Kurkkupikkelsi
Löysin viikonloppuna vihanneskauppamme alekorista kotimaisia, hieman muotopuolia kurkkuja. Ajattelin heti, että nytpä on hyvä tilaisuus pyöräyttää jääkaappiin purkillinen etikkaista kurkkupikkelsiä!
Rouva teki samaa pikkelsiä aiemmin kesäkurpitsasta, ja se toimi aivan yhtä hyvin kuin kurkkukin. Kurkku kannattaa olla avomaan kurkkua, sillä kasvihuonekurkuissa on melko paljon nestettä. En ole varma, mitä kurkkuja omani olivat, mutta niistäkin lähti mehua lähes pari desilitraa.
Ohjeessa käytetään muuten tilliä, mutta meillä sattui olemaan sen sijaan korianteria, joten käytin sitä itse pikkelsiin.
Kurkkupikkelsi
Ainekset
- n. 1/2 kg kurkkua
- 1 pieni sipuli
- pieni nippu tilliä (tai esim. korianteria)
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 1/2 rkl suolaa
Valmistaminen
- Raasta kurkku, valuta se ja laita raaste kulhoon
- Hienonna sipuli ja tilli, laita ne kulhoon kurkun sekaan ja sekoita
- Mittaa etikka, sokeri ja suola kattilaan ja lämmitä liedellä, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet
- Laita kurkkuseos säilykepurkkiin ja kaada etikkalientä sen päälle, kunnes kasvikset peittyvät
- Laita säilykepurkki jääkaappiin. Pikkelsi on valmista syötäväksi seuraavana päivänä.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.