Lisää talvisaappaita

Isyyspakkaus

Nyt on jälleen koittanut se vaihe, kun kaikki tytön vaatteet tuntuvat käyvän pieniksi. Hän on kasvanut pituutta vuoden aikana noin sentin kuussa, joten ei se ole mikään ihmekään.

Päätin jo aiemmin, että emme osta täksi talveksi uutta talvihaalaria, vaan pärjäämme tällä välikausihaalarilla, kun käytämme sen alla villahousuja ja villapaitaa. Päiväkodissakaan ei ole ulkoiltu kovimmilla pakkasilla, joten haalari on riittänyt aivan hyvin, eikä lapsi ole kertonut palelevansa.

Paitsi varpaista.

Kun ostin itselleni uudet talvisaappaat, tyttö alkoi puhua hyvin pontevasti siitä, miten hänkin haluaa uudet talvisaappaat vanhojen punaisten tilalle. Yritin kysellä, pärjäisikö hän mitenkään vanhoilla saappaillaan, sillä on hassua ostaa uudet talvikengät, kun talvi on kuitenkin jo näin pitkällä.

Ja eihän vaan kyse ole siitä, että uudet kengät pitäisi saada vain siksi, kun isilläkin on?

Mutta sitten viime viikolla eräänä päivänä tyttö kertoi jo itkua tuhertaen, että varpaita palelee ja kengät ovat liian pienet. "Okei, okei, onhan se uskottava. Käydään sitten tanssitunnin jälkeen katsomassa, millaisia kenkiä kaupoista löytyisi."

Stockmannilla ei ollut jäljellä siedettävän värisiä kenkiä oikeassa koossa, joten kävimme katsomassa vielä Forumin Stadiumin valikoimaa. Ja sieltä ne löytyivät, mustat lasten Sorelit.

"Samanlaiset kuin isillä!" No niin on, toisen väriset vain. Nyt ei palele pienenkään varpaita!

Nähtäväksi jää, sopivatko kengät jalkaan vielä ensi vuonna. Otin ne kyllä varmuuden vuoski yhtä numeroa isompana kuin mikä olisi ollut tarve. 

Sitten pitääkin varautua siihen, että sama on edessä kaikkien kevät- ja kesäkenkien kanssa.

Kommentit

Piipo79

Meillä on ollut joka vuosi edessä uusien talvikenkien osto ja yleensä ostan ne puolentoista sentin varalla mutta muistampa kesän kun tuolla varalla ostetut kengät menivät kuukaudessa (!) pieniksi. Se oli ensimmäinen kesä kengillä 1,2kk iässä. Ps. Suomalaiset Kuomat ovat mielestäni sekä halvat (marketista alle 40€) ja lämpimät ja niihin saa hyvin villasukan sisään vartensa ansiosta. Lisäksi ne vaikuttavat olevan tosi hyvät liikkua ja lapsi saa ne puettua talvivarusteissakin itse jalkaan. Suosittelen tulevia talvia silmällä pitäen!

Piipo79

Pakko vielä jatkaa pukujenkin osalta. Meillä on joka vuosi ollut hyvä taktiikka ostaa alesta puoleen hintaan seuraavaksi kahdeksi puku. Jätän laput kiinni jos puku ei olisi sopiva sillä luulen että samaan hintaan sen saa myytyä eteenpäin jos ei sopisikaan. Tähän saakka olen kuitenkin osannut arvioida koon oikein. Suosittelen taktiikkaa. Ensi vuodeksi meillä on henkselihousut ja takki Didrikssonin mallistosta superhalvalla ostettuna. Suosittelen taktiikkaa. Tulee halvaksi kun laskee kaikki nämä vuodet mitkä on edessä. Lapsen varusteet on kuitenkin hyvä olla tosi hyvät. Meillä ulkoillaan ainakin niin paljon että maksavat itsensä takaisin!

Leluteekin Emilia (Ei varmistettu) http://blogit.image.fi/leluteekki

Meillä on samaiset saappaat kaksosilla tänä talvena, ja on kyllä toimineet ihan pätevästi. Mutta uutta saa kyllä olla koko ajan ostamassa, mä luulin että meiltä olisi ne pahimmat kahdet-lenkkarit-kesässä-kaudet jo ohi, mutta nyt on 9-vuotias esikoinen päässyt (taas) johonkin kasvuspurttiin. No, onpahan hyväkuntoista kierrätettävää.

Vierailija (Ei varmistettu)

On teillä outo päiväkoti, jos kovemmilla pakkasilla ei ulkoilla ollenkaan. Kyllä täällä sysi-Suomessa ulkoilevat kolmenkympin pakkasillakin, vaan lyhyemmän aikaa. Että ehdottomasti on toppahaalarikin tarpeen, vaikka villahaalari on välissä. Kuomista puhumattakaan. Jos ei ole taloudellisesti pakko kärvistellä, niin ostaisin kyllä lapselle ihan kunnon ulkoiluvermeet joka keliin. Kuka oikeasti haluaisi kulkea "vain pari kuukautta enää" liian pienissä kengissä. Lapselle se on pitkä aika.

Tommi K
Isyyspakkaus

Siinä on hirveästi eroa päiväkotien välillä. Vanhassa päiväkodissa lapset ulkoilivat säällä kuin säällä kahdesti päivässä, mutta nykyisessä käyttävät (tervettä) harkintaa. Vanhemmat lapset näyttivät olevan ulkona kovillakin pakkasilla, mutta pienet leikkivät silloin sisällä. Ei se ole mun mielestäni mitenkään outoa vaan niin teen itsekin.

En muuten mielestäni kirjoittanut, että olisin halunnut lapsen kulkevan liian pienissä kengissä. Pohdin sen sijaan sitä, olivatko vanhat talvikengät oikeasti liian pienet vai halusiko hän uudet kengät vain siksi, että minullakin on. Kyseiset vermeet olivat aivan hyvät ja riittävät vielä muutamaa päivää aiemmin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kengän pohjallista kun vertaa lapsen jalkaan, niin ei ole kovin vaikeaa päätellä, puristaako vai ei. Jos sitä ei saa irti, kannattaa kengät jättää kauppaan. Ainakaan meidän lapsille ei ole samat talvikengät mahtuneet koskaan kahta talvea ennen kouluikää, joten kasvunvaran olisi pitänyt riittää seuraavan kesän yli - eli järkyttävän ylisuuria olisi tullut kengistä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kengän pohjallista kun vertaa lapsen jalkaan, niin ei ole kovin vaikeaa päätellä, puristaako vai ei. Jos sitä ei saa irti, kannattaa kengät jättää kauppaan. Ainakaan meidän lapsille ei ole samat talvikengät mahtuneet koskaan kahta talvea ennen kouluikää, joten kasvunvaran olisi pitänyt riittää seuraavan kesän yli - eli järkyttävän ylisuuria olisi tullut kengistä.

lto (Ei varmistettu)

tse päiväkodissa työskentelevänä voin kertoa, että Helsingin kaupungin päiväkodeissa ei ole pakkasrajaa, mutta erityisesti meren lähellä olevissa päiväkodeissa täytyy ottaa huomioon tuulen vaikutus pakkasen purevuuteen!Tervettä järkeä saa käyttää ja kyllä niin tehdäänkin.

Caro (Ei varmistettu)

Pakko kommentoida tähän väliin, että ihmettelin myös tätä kärvistelyä. Myös muiden asioiden kohdalla on pistänyt silmään...vauvapeiton käyttäminen ja eka kaulahuivi vasta nyt. Luulisi, että hyväpalkkaisina vanhempina ainoaan lapseen haluaa satsata, kun siihen pystyy. Eihän se ole mikään rikos tai liiaksi lapsen hemmottelemista ja "pilaamista".

Tommi K
Isyyspakkaus

Kärvistely :) No meillä on tapana ostaa asioita silloin kun niille tulee eteen todellinen tarve, ei varmuuden vuoksi ja etukäteen. Peitolle ei ollut aiemmin tarvetta (ja hän myös potkii peittonsa öisin joka tapauksessa pois päältään), ja kaulurit ja kypärämyssyt toimivat lapsella kaulaliinaa huomattavasti paremmin. Eihän sitä kaulaliinaa voi laittaa edes päiväkotiin päälle.

möttis (Ei varmistettu)

Meillä myös ennakoidaan kasvua ja hankitaan alennuksista seuraavaan kauteen erityisesti noita arvokkaampia ulkovaatteita. Pidän myös kirppareilla silmät auki seuraaviakin kokoja ajatellen. Meillä lapsi on perinyt isän pituusgeenit, tuplasi syntymäpituutensa kaksivuotispäiväänsä mennessä ja oli 4-vuotiaana saman kokoinen kuin äitinsä ekaluokan syksyllä. Lapsella on myös todella pitkät raajat, jolloin sopivan haalarin löytäminen oli vaikeaa (usein tarpeeksi pitkät hihat ja lahkeet tarkoittivat polvien alla roikkuvaa haaraosaa) joten juurikin 2-3-vuoden iässä aloin hankkimaan kaksiosaisia pukuja, jotka eivät niin nopeasti ala kinnaamaan.

Nyt eskarilaiselle meni ekaa kertaa koskaan samat talvitakit, kuin viime vuonna. Myös pipot ja hanskat ovat kestäneet useamman vuoden jo pari kautta. Ulkohousut ja kengät jäävät nopeammin pieneksi, mutta kaikenkaikkiaan tänä talvena päästiin superedullisesti, kun ostin loppusyksystä Budgetista normihintaan Crocsin talvisaappaat ja jotkin kevyttoppahousut, yhteensä 50e, ja joulualennuksista Haltin goret ja 8848:n lasketteluhousut, yhteensä 75e. Kesällä ostin jo kirppikseltä villatakin ja fleecetakin, 10e yhteensä.

riik
3h+kasvimaa

Sorelit on tosi hyvät! Meidänkin V:llä on ollut sellaiset nyt tammikuun ja varpaat lämpiminä kovillakin pakkasilla. 

Kieltämättä minäkin kohotin vähän kulmia välikausihaalarille talvikäytössä. Täällä sadan kilsan päässä Helsingistä on menty koko tammikuu villahaalarilla ja ihan kunnon topalla. Ei ole ollut yhtään liikaa, vaikkei pihalla tuntikausia viettäisikään. Varpaathan voivat muuten palella myös siksi, että talvivaatteet ovat vähän heppoiset, vaikka kenkäpuoli olisikin kunnossa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä mentiin välikausihaalarilla vuoden loppuun, mutta sitten onneksi tuli pakkaset (nimittäin vk-haalari alkoi olla pieni ja uutta toppahaalaria en halunnut kurakeleihin). Meidän lapsen päiväkodissa (Hkissä) on kahtena päivänä nyt tammikuussa oltu sisällä (isojen ryhmässä, pienten ryhmä on ollut enempi sisällä), muuten ovat ulkoilleet lyhyemmän tai pidemmän pätkän, ihan hyvä. Meillä on lapselle pakko pukea sellainen vaatetus että pärjää 20 minsan kävelyn päiväkotiin, joten lämmintä on oltava ja pakkasillakaan ei voi ulkoilulta välttyä.

Piipo79

Tuota minäkin mietin että itsekin tarvitsin pakkasilla lyhyellä matkallakin untuvatakin, että kuinka kuorivaatteissa tarkenee lyhyissä siirtymissäkään vaikka olisi tuplavillat alla. Meillä kuorivaatteet on käytössä 5-10 plussasteen säällä ja nollaan tullessa vaihdetaan toppapuku. Olen ehkä vilukissa :-)

Amaalia (Ei varmistettu)

Kyllä lapsella kannattaisi olla myös asiallinen toppavarustus. Pakkasethan voi jatkua vielä kaksikin kuukautta... Eiköhän ne päiväkodin täditkin sit jo ala haluta ulos ;) ei koko talvea voi sisällä olla. Meillä päiväkodissa sisällä oloon syynä oli se, ettei kovalla pakkasella (yli -10) kaikille löytynyt riittäviä varusteita ulkoiluun...

Meillä on aina ollu välikausivaatteiden lisäksi myös fleecevuorellinen kurahaalari, kevyempi toppapuku (2-osainen) ja todella lämmin talvihaalari (esim. Ticket) kylmimpinä päiviin. Näillä on päiväkotipäivät hyvin pärjätty.

Ja toinen asia on se, että lapselta ei voi kysyä, onko kenkä sopiva, sillä lasten jalassa ei ole tuntoa samoin kuin aikuisella. Jalka on aina mitattava. Ja koska jalka kasvaa nopeasti, on kenkien koko hyvä tarkastaa pari kolme kertaa kaudessa. Ikävä kyllä alle kouluikäiselle saattaa joutua ostamaan kahdetkin kengät kaudessa. Toki hyvä olisi olla useammat kuin yhdet kengät noin ylipäätään...

Itse pidin myös untuvatakkia kylmillä säillä ja alla oli vielä kaksi kerrosta villaa... En kyllä tarkensi lyhyttäkään matkaa kevättakilla ja yhdellä villakerroksella tai edes kahdella...

Tommi K
Isyyspakkaus

Niin, ei tuo PoPin kuorihaalarikaan mikään kesävaate ole, ja nähdäkseni on aivan sama, onko lämpöä eristävä kerros haalarin sisällä vai sen alla. Lapsi ei ole kertaakaan valittanut palelevansa, ja hänellä on toisinaan ollut jopa pää hiestä märkä sisään tullessa. Toppahaalari olisi haettu heti, jos hän olisi kertonut, että on kylmä.

Piipo79

Pakko linkata tähän tämä:http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00462

Lapsi ei välttämättä osaa kertoa kylmyydestä ajoissa.

isämyös (Ei varmistettu)

Tarkenisitko itse kuoritakissa edes kymmenen asteen pakkasessa? Kuorivaate ei ole kovan pakkasen asu. Meidän tytöllä oli näillä pakkasilla toppavaatteiden alla villapuku ja fleecekerrasto.

Salallaa (Ei varmistettu)

Täällä kanssa jännätään selvitäänkö talvi vanhoilla kuomilla, vai tuleeko tarve uusien hankintaan. Mielellään kovimmille pakkasilla olis voinut laittaa usempaa sukkaa jalkaan, mutta nyt joutuu vähän säätämään, mutta sopii sinne sentään villasukkakin lämmikkeeksi, ja ehkä pahimmat pakkasetkin on taas tältä kertaa ohi.

Tommi K
Isyyspakkaus

Ohoh, tämäpä herätti paljon ihmetystä. Lienee turha jatkaa inttämistä siitä, että lapsi ei ole kertaakaan kertonut palelevansa villavaatekerrostensa alla. Hän on kuitenkin ulkona jatkuvassa liikkeessä, ja jos hänellä olisi paksumpi haalari, sen alla pidettäisiin vastaavasti vähemmän muita vaatteita. Mutta internet näyttää nyt tietävän tämän asian paremmin kuin itse siitä huolimatta, että hän on todistettavasti selvinnyt pakkasjakson yli hengissä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hienoa, jos teillä 3-vuotias osaa määritellä talvipukeutumisensa tarpeen. Meillä joutuu paimentamaan vielä kolmasluokkalaisenkin perään, joka sujuvasti olisi lähtenyt pelkällä t-paidalla ja takilla 30 ja vuorettomilla kumisaappailla (!) asteen pakkaseen, pitkistä kalsareista nyt puhumattakaan.

Mutta joo, kyllä se ihmetyttää, että blogin perusteella varoissaan olevat ja laatua arvostavat eivät osta talvihaalaria. Niitä ei nimittäin joulun alen jälkeen ole mitenkään helppo enää löytää, vaikka tarvisisikin. Kaupat on helmikuussa jo välikausihaalareita ja kesälenkkareita pullollaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Omilla lapsilla (kylläkin jo hieman teidän tyttöä vanhempia) olen todennut, että on helpompi saada heidät pukemaan vähemmän kuin enemmän kerroksia. Kun isommilla lapsilla päiväkodissakaan eivät aina muista ja ehdi tarkistaa, mitä kukakin on pukenut päälleen. Koulusta nyt puhumattakaan. Usein lapsilla myös tuntuu olevan niin kiire ulos etteivät malttaisi pukea montaa kerrosta. Tällöin on helpompi vain vetäistä paksu ulkokerros sisävaatteiden päälle kuin ensin pukea välikerroksia ja sitten ohut ulkokerros. Tietysti kunnon kylmällä on se välikerroskin puettava.
Mutta lapsetkin on yksilöitä. Meillä vanhempi palelee jo silloin, kun nuorempi on vielä hikipäinen, vaikka olisi ihan sama määrä vaatekerroksia. Ja vastaavasti toiset lapset jaksavat kärsivällisesti pukea kerroksia ja toiset ei.

Elinaaaa (Ei varmistettu)

Minulla on myös kurjia kokemuksia siitä, että päiväkodin tädit (kaikessa kiireessä..) eivät ole kahteen kertaan tarkastaneet, onko lapsella villahaalari vk-haalarin alla ennen joulua. Ja siellä se lapsi odotti ihan jääpuikkona pihalla äitiä hakemaan. Otettiin talvihaalari käyttöön sen takia vähän "etuajassa", kun aloin melkein nähdä painajaisia siitä, että neljä-vuotias nököttää palelemassa kinoksessa. Tosin kovilla pakkasilla meidän tyttö tarvitsee toppapuvun allekin sen villahaalarin, mutta ulkoiluhetket olivat onneksi lyhyempiä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Viime talvena toppapukua ei ainakaan meillä tarvittu Helsingissä kertaakaan, vaan pärjäsimme hyvin juurikin tuolla kuorihaalari+välikerrokset yhdistelmällä. Märkään ja loskaiseen talveen kunnollinen kuorihaalari on mielestäni vedenpitävyydeltään paljon toppaa parempi! Samalla kaavalla näyttää tämäkin talvi etenevän tuota lyhyttä pakkasjaksoa lukuunottamatta... Ja eikös se tosiaan ole se ja sama, tuleeko lämpö useammasta erillisestä kerroksesta, vai topatusta puvusta?

Robo (Ei varmistettu)

Huh kun kaikki tietää vanhempia paremmin sopivan talvipukeutumisen. :)

Mut tosiaan noista kengistä, mä luulen että oon pistänyt lapseni kulkemaan ekat vuotensa liian pienissä, kunnes sitten luin Lähiömutsin kenkäoppaan. Nyt oon hyväksynyt et kengissä ei voi säästellä, niitä joutuu ostelemaan enempi. Talvikengissä katon että jos ottaa pohjallisen irti ja lapsi seisoo sen päällä, niin pitäs jäädä 1,9 cm varaa että saa villasukan myös. Mut kantsii tutustua siihen lähiömutsin postaukseen, oli avartava!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kommentoin vielä, vaikka voi tuntua, että menee inttämiseksi. Lapsen liian vähäinen vaatetus voi tosiaan näyttäytyä pelkästään kylminä varpaina tai sormina. Suosittelen toppapuvun hankkimisen harkitsemista vielä. Po.P:n kuorihaalari on hyvä, mutta ei talvihaalari. Pikkupakkasella menee villaisen väliasun kanssa, mutta toppa on paljon parempi kun lähestytään kymmentä miinusastetta.

kengistä (Ei varmistettu)

Oletteko te Kuoma-fanit koskaan kokeilleet omaan jalkaan aikuisten Kuomia? Minä olen, ja en ole koskaan pitänyt jalassani yhtä epämukavia kenkiä! Siihen loppui Kuomien ostaminen lapselleni. Ovat toki lämpimät ja lapsen helppo laittaa jalkaan itse, mutta ovatko ne mukavan tuntuiset lapsen jalassa? Eräs fysioterapeutti sanoi, että hän ei missään nimessä suosittele lapsille Kuomia, sillä ne ovat varresta ja nilkasta niin väljät, että ne eivät tue kasvavan lapsen nilkkaa tarpeeksi.

Ja itse olen päättänyt sen, että lapsen kengissä en säästä. Omat vanhempani ovat ilmeisesti pikkasen kitsastelleet kenkien ostossa kun olin lapsi ja kenties siitä syystä ukkovarpaani taipuvat kärjestä ylöspäin. Kenkien sopivuus kannattaa tosiaan mitata ainakin kerran talven aikana. Ota kengästä pohjallinen pois ja aseta lapsen jalka siihen, kärkeen täytyisi jäädä tilaa reilu 2 senttiä. Viime kesänä ostimme lapsellemme sandaalit alkukesästä ja loppukesästä ne olivat jo liian pienet! Jalka voi tosiaankin välillä kasvaa niin paljon, että samat kengät eivät riitä koko kaudeksi.

Vierailija (Ei varmistettu)

Meidän lapsilla on useammat talvikengät vaihtoehtoina ja ihan omasta halustaan valitsevat useimmin jalkaan Kuomat. Talvikengässä sitä väljyyttä täytyy juuri jonkin verran ollakin, jotta ne villasukat saa kenkiin mahtumaan ja jotta jää sitä ilmatilaa kenkään, joka lämmittää. Ei nyt hölskyä tarvitse kuitenkaan.

Se, sopiiko minulle aikuisten Kuomat vai ei, ei kyllä kerro mitään siitä, miten ne lapseni jalkaan käyvät.

Kartsu (Ei varmistettu)

Joo ne Kuomat on ihan kamalia. Samoin kokeilin omaan jalkaan (mulla on pieni jalka, 36) Reiman Nefar-kenkiä ja nekin oli kamalat :D
Talvisaappaissa olen tykännyt Pikkujalat-nettipuodista (ollaan käyty niiden varastolla sovittamassa) Naturino merkkisistä kengistä, ihanan pehmeät, sisällä lampaanvilla ja pohja joustaa ja kääntyy vaikka mihin. Sisäpohjallinen irtoaa. Olen myös sitä mieltä että kenkiä pitää olla päivittämässä koko ajan. En viitsi syksyllä ihan älyttömän isoja ostaa kun niillä on ikävä kävellä, ja joka vuosi olen keväällä aleista ostanut vielä toiset talvikengät samalle kaudelle.

Itse olen sitä mieltä, että kaikki vastuulliset vahemmat tietää lapsensa kylmänsietävyyden itse, mutta kävi munkin silmään tuo välikausihaalari+villa... Noh, oma 5-vuotiaani pitää pelkkää toppahaalaria verkkarihousujen ja neulepaidan kanssa (siis ei välikerrastoa, ei edes villaa) ulkoillessaan sellasissa 10, 15 asteen pakkasissa ja hyvin on pärjännyt. Sisään tullessa vartalo, jalat ja käsivarret lämpimät. Että kai sekin vastaa sitten villa+vk-haalariyhdistelmää. Parissakympissä tuolla oli kyllä villahaalari.
Päiväkoti Helsingissä ulkoili koko pakkaskauden ajan.

Triit (Ei varmistettu)

Juuri ostin itselleni Kuomat, vaikka ovat minusta (aikuisella) kamalan näköiset. En vaan löytänyt muita jalkaan sopivia ja helposti jalkaan laitettavia lämpimiä kenkiä.
Pitkin hampain olen joutunut lapsellekin ne kuomat hankkimaan, vaikka pohja on minusta liian jäykkä. Itse jalkavaivaisena satsaisin kenkiin (no okei, kun käyttöaika sopivalla kengällä on pari kuukautta niin noin 80 eurossa menee kipuraja) jos vaan löytyisi paremmat, mutta samat hyvät puolet täyttävät (lämpimät, saa helposti jalkaan).

Syksyllä reilu kaksivuotias rupesi valittamaan, että superfitin notkeat välikausikengät on "epämukavat". Ilmeisesti jalka oli kasvupyrähdyksen myötä leventynyt tms. sillä pituussuunnassa tilaa oli ohjeiden mukaisesti. Vaihdettiin talvikuomiin ja tyttö totesi useasti, että nämä kengät on "mukavat" eli ei ne välttämättä niin huonot ole

Kartsu (Ei varmistettu)

Merrellillä on tosi kivoja helppoja talvisaappaita hei! Prismassa ihan. Kannattaa tsekata. Mulla on Merrellin saappaat eikä ole palellut pulkkamäessä seistessäkään.

Triit (Ei varmistettu)

Merrellin mun vanhat luottotalvikengät olivatkin. Valitettavasti uusia jalkaan sopivia ei ole löytynyt :(

Äiti-------- (Ei varmistettu)

Tästä tuli kyllä vähän paha mieli. Tyttöparka. Opetelkaapa mittaamaan milloin lapsen kenkä on sopiva - kuten yllä neuvottiin, pohjallinen irti ja lapsi astuu sen päälle. Sormenväli pitää jäädä tilaa, vähän reilu jos pitää mahtua villasukka. Ei lapsi osaa arvioida sopivuutta itse.

Toiseksi, kyllä lapsella pitää olla asialliset ulkoiluvaatteet. Jos talvihaalari tuntuu kalliilta, niin sitten pitää säästää vaikka yhdestä ravintolaillallisesta. Kyllä kai lapsen hyvinvoinnin tulee tulla ensin? Riittävä vaatetus pakkaselle on sisävaatteiden päälle villahaalari ja sen päälle toppahaalari. Pukemisoppaita näkyy olevan päiväkotien ilmoitustauluilla nykyään, enkä enää ihmettele miksi.

Tommi K
Isyyspakkaus

Voi raukkaa :D Kannattaa säästää kyyneleet niille lapsille, joiden perheissä on oikeita ongelmia. Kysyin päiväkodin lastentarhanopettajalta, onko tytöllämme ollut liian vähän vaatteita, ja hänen mukaansa vaatetus on ollut sopiva.

Huoh (Ei varmistettu)

Ostelisitte vähemmän niitä 400 euron lamppuja lastenhuoneeseen niin olisi varaa vaatettaa lapsi asianmukaisesti.

Tommi K
Isyyspakkaus

Joo, ja älä unohda sitä törsäämistä kaikkiin niihin ravintoloihin. Voimia!

Kommentoi