Lahjoja lapsille, jotka eivät niitä muuten saisi

Isyyspakkaus

Kun itse elää yltäkylläisyyden keskellä, unohtuu helposti, että monille lapsille yksikin joululahja voi olla suuri asia.

Osallistuin tänäkin vuonna Helsingin Nuorkauppakamarin järjestämään Joulupuu-keräykseen, joka kerää lahjoja niille helsinkiläislapsille, jotka jäisivät muuten ilman pakettia. Lahjat jakaa Helsingin Sosiaali- ja terveysvirasto. Vastaavia keräyksiä on järjestetty ja järjestetään myös muualla maassa.

On mielenkiintoinen tehtävä yhtä aikaa sekä pitää yllä tarinaa lahjoja tuovasta Joulupukista että selittää lapselle, että vaikka hän saa monta pakettia, kaikkien äideillä ja isillä ei ole mahdollisuutta ostaa yhtään joululahjaa.

Siitä huolimatta halusin, että käymme ostamassa lahjat yhdessä tytön kanssa ja hän saa valita nyt leluja jollekin toiselle kuin itselleen. Ei hän tällä kertaa takertunut tähän keneltä lahjat oikeasti tulevat -kysymykseen, mutta ehkäpä jo ensi vuonna on paljastettava, että se kaikkein tärkein Joulupukki on isi itse.

Olin todella ylpeä siitä, miten vakavasti 4-vuotias otti tehtävän. Hän ei kertaakaan alkanut vaatia jotain lelua itselleen vaan keskittyi etsimään jotain kuudelle muulle lapselle. Myöhemmin hän selitti tohkeissaan, miten lahjat ovat sellaisille lapsille, jotka eivät muuten saisi lahjoja.

Valitsimme yhdessä lahjoja, jotka ovat meidän näköisiämme. Siis Elsa-nuken, My Little Ponyn, Star Wars -legot, Ryhmä Hau -hahmon ja Kimble-pelin. Tämä My Little Pony oli muuten juuri se, jota etsin aiemmin tytölle mutta ostin sitten toisen setin, kun en löytänyt.

Tyttö puolestaan rakastui tähän suloiseen pehmoyksisarviseen. Toivottavasti sen saaja ilahtuu siitä yhtä paljon kuin lahjan valitsija siitä piti.

Paketoimme lahjat yhdessä, ja tyttö auttoi paperin leikkaamisessa ja pakettien teippaamisessa.

Merkitsin vielä paketteihin, mitä ne sisältävät, minkä ikäiselle lapselle ne on tarkoitettu ja onko lahja erityisesti tytölle tai pojalle. Sitten veimme paketit keräyspisteeseen, joka on Kauppakeskus Forumin 1. kerroksessa.

Aiempina vuosina on kuulemma ollut puutetta erityisesti 11 - 17 -vuotiaiden lahjoista, sillä sen ikäisiä on eniten lastensuojelun piirissä. Sopivia ja helposti hankittavia lahjoja ovat esimerkiksi lahjakortit vaatekappoihin tai elokuvaliput.

Osallistu sinäkin keräykseen, siitä tulee itsellekin hyvä mieli. Keräyspiste on avoinna ti 20.12.2016 klo 20 saakka.

Kommentit

Dev täti (Ei varmistettu)

Meilläpäin keräys loppui jo 11.12. Mutta osallistuttiin 7 vuotiaan kanssa. Kun hän kysyi mikä juttu siinä on kun kuusessa ei ole koristeita vaan vain lappuja joissa lukee tyttöjä ja poikia iät ja joissakin muutakin.
Kerroin ja itku tuli lapselle. Hän päätti luopua itse yhdestä lahjasta jos se voitaisiin antaa sellaiselle lapselle, joka ei muuten niitä saa. Pienituloisena ei kyetty ostamaan kuin yksi paketti mutta kyllä nuohottiin tarkkaan että kyseinen lapsi saa haluamansa ja vähän extraa.

Pax
Liikehdintää

Mun tän vuoden paras joululahjaostos oli kosmetiikkaa, jonka ostin samaisen jutun kautta 14-vuotiaalle tytölle. Paketoin kaikki kulmakynät ja kynsilakat erikseen ja sujautin ne sitten lahjapussiin. Siinä oli oikeasti joulun taikaa. :) Toivottavasti ovat myös saajalleen mieluisia.

Tasaraita

Tuo Joulupuu-keräys on kyllä aivan ihana juttu. Tänäkin vuonna osallistuttiin opiskelupaikkakunnalla. Oman oppilaitokseni opiskelijakunta järjesti keräyksen koulun aulassa ja ihanan paljon sinne oli paketteja kertynyt. Meillä keräys loppui jo 12.12. Itsekin olen aina halunnut ottaa lapsen mukaan lahjan valintaan ja kertonut miksi lahjaa ollaan hankkimassa. Tänä vuonna jännitin, että mitä 5-vuotias kyselee ja sillä selitinkin tarinaa vähän mukaillen, meillä kun joulupukkiin vielä uskotaan. Lapsi totesi tietenkin, että kyllähän joulupukki lahjat kaikille tuo. Sitten seliteltiin, että kaikilla lapsilla ei välttämättä ole samanlaista kotia kuin meillä on, eli lapset saattavat asua jossain tutuilla ja joutua muuttamaankin aika usein, eikä joulupukki näin ollen välttämättä löydä perille. Onneksi hän ei tajunnut kysyä, että kuinkas joku muu sitten osaa toimittaa lahjat perille. Ensi vuonna meilläkin varmaan edessä joulupukkitarinan paljastaminen.

Neiti Nimetön (Ei varmistettu) http://neitinimeton.wordpress.com

Ihana, että osallistuitte keräykseen. Antamisen ilo on aivan oikeasti yhtä suuri kuin saamisen ilo, ja tässä se konkretisoituu eri tavalla, kun saattaa olla se ainoa lahjanantaja juuri sille henkilölle.

Meillä muuten joulupukkikysymys on ratkaistu siten, että lapsille on kerrottu, että joulupukki tuo lahjoja meille jouluaattona, mutta annamme myös lahjoja perheelle ja tutuille sekä saamme mahdollisesti lahjoja myös heiltä. Ihan on mennyt täydestä. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Tuohon "ongelmaan" liittyen minulle on jäänyt mieleen satu, joka ainakin ennen sina tuli joulun aikaan radiosta, joulu-ukko osaton. Siinä sadussa joulupukki ei ehtinyt käydä kuin rikkaiden kodeissa, muita varten oli joulu-ukko osaton, joulupukin veli jolla ei ollut yhtään varaa antaa lahjoja. Koskettava ja ihana satu, jo lapsena se aina pysäytti. Suosittelen lukemaan näissä pohdinnoissa jos jostakin löytää!

Kommentoi