Linnanmäen Valokarnevaali

Isyyspakkaus

Keskiviikkona kaksi hyvin onnellista 4-vuotiasta pääsi vielä kerran tänä vuonna Linnanmäelle. Ilmakin suosi, ja päivä oli yksi syksyn kauneimmista.

Tarkoitukseni oli viedä tyttö Lintsille uudelleen jo kesällä, mutta sitten tuli kaikki vauvahommat ja kesälomat ja sen sellaiset, eikä sopivaa hetkeä sitten tullutkaan.

Linnanmäellä vietetään kuitenkin vielä tällä viikolla Valokarnevaalia, joka myös päättää kauden, ja ajattelin sen olevan sopiva syy käydä huvipuistossa vielä kerran juuri nyt. Myös tyttö toivoi kovasti pääsevänsä karnevaaleihin, vaikkei edes tiennyt, mitä se tarkalleen ottaen tarkoittaa.

Kävi itse asiassa hyvä tuuri: näytti pahasti siltä, etten saisikaan koko Valokarnevaalia mahtumaan omaan kalenteriini, mutta sitten eräs meno peruuntui juuri keskiviikolta. Tekstasin tytön päiväkotikaverin äidille, haluaisikohan poika lähteä mukanamme Lintsille, ja tottahan toki ajatus oli kaikkien mielestä erinomainen.

Hain pikkuihmiset päiväkodista jo neljän aikoihin ja hurautimme kolmosratikalla Alppilaan.

Kävimme tällä kertaa vain ilmaisissa laitteissa, mikä oli oikein riittävästi. Aikaa oli kuitenkin vain reilut pari tuntia, ja välissä piti käydä myös syömässä jotain.

"Jotain", kuten hampurilaista!

Ja jo ennen lähtöä kaverukset tekivät selväksi, että tärkein asia koko retkellä olisi hattara. Sovimme, että ostamme yhden jaettavaksi.

Pimeän tullen myös Valokarnevaalin valot alkoivat tulla esille.

Tämä installaatio näkyi, kun kurkkasi vesitornin kupeesta alas kohti Hurjakurua.

Näyttävimmin valaistuja kohteita olivat tietysti kävijöiden ikisuosikki, Vuoristorata, sekä maailmanpyörä eli Rinkeli.

Myös värivaloin valaistut puut olivat kuin karkkia silmille.

"Voi, miten täällä on kaunista", ihasteli pieni esteetikkomme.

Lupasin pienille ihmisille, että voimme käydä vielä yhdessä laitteessa, johon tarvitaan lippu, ja tyttö valitsi Lohikäärmeen. Sen jälkeen oli aika lähteä kotiin, mutta vakuutin, että ensi keväänä tulemme jälleen.

Ja silloin ostetaan rannekkeet, vietetään Lintsillä koko päivä ja käydään läpi kaikki laitteet! 

Kommentoi