Lauluyhtye lähes valmiina keikoille

Muistatkos vielä, kun kerroin joulun alla Lauluyhtye St. Notesista, johon liityin viime syksynä? Instagram-seuraajani ovat varmasti jo huomanneet, että olen viime aikoina kertonut päivityksissäni yhä useammin laulutreeneistä, ja todella, talven aikana muhinut uusi tuotantokausi alkaa vähitellen olla siinä vaiheessa, että se konkretisoituu myös keikoiksi.

A Cappella Lauluyhtye St Notes - 2.JPG

Ensimmäiseen keikkaan on vielä joitain viikkoja aikaa, mutta kappaleiden hiominen on jo pitkällä. Bändihommiin verrattuna a cappella -yhteen kappaleen treenaaminen esityskuntoon vaatii enemmän aikaa – ainakin jos sen haluaa tehdä samalla tarkkuudella kuin meidän yhtyeemme.

Stemman ja sanojen osaaminen on vasta ensimmäinen vaihe. Sitten alkaa varsinainen treeni, jossa hiotaan fraseerausta, äänenväriä, dynamiikkaa, yhdenaikaisuutta ja muita nyansseja.

Eilen oli hyvin odotetut treenit, kun saimme Rajattoman Hannu Lepolan hiomaan yhtyeen sointia. Hannua on pyydetty aiemminkin coachaamaan yhtyettä, ja häneltä on saatu paljon kullanarvoisia neuvoja. Keskityimme yhteen kappaleeseen: yhtyeen jäsenen, Maijun, tekemään hienoon sovitukseen La La Landin kappaleesta Someone in the Crowd. Jos haluat kappaleesta maistiaisia, voit kurkata vaikkapa St. Notesin tai oman Instagram-tilini puolelle.

A Cappella Lauluyhtye St Notes - 1.JPG

On kyllä hauskaa pitkästä aikaa valmistella ja hioa jotain musiikkiesitystä näin tarkasti. Lauluyhtye on myös palauttanut laulamisen toden teolla elämääni. Vaikka minulla onkin viime vuosina ollut erilaisia bändihommia, ne eivät ole olleet lopulta lainkaan näin tavoitteellisia ja hyvällä draivilla eteneviä, eikä treenejä ole ollut näin säännöllisesti. 

Ja kylläpä laulaminen voikin olla kivaa. Treeneistä jää hyvä mieli, kappaleet soivat päässä korvamatoina ja jään odottamaan jo seuraavia treenejä. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *