Lounas kaupungilla: Ravintola Hoku

Isyyspakkaus

Yksi tavoitteistani hoitovapaani aikana on käydä syömässä ulkona mahdollisimman paljon.

Todella! Olen kyllä luvannut laittaa perheelle ruoan pöytään päivittäin, mutta nyt pääsen vihdoin käymään lounaalla kaikissa niissä paikoissa, joissa olen pitkään halunnut käydä.

Kun Rouva oli omalla perhevapaallaan, katselin kateellisena Instagramista, miten hän kävi usein lounailla joissain Helsingin keskustan ravintoloista, ja minä jouduin tyytymään Keilaniemen lounastarjontaan. Nyt otan kaiken tämän takaisin, hahaa!

Otan siis tavoitteeksi, että kävisin kerran viikossa - tai vähintään joka toinen viikko - lounaalla jossain muualla kuin kotona. Aloitin tämän viime viikolla Kampin keskuksen viidennen kerroksen Hokusta.

Kampin keskukseen vajaa vuosi sitten avautuneessa ravintolakerroksessa, Korttelissa, on useampia kivoja ja kehuttuja ravintoloita. Olen ehtinyt käydä niistä aiemmin vain ravintola Storyssa aamiaisella, mutta nyt on vihdoin aika tutustua useampaankin paikkaan, ja kierros alkakoon Hokusta!

Hoku tarjoaa havaijilaista ruokaa, jossa yhdistellään Tyynenmeren ja Etelä-Aasian makuja. Ravintolan suosituin lounasannos on lohiteriyaki (14 €), joten sitä oli kokeiltava. Lohta, teriyaki-kastiketta, perunasalaattia, punakaalia ja pikkelöityjä vihanneksia. Ja tietysti riisiä. Todella erinomaista, enkä ihmettele, että annos on maistunut myös muille.

Pieni lounasseuralaiseni oli tosin eri mieltä. Häntä emme ole jostain syystä saaneet syömään ravintoloissa juuri mitään. En tiedä, johtuuko se ympäristöstä, muista ihmisistä vai ruoasta, mutta hän mussuttaisi mielellään vain leipää.

Pienen lapsen kanssa ravintolassa oli kyllä helppo käydä. Kauppakeskuksessa mahtuu tietysti liikkumaan hyvin rattaiden kanssa, ja sain ne ongelmitta myös parkkiin pöydän viereen. Lapselle löytyi oma syöttötuolikin, jossa oli jopa oma pieni pöytätaso, josta olisi ollut enemmän iloa, jos hän olisi vaan halunnut syödä jotain.

Mutta harjoittelu jatkuu! Lista paikoista, joissa haluan käydä hänen kanssaan seuraavan kuuden kuukauden aikana on pitkä.

Kommentit

M_ (Ei varmistettu)

Hokussa tuli omalla hoitovapaalla käytyä säännöllisesti ja lounasaikaan ainoa haaste on ylipäänsä mahtua sisään. Niinpä suuntasimme yleensä sinne jonon hännille jo klo 11.

Nuo kalaruoat (lohiteriyaki, siika nanbanzuke) ovat erinomaisia, siika oma suosikkini. Myös kana-annos kara-age on mainio ja poikkeaa edukseen muista tuollaisista samanhenkisistä rapsakoista ja sitten glaseeratuista kana-annoksista.

Hintalaatusuhde lounasaikaan Hokussa mainio. Annokset vain vähän pienempiä kuin illallisella ja helposti yli 10eur edullisempaan hintaan.

Tommi K
Isyyspakkaus

Ehdottomasti menen kyllä toiste minäkin!

Kommentoi