Maija Vilkkumaa: AJA! Aleksanterin teatterissa

Tämän viikon toinen sing along -näytös oli Maija Vilkkumaan AJA!-show Aleksanterin teatterissa perjantai-iltana. Teatterin lavalle viety keikka sisälsi Vilkkumaan suurimmat hitit vuosien varrelta ja parhaat biisit uusimmalta levyltä.

IMG_8973.jpg

Aleksanterin teatteri on pieni teatterirakennus Bulevardin varressa. Se on rakennettu 1800-luvun loppupuolella venäläiseksi varuskuntateatteriksi mutta palveli sittemmin peräti 75 vuotta oopperatalona. Nykyisin Aleksanterin teatteri on vierailuteatterina, jossa esiintyvät monet teatteri-, tanssi- ja musiikkiryhmät. 

Huomasin show’n aivan vahingossa muutama kuukausi sitten, kun selailin läpi Aleksanterin teatterin tarjontaa keväälle. Rouva pohdiskeli ääneen, olisikohan teatterissa mitään kivaa esitystä, sillä hän pitää kovasti kauniista teatterirakennuksesta.

IMG_8924.jpg

IMG_8965.jpg

Ostin liput samalta istumalta ja tilasin lapselle hoitajan.

IMG_8926.jpg

Vilkkumaan konsertti oli hieno läpileikkaus laulajan urasta. Hän esitti sekä ensimmäisen soolourallaan kirjoittamansa kappaleen että aivan uuden, vielä levyttämättömän kappaleen, Kaivopuiston jää, joka purkitetaan myöhemmin tänä vuonna. Ja parhaat palat siltä väliltä.

Enpä muuten ollut koskaan kuunnellutkaan Vähän ennen -kappaleen lyriikoita niin tarkasti, ja vasta nyt, kun se väännettiin rautalangasta, ymmärsin, miten synkästä laulusta on kyse! Maija siis esitteli kappaleen murhaballadina, jossa poika tappaa itsensä ja tytön.

Hiuksissa hiekkaa, Totuutta ja tehtävää ja Mun elämä veivät ajatukset jonnekin vuosituhanteen vaihteen muistoihin.

Se ei olekaan niin ja Liian kauan saivat jälleen miettimään, miten paljon laulujen minä-hahmoilla on yhteistä artistin kanssa.

Ja uusin hitti, Lissu ja mä, on yksinkertaisesti todella hieno melodialtaan ja myös sanoituksiltaan vaikuttava. Pidän erityisesti kertosäettä edeltävästä virkeparista: ”Minä olin ujoin ja ulkopuolisin. Pelkäsin elää ja että kuolisin.”

Maija on vaan hauska ja energinen esiintyjä, ja hänen keikkojaan on ilo käydä katsomassa.

IMG_8959.jpg

Helsingin-keikat ovat jo ohi, mutta Vilkkumaan konserttikiertue jatkuu vielä muualla Suomessa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *