Lux Helsinki 2016 päättyy tänään!

Sattuneesta syystä ehdin tutustumaan tämän vuoden Lux Helsinkiin vasta eilen. Tapahtuma päättyykin jo tänään, su 10.1.2016, joten vielä ehtii, mutta kannattaa pitää kiirettä!

IMG_6484.jpg

Lux Helsinki on kaupunkifestivaali, jonka keskiössä ovat valo- ja videoinstallaatiot. Teoksia on ympäri Helsingin keskustaa Senaatintorilta ja torikortteleista Ruttopuistona tunnettuun Vanhan kirkon puistoon. En itse ehtinyt käydä katsomassa läheskään kaikki teoksia, mutta kuten sanoin, vielä on aikaa.

Postauksen kuvat ovat Senaatintorilta, jossa Tuomiokirkkoon projisoidaan Ilon kuvia. Teos koostuu kahdeksan taitelijan kuvista. Yllä Katja Tukiaisen, alla Heta Kuchkan teokset.

IMG_6474.jpg

Hienoin näkemäni teos oli Shader Oy:n toteuttama Tuomiokirkon tapuliin projisoitu videoteos Megamap, joka saa tapulin heräämään eloon ja sen tiiliskivet lentelemään kuin tapuli pirstoutuisi palasiksi. Todella upeasti toteutettu video.

Tapahtuma on tänä vuonna muutenkin erittäin onnistunut ja vienee voiton tähänastisista Luxeista.

Osa Luxin teoksista on nähtävillä aamusta iltaan, mutta osaa esitetään vain klo 17 – 22. Tarkista ajat ja paikat täältä: http://www.luxhelsinki.fi/teokset-ja-tekijat.

IMG_6478.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *