Kun menen tanssitunnille 18 vuoden tauon jälkeen

Isyyspakkaus

Kaupallinen yhteistyö: Novelle

Elämää kannattaa nauttia ahnein kulauksin, eikä jättää muuten vain kulumaan. Joka päivä näyttää vähän erilaiselta, kun siihen oikein asennoituu. Juuri tästä asenteesta on kyse Novellen Elämän janoon -haasteessa. Se vie monenlaisiin paikkoihin ja yllättää uudenlaisilla sisällöillä – kuten vaikkapa tällä.

Keskellä heiluva takapuoli on minun. Ei ehkä uskoisi, että minullakin on jonkinlainen tanssitausta.

Todella, joskus kauan, kauan sitten tanssin useamman vuoden teatterissa ja kävin teini-ikäisenä, 19-vuotiaaksi asti, myös jazz-tanssitunneilla. En minä siinä mikään huippuhyvä ollut, mutta ihan kehityskelpoinen.

Tanssitunnit kuitenkin katkesivat armeija-aikaan, ja vaikka olin sen jälkeen mukana vielä yhdessä teatteriproduktiossa, tanssitunneille en koskaan palannut.

Ja jollain tavalla se harmitti, sillä pidin tanssista. Ihan aidosti pidin. Se oli myös ensimmäinen oikea liikuntaharrastus, josta olin koskaan ollut innostunut. Mutta jokin teki vaikeaksi palata, ja kynnys kasvoi vuosi vuodelta.

* * *

Tyttömme aloitti omat tanssituntinsa vuosi sitten, ja silloin satuin huomaamaan, että tanssikoulu tarjoaa tunteja myös aikuisille. Hmm.

Novellen Elämän janoon -kampanja sai minut pohtimaan asioita, joita haluaisin kokeilla tai tehdä, ja paluu tanssitunnille tuli mieleen oikeastaan ensimmäisenä.

Tarkemmin sanottuna päätin osallistua koemielessä kahdelle hiphop-tanssitunnille, jotka oli tarkoitettu aikuisille.

Mutta mitä tarkoittaa "aikuinen"? Pahin pelkoni oli, että tunnilla olisi lähinnä parikymppisiä koko ikänsä tanssineita akrobaatteja, jotka ovat vain liian vanhoja käymään tanssikoulun normitunneilla. Tai jotain.

Myönnän: pelkäsin näyttäväni nololta. Käytin jopa kyseistä sanaa viestissäni tanssikoululle:

"Olisiko teillä jotain tuntia, joka soveltuisi 37-vuotiaalle miehelle, joka on tanssinut joskus teini-ikäisenä mutta jättänyt harrastuksen sittemmin? Mikä on vaatimustaso esim. hiphop- ja nykytanssin adults-kesäkursseille? Entä onko syksyllä jotain aikuistuntia, jota voisi kokeilla ja jossa ei tarvitsisi tuntea itseään kovin noloksi?"

Minulle suositeltiin hiphop-kesäkurssia ja vakuutettiin, että siellä on minuakin vanhempia tanssijoita ja myös miehiä.

Silti tunnille meno vähän jännitti. Vaikka ikäkysymys olikin jo selvitetty, jotenkin tuntui, että pitäisi kovasti selittää jollekin, miksi minä, keski-ikää lähestyvä ja vähän kankea mies olen lähtenyt hiphop-tanssitunneille.

Hassultahan se kuulostaa, sillä muut olivat varmasti yhtä kiinnostuneita minun motiiveistani kuin minä heidän. (En lainkaan.) Sittemmin kävi kyllä selville, että myös muut tunnilla olleet miehet olivat innostuneet tästä liikuntamuodosta lastensa tanssiharrastusten kautta.

Nyt jälkikäteen tuntuu aivan naurettavalta, että jännitin tuntia, sillä siellä oli yksinkertaisesti todella kivaa. En minä kaikissa kohdissa pysynyt mukana sarjoissa, olinhan tehnyt edellisen kerran koreografiaa noin 18 vuotta sitten, mutta ei se ollut se pääasia. Ryhmä oli taitotasoltaan (ja ikärakenteeltaan) juuri sopivasti laidasta laitaan, ja aloittelijankaan ei olisi tarvinnut tuntea itseään lainkaan noloksi.

En uskaltautunut vielä sitoutua joka viikkoiseen tanssituntiin tämän kokeilun jälkeenkään, mutta uusi kipinä syttyi. Tiedustelin jo tanssikoululta, olisivatko he järjestämässä syksyllä jotain viikonloppukursseja. Vaikkapa sitä hiphopia. On kuulemma suunnitteilla. Ja katsotaan, jos omaan kalenteriin saisi vähän myöhemmin sopimaan myös säännöllisen tanssitunnin, sillä onhan se myös vaan aika hyvää liikuntaa.

Tässä siis neuvo kaikille teille muille epäröijille, jahkailijoille ja erityisesti miehille: Jos mielesi tekee tanssia, TANSSI! Katso oman kotiseutusi tanssikoulujen, työväenopistojen ja kuntosalien tarjonnat läpi ja etsi ryhmä, joka on tarkoitettu aikuisille.

Jos et tee sitä nyt, et ehkä tule tekemään sitä koskaan myöhemminkään.

 

* * *

Käypä taas tsekkaamassa Novellen sivuilta, mitä ihmettä lupauduin tekemään seuraavaksi!

Kommentit

Hanna R.

Ihan mahtava toi eka giffi :D

Hyvä Tommi!

Tommi K
Isyyspakkaus

Jee! Kiitos!

annemi

Siis paras toi ensimmäinen giffi :D :D :D 

Tommi K
Isyyspakkaus

Hih, I have my moments ;)

Nata - White Trash Disease

ahahahahaha!!! huikeee!!!!

Tommi K
Isyyspakkaus

Tanssia on ilmassa! Ja samalla salilla näemmä käytiin omilla tunneillamme!

Piipo79

Samaa sanon kuin säkin. Itse olin 27 kun menin ensimmäiselle tanssitunnille. Olin aina rakastanut tanssia mutten koskaan ollut tanssitunneilla. Ei minusta ammattilaista tule, mutta itsellä on ainakin hauskaa!

Tommi K
Isyyspakkaus

Juu, en mäkään koskaan ajatellut, että tanssista mitään ammattia tulisi, mutta kyllä sitä joskus on miettinyt, että entäpä, jos sitä olisi alkanutkin harrastaa aiemmin tai sitten ei olisi koskaan lopettanutkaan sitä...

Sanph
Sanph

Meikäläinenkin palasi tanssisalille kaksi viikkoa sitten kymmenen vuoden tauon jälkeen. Ja voi että se on kivaa! Ihan melkein harmittaa, etten aiemmin ole uskaltautunut juuri tuon nolous-aspektin takia. Kuinka hölmöä! :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Hyvä hyvä! Ja mitä enemmän aikuiset kyselevät tunteja ja käyvä niillä sitä enemmän on myös tarjontaa! Eli kaikki vaan tanssimaan! :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihan huippua! Mikään ei ole niin innostava ja iloinen liikuntamuoto kuin tanssi. Itse palasin nyt lapsen saamisen jälkeen pitkästä aikaa tunneille ja olen ollut niin iloinen, että sain mentyä. Jotenkin jo tässä parissa vuodessa ehti hiipiä sellainen ajatus, että jos sitten olenkin siellä ihan pihalla ja surkein kaikista (hohhoijaa). Voin vain kuvitella, että kynnys on tuossa sinun tilanteessasi ollut vielä korkeampi. Tsemppiä tuleviin tansseihin! Pian olette tytön kanssa lavalla samassa näytöksessä ;)

Tommi K
Isyyspakkaus

Apua! Voi miten noloa se olisi TYTÖLLE! :D :D :D Aika epätodennäköiseltä tuntuu, että menisin enää mihinkään esiintymään tanssin merkeissä.

Silkkitassu

Itse olen tanssinut ystäväporukassa musikaaliesityksiä. Pukeuduttiin cosplay asuihin ja opeteltiin youtube videoilta japanilaisia musikaaliesitysten koreografioita ja sit harjoteltiin ja päästiin jopa esiintyy erilaisiin animetapahtumiin. Sitten muutin pois samalta paikkakunnalta ja harrastus jäi. 
Harmittaa niin paljon. Tahtoisin ehkä harrastaa jotain nykytanssia tai ehkä voisin kokeilla tuollaista hiphoppia. Suurin osa täällä kansalaisopistolla olevista kursseista tuntuu olevan vain itämaisia tansseja. Vitsi kun ois loputtomasti aikaa kaikkeen...

Tommi K
Isyyspakkaus

Tuohan se on tuo ajan riittäminen se suurin ongelma. Kun mäkin kuitenkin haluan käydä bänditreeneissä, niin siinä onkin pienen lapsen isälle ihan tarpeeksi säännöllisiä menoja, kun Rouvallakin on omat menonsa.

Äiti älä pelkää

Vähänkö hienoa! Hyvinhän se peppu heilui, ihan turhaan pelotti :) Koitan ottaa susta mallia!

Tommi K
Isyyspakkaus

Wau! Ilo toimia inspiraation lähteenä! ;)

Tiina P (Ei varmistettu)

Ja tämä blogi se näköjään yllättää a-i-n-a! ☺

Aaaa (Ei varmistettu)

Mahtavaa!!!

Itsehän olen aina halunnut tanssia, ja aloitin ekaa kertaa elämässäni nyt syksyllä HipHopin. Se on NIIIIN HAUSKAA!

Mikä tuo sun tanssipaikka on? Itse olen vanhin (35v) tuolla tunneilla, vaikkei se nyt enää alkujännitysnolouden jälkeen haittaakaan yhtään :D

Piipo79

Oletko käynyt stepupin aikuisten tunneilla? Siellä oli ainakin jokunen vuosi sitten hoppitunneilla eri ikäisiä. Miehiä ja naisia. Isompi variaatio osallistujissa kuin käymilläni DCAn tunneilla jos sellaista hakee. Tanssi on niin ihanaa. p.s. Peter Pihlströmin aikuisten showtunti on ehkä aivan paras tunti jossa olen ikinä käynyt. Hiki roiskuu ja tunnelma mahtava!

Jhnn (Ei varmistettu)

StepUp Schoolissa on nyt syksyllä alkanut aivan mahtavan oloinen Big Boys' Club -tunti (koska siellä on jo pitkään ollut lapsille vain pojille suunnattuja Boys' Club -tunteja :), mene ihmeessä kokeilemaan sitä!!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kas, tähän jäi vastaamatta. Tuo tunti oli DCA:n kesäkurssi. En osaa sanoa, minkä ikäistä väkeä normaaleilla viikkotunneilla on.

Kommentoi