Luonnon vesipuisto keskellä Müncheniä

Isyyspakkaus

Surffausta purossa keskellä Müncheniä? Kyllä, se on näemmä mahdollista!

Kävin pienellä työmatkalla Saksassa, ja bisneskumppanimme suosituksen perusteella kävimme perjantaina tutustumassa Englischer Garten -puistoon Münchenin keskustassa. Ilma oli siihen mitä mainioin, sillä kaupunkia helli 30 asteen helle. Olipa hauskaa kokea itsekin moista lämpöä edes parina päivänä tänä kesänä.

Puisto on yksi maailman suurimmista urbaaneista puistoalueista. Erityisen tästä puistosta tekee kuitenkin sitä halkovat ihmisen tekemät purot.

Isar-joesta peräisin oleva vesi syöksyy aivan ensimmäisenä Eisbach-puroon, jonka alkupäässä on pohjan muodon ansiosta syntyvä seisova aalto. Tämä aalto on houkutellut surffareita jo useamman vuosikymmenen ajan treenaamaan lajia. Paikka on siten ihanteellinen, että surffareiden taidonnäytteitä voi seurata helposti sekä joen rannoilta että viereiseltä sillalta.

Pienen matkan päässä surffiaallosta puro haarautuu. Eisbach jatkaa vuolaampana ja Schwabinger Bach -puro pienempänä ja matalampana. Ja miten voikin olla kaunista!

Syvemmällä puistossa Schwabinger Bach on suosittu uimapaikka, ja lämpimänä päivänä purossa uiskentelee ja kelluu sadoittain ihmisiä. Uimarit antatuvat virran vietäviksi ja kömpivät pois siitä jonkin matkan päässä alajuoksulla. Varsinainen luonnon vesipuisto siis! No ei siis aivan täysin luonnon muovaama, mutta silti.

Hieman epäselväksi jäi, miten sallittua uiminen onkaan. Joissain paikoissa oli nimittäin sen kieltäviä kylttejä. Uimareita se ei juurikaan näyttänyt häiritsevän. Vesi kyllä vie uimareita paikoitellen aika kovasti, joten aivan pienten lasten paikka puiston purot eivät ole.

Jos nälkä tai jano yllättää, puiston keskellä olevan Kleinhesseloher See -lammen rannalla löytyy myös ravintoloita. Seehaus im Englishen Garten -ravintolan terassi avautuu lammelle. Terassilla olut virtaa ja nahkahousut paukkuvat.

Saksa jäi jo taakse, ja loman vietto jatkuu taas Suomessa. Jään kaipaamaan 30 asteen lämpöä ja Augustiner Bräu -olutta.

 

Psst: tammikuussa kirjoitin Münchenistä näin.

Kommentoi