Leikkipuistopäivä - Eli pitääkö lomalla tehdä jotain

Isyyspakkaus

Olemme viettäneet kesälomaamme Helsingissä ilman sen kummempia suunnitelmia. Vaikka joitain toiveita on ollut, tarkoitus on ollut vain olla ja katsoa fiiliksen ja säiden mukaan, mitä tehdään.

Olen pohtinut samaa mitään tekemättömyyttä ja mitään suunnittelemattomuutta kuin Puutalobaby-Krista postauksessaan Pitääkö kesälomalla tehdä jotain. Tietysti kesälomalla voi tehdä tai olla tekemättä juuri sen verran, mikä itse kutakin parhaiten rentouttaa, ja juuri tänä kesänä meilläkin tavoitteena on ollut vain olla perheen kesken ja tehdä sitä, miltä tuntuu.

Kysymys on kuitenkin osuva, sillä me olemme Rouvan kanssa olleet aina juuri niitä lomailijoita, joiden on päästävä lomalla pois kotoa, ja jokin matka on mielellään tehtävä. Viime vuosina kesälomamatkat ovat vakiintuneet kotimaanmatkoiksi.

Olen ollut juuri niitä, joiden mielestä loma menee hukkaan, jos lomalla ei tee jotain tavallisesta arjesta poikkeavaa.

Mutta eihän sen tavallisuudesta poikkeavan asian tarvitse olla mitään suureellista.

Meillä on tietysti nyt Herttoniemen puutarhamökki, jonka hoitamisessa on riittävästi kesätekemistä, mutta olemme silti pyrkineet keksimään tytölle useina päivinä jotain hänen normiarjestaan poikkeavaa kivaa puuhaa, joka on tarkoitettu vain hänelle.

Se on voinut olla leikkipäivä kovasti ikävöidyn päiväkotikaverin kanssa, retki Allas Seapooliin tai vaikkapa jäätelön ostaminen jäätelökioskista, mutta lapselle riittävää tekemistä voi olla ihan vaan se, että pääsee kiireettömästi leikkipuistoon.

Leikkipuistoretkestäkin saa erityisen menemällä toiseen leikkipuistoon kuin yleensä. Eilen kävimme esimerkiksi ensimmäistä kertaa Sepän leikkipuistossa, jossa lapset saivat myös kaupungin tarjoaman maksuttoman lounaan. Pitäähän sekin edes kerran kesässä kokea.

Erityisen retkestä teki vielä se, että poikanen oli ensimmäistä kertaa matkassa pyörän kyydissä ja pääsi käyttämään uutta Nutcase-pyöräilykypäräänsä, joka päässään hän näyttää pieneltä purkkapallolta tai tikkarilta. 

Samalla retkellä poikkesimme myös läheiselle Meripuiston leikkipaikalle, jonka merihirviötä ja laivan muotoista kiipeilytelinettä tyttö muisteli viime kesältä. Tämäkään puisto ei ole omien reittiemme varrella, joten retki oli kaikille hyvin virkistävä.

Yksi meistä tosin nuokahti pyörän selkään - onneksi kuitenkin hän, joka ei vielä itse aja.

Ja kyllähän hän sitten heräsi, kun sadekuuro kasteli sekä puiston että meidät. Päivän piti olla sateeton, mutta Suomen kesä yllätti jälleen. Pojan sain sentään suojaan takkini alle, ja tytölläkin oli mukanaan kuoritakki, mutta sateen loputtua kaikkien oli lähdettävä kotiin kuivattelemaan ja lämmittelemään.

Tänä kesänä siis näin, mutta olen kyllä kieltämättä katsellut kaihoisasti tuttujen ja tuntemattomienkin aurinkoisia lomakuvia sieltä, missä on oikeasti lämmintä. Jos lomaani olisi vielä viikko enemmän voisin jopa harkita jonkin äkkilähdön ottamista johonkin, vaikka niin vannoin, että vähään aikaan emme matkusta lasten kanssa mihinkään. Paitsi junalla.

Niin, siis onhan meillä sitten se yksi oikea suunnitelmakin! Olen kirjoittanut haaveilemastani Tampereen-matkasta jo useampaan otteeseen, ja nyt on hotellihuone varattu ensi viikolle! Ellei nyt juuri sille suunnittelemalleni Särkänniemi-päivälle luvata viikonloppuna kaatosadetta, mikään ei saa tulla minun ja Tampereen väliin.

Sillä kyllä taidan kuitenkin kallistua enemmän siihen, että jokin matkasuunnitelma kesälomalle pitää olla ;)

Kommentit

Piipo79

Mä olen vähän samaa mieltä eli hyvä balanssi tekemättömyyden ja matkan välillä! Meillä matka ajoittui yhteisen loman aikaan (2vko) ja sitten muuten tytöt oli isin kanssa viikon Helsingissä ja mökillä ja minä nyt kaksi viikkoa Helsingissä/lähiseuduilla. Viikonloppuisin yritetään tehdä jotain extraa koko perhe. Ensi viikonloppuna muumimaailma (koska kohta 2,5v on toitottanut siitä suurin piirtein koko kesän isosikon kerrottua sen olemassaolosta), mutta juuri nuo eri kulmat Helsingissä (plus vieraat lomilla, meille tulee esim. kummipoika isoveljensä kanssa pariksi päiväksi ensi viikolla) tekevät arjesta uudenlaista!

Tommi K
Isyyspakkaus

Meille Muumimaailma oli todella positiivinen yllätys. Se oli tosi kivasti tehty, ja saaren kaunis luonto on todella hienosti osana elämystä. Kristallekin siis lämmin suositus ;) Mutta nyt kun siellä on käyty kahtena peräkkäisenä kesänä, ei tarvitse mennä tänä vuonna. Eikä tyttö kyllä ole siitä kysellytkään. Sen sijaan uimisesta puhutaan päivittäin.

Piipo79

Juu me oltiin viime vuonna myös ja toimi ja nyt tänä vuonna käydään mutta luulen että sen jälkeen jotain muuta! Katsotaan mikä ruuhka siellä on kun tajusin hotelleita varatessa että Turussa on Tall Ship Race samaan aikaan. Siksi matkavn varrelta nyt eksoottisempi Airbnb- aittamajoitus (modernisoitu sellainen kylläkkn!) koska kaikki hotellit Turun ja Naantalin seudulla täynnä!

Piipo79

...ja uimisesta puhuttaessa, just vasta tajusin itsekin että Altaalle saa kuukausikortin lapselle hintaan 20€ ja aikuiselle 40€! Mulla lähtee tosiaan hankintaan! Kynnys lähteä lyhyelle iltauinnillekin tulee pieneksi!

Tommi K
Isyyspakkaus

Meillä taas ihastuttiin nyt Uimastadioniin ja erityisesti sen vesiliukumäkeen!

Piipo79

En uskalla viedä meidän tyttö sinne ettei pitene uintimatkat :-)

Krista Puutalobaby (Ei varmistettu) http://www.puutalobaby.fi

Leikkipuistomatkailulle iso peukku! Sitä mekin ollaan tehty nyt kahtena kesänä - kun lähtee kokonaan uuteen puistoon, se on lapsille vähän niin kuin uusi huvipuisto joka päivä :) Ja puistoruokailut sit siellä, usein tehdään myös treffejä lapsiperhekavereiden kanssa puistoihin. Meillä on siis tavallaan hyvin paljon samaan tapaan: ollaan tekemättä mitään, mutta silti extemporetehdään kaikenlaista. Lapsille tosiaan voi riitää ihan pienikin juttu: jätskien syöminen kalliolla voi olla ihana piknik-retki <3

Tommi K
Isyyspakkaus

Sit pitää toki varautua siihen, että saakin kommenttia siitä uudesta puistosta: "Tässäkö tämä on? Aika pieni." :D Mutta tämä meidän typy on sen verran sosiaalinen että jos vaan on muita lapsia, hän kyllä löytää jonkun leikkikaverin. Jopa sieltä kaatosateen keskeltä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mekin mietimme, kannattaako lomalla lähteä kotikaupunkia kauemmaksi pienen lapsen kanssa, kun Helsingissä tosiaan riittää tekemistä ja nähtävää. Minulle kuitenkin maiseman vaihtaminen vaikka edes pariksi yöksi saa loman tuntumaan paljon pidemmältä, uudessa ympäristössä saa ajatukset hyvin irti työasioista. Sen jälkeen kiireetön hengailu kotona tuntuu vielä kivemmalta. Parhaalta ratkaisulta tuntuukin nykyään tehdä lyhyehkö reissu loman alussa ja sen jälkeen viettää kiireettömästi aikaa Helsingissä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Meillä tämä kiireetön hengailu Helsingissä oli nyt ensimmäinen laatuaan. Nähtäväksi jää, missä vietämme kesälomaa vuoden päästä.

Kommentoi