Maailman maukkain pannukakku
En muista peruskoulun kotitaloustunneilta paljoa muuta kuin vinkin siitä, että vanhentumassa olevan maidon voi pakastaa ja sulattaa myöhemmin pannukakkua varten. Eipä ole tullut kokeiltua.
Pannukakun tekemiseen voi ottaa myös toisen lähestymistavan ja ostaa käsittelemätöntä täysmaitoa ihan varta vasten. Miten niin yksinkertaisesta voikin saada niin hyvää ja täyteläistä?
Maailman maukkain pannukakku
Ainekset
- 4 kananmunaa
- 1 litra käsittelemätönä täysmaitoa (Kaskikansa)
- 1/2 tl suolaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl voisulaa
Jauhon määrä tässä taikinassa on pienempi kuin useissa resepteissä, jotta rakenne olisi pehmeä. Liika jauho tekee pannarista kumimaisen.
Valmistaminen
- Riko kananmunat kulhoon ja vispaa niiden rakenne rikki
- Lisää maito ja suola
- Vispaa venhäjauhot maidon joukkoon
- Lisää lopuksi voisula
- Aina taikinan turvota ainakin puoli tuntia
- Lämmitä uuni 200-asteiseksi
- Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle
- Paista pannukakkua, kunnes se on kullankeltainen – mieluummin liian vähän kuin liian paljon.
Tarjoile hillon kera.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.