommi K
Isyyspakkaus

...ja sitten se hävitti vaivivihkaa tekstistään kaikki viittaukset Samsoniteen :D

Kippuralla

http://www.lastentarvikevuokraus.fi/matkasanky-samsonite-bubble-p-50.html Täältä voi kuplan vuokrata, jossei omaksi tahdo. Siis esim 6kk ajaksi, viikoksi tai miten tarve on. Tuolla on myös rattaita, rinkkoja, turvaistuimia ja vaikka miten paljon kaikkea.

minä-tässä-hei
A modo mio

Meiltä saa ostaa ihan samanlaisen pop up bubblen! Ollaan muuttamassa pian, joten haluan ylimääräisistä tavaroista eroon :)

TiinaJ (Ei varmistettu)

Meiltä löytyy myös Pop Up Bubble. Kerran kokeiltu ja on Samsonite merkiltään. Saa ostaa pois!

HelloAochi

Myyköhän jompikumpi teistä ns. sikahalvalla, jos raaskisin tuota yhtä reissua varten sen ostaa?

Kommentoi