Lindströminpihvit

Punajuurikausi! Ja se kestää koko talven!

Vauvalle punajuurta ei saa antaa, mutta isä syö sitä mielellään hänenkin edestään. Linströminpihvit ovat punajuurta yhdessä parhaissa muodoistaan ja yksi lapsuuteni ehdottomista lempiruoista.

img_6078.jpg

Lindströminpihvit

Ainekset

  • 500 g punajuuria (siis raakoja, ei mitään etikassa marinoituja)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 800 g (karitsan)jauhelihaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl vettä
  • 1 kananmuna
  • 1 purkki pieniä kapriksia
  • suolaa
  • pippuria

Valmistaminen

  1. Pese punajuuret ja keitä ne kuorineen
  2. Kuori keitetyt punajuuret ja raasta ne. Kuoret irtoavavat kypsistä punajuurista sormin 
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne öljyssä paistinpannulla
  4. Laita korppujauhot ja vesi kulhoon ja anna turvota hetki. Lisää muut aineet ja sekoita taikina käsin tasaiseksi massaksi
  5. Taputtele taikinasta pihvejä. Paista pihvejä uunipellin päällä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Voit tietenkin paistaa pihvit myös paistinpannulla 

Kuvan annoksessa pihvit on tarjoiltu vuonankaalin, kurkun ja aurinkokuivatun tomaatin kanssa.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.