Loma mummolassa

Isyyspakkaus

Pieni askel ihmiselle. VALTAVA hänen vanhemmilleen.

Tyttö lähti ensimmäistä kertaa ikinä hoitoon Jyväskylän-mummolaan, ja äiti ja isi palasivat Helsinkiin! Jos kaikki menee hyvin (ja miksi ei menisi?) tyttö on mummolassa kolme yötä, ja sitten mummo ja pappa tulevat hänen kanssaan meille kotiin.

Meille tämä on oikeasti tosi iso askel.

Välimatkaa kodin ja mummolan välillä on 300 kilometriä, joten normaalissa arjessa öitä mummolassa ei noin vain järjestetä. Olemme tähän mennessä olleet vain kaksi kertaa erossa tytöstä yön yli, ja silloin mummo ja pappa ovat olleet hoitamassa häntä meillä kotona.

Nyt siis ensimmäistä kertaa näin päin. Ja kyllä varsinkin Rouvaa vähän jännitti.

"Voi pieni, pidä hauskaa mummolassa!"

"Isi ja äiti, menkää nyt jo pois", sanoi tyttö, kun hän oli lähdössä papan kyydissä mummilan pihasta.

Ja ihan rauhallisesti täällä on oltu. Olemme kuitenkin kuuden tunnin aikana laittaneet vasta kaksi tekstiviestiä mummolaan.

Ja soittaneet kerran perään, sekä mummolle että papalle, kun vastausta ei kuulunut.

Kommentit

Eksyksissä elämässä

Voi vitsit! Muistot omasta varhaislapsuudesta tulvivat heti mieleen aina kun kirjoitat jotain tytön isovanhemmista. Jotenkin mummo ja pappa vaan ovat ne ihmiset jotka luovat parhaat lapsuusmuistot.

Muistan elävästi sen miten kamalaa oli olla yö ilman äitiä, kylässä jonkun toisen luona, vaikka se olisi ollut päiväkotikaveri jota näki päivittäin ja äiti olisi ollut kymmenen minuutin kävelymatkan päässä.

Mutta isovanhempien luona ei koskaan itkettänyt, suorastaan nautti siitä että äiti on jossain kaukana kaupungissa kun kerrankin saa olla rauhassa nauttimassa papan ja mummon lämpimästä seurasta ja hoivasta.

Isovanhemmat ovat ylivoimaisesti turvallisimmat ihmiset joita lapsi voi löytää. Vaikka se lapsi olisi jo aikuinen.

Terveisin 25-vuotias nainen, joka on juuri matkustanut 6 tuntia kotiin mummolasta ja edelleen tuntee olevansa käärittynä mummon lämpimään huopaan, "ettei vaan käy veto".

Vierailija (Ei varmistettu)

Toivottavasti pääsette nautiskelumoodiin jossain vaiheessa =D

OP (Ei varmistettu)

Kohta teidän tyttönne lähtee kotoa kokonaan; paras sopeutua ;-).

Salallaa (Ei varmistettu)

Niin tuttu fiilis, hyvin se menee, niin meni meilläkin vajaa kolmivuotiaan vierailu.

Kommentoi