Limoncello
Tipaton tammikuu? No sittenpä onkin oiva aika laittaa jotain hyvää juotavaa valmistumaan helmikuuksi!
Limoncello, italialainen sitruunalikööri, valmistuu viikossa. Ohje on löydetty kirjasta Lahjoja keittiöstä (Annie Rigg, Tammi 2010). Ohjeen mukaan juoma säilyy kuukausia, mutta minä olen siitä vahvasti eri mieltä korkattuamme pullon auki joulun tienoilla.
Limoncello
Ainekset
- 6 luomusitruunaa
- 1 dl vettä
- 3/4 dl pienikiteistä sokeria
- 1 pullo (7 dl) hyvää vodkaa
Valmistaminen
- Pese ja kuivaa sitruunat
- Leikkaa kuori kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi
- Purista sitruunoista mehu ja siirrä odottamaan
- Laita 1 dl vettä pieneen kattilaan. Lisää sitruunankuoret ja sokeri. Kuumenna neste hitaasti kiehuvaksi ja sekoita välillä, kunnes sokeri on sulanut
- Vähennä lämpöä ja hauduta hiljalleen 15 minuuttia
- Lisää sitruunamehu ja jatka hauduttamista vielä 5 minuuttia
- Nosta kattila liedeltä ja siirrä jäähtymään
- Steriloi iso tölkki kansineen uunissa: laita tölkki ja kansi kylmään uuniin ja kuumenna uuni 150-asteiseksi. Pidä tölkkiä ja kantta kuumassa uunissa 20 minuuttia ja nosta ne jäähtymään
- Kaada vodka steriloituun säilöntätölkkiin ja lisää joukkoon sitruuna-sokeriliemi.
- Sulje tölkki ja ravistele sitä kunnolla
- Anna juoman tekeytyä viileässä, kuivassa ja pimeässä viikon ajan ja ravistele tölkkiä joka päivä
- Siivilöi juomasta sitruunankuoret ja kaada limoncello kauniiseen pulloon.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.