Idyllinen Mathildedalin ruukkikylä kutsuu herkuttelemaan

Mathdiledalin ruukkikylä oli Varsinais-Suomen minilomamme viimeinen etappi.

Mathildedal

Jos et ole sattunut vielä kuulemaan Mathildedalista, se on Salon kaupungin rannikolla sijaitseva 1800-luvulta peräisin oleva ruukkialue, joka on houkutellut viime vuosina asukkaikseen useita artesaaneja ja pienyrittäjiä. Sadan asukkaan kylä suorastaan naurettavan idyllinen ja kuhisee näin kesällä turisteja.

MathildedalMathildedal

Mathildedal on sopiva päiväretkikohde, mutta kiireettömän viikonloppuna sinne voi jäädä myös yöksi. Me saavuimme Mathildedaliin perjantaina iltasella ja yövyimme Hotel Mathildedalissa. Pieni ja sympaattinen, vain kahdeksan huoneen kokoinen hotelli on rakennettu vanhaan ruukkirakennukseen.

Mathildedal - Hotel Mathildedal

Samassa rakennuksessa toimii myös Ruukin krouvi -ravintola, jonka terasilla oli mukava nauttia illallista aurinkoisena ja lämpimänä kesäiltana.

Mathildedal - Ruukin kievari

Hotellin aamiainen tarjotaan hotellin yhteydessä toimivassa kahvilassa. Pöytiin tarjoiltava herkkulautanen sisältää paikallisia ja itsetehtyjä aamiaisherkkuja, ja me hykertelimme tyytyväisyyttämme sen ääressä.

Mathildedal - Hotel MathildedalMathildedal - Hotel Mathildedal

Mathildedaliin kannattaa suunnata nälkäisenä. Kartanon yhteydessä toimii sekä kahvila että leipomo, ja kartanosta saa kuulemma myös piknikkoreja, joita voi nauttia kartanon puutarhassa.

Mathildedal - KartanoMathildedal - Kartano

Meillä oli kuitenkin mielessä visiitti Kyläravintola Terhossa, josta saa aivan törkeän hyviä lankkupizzoja.

Mathildedal - Kyläravintola TerhoMathildedal - Kyläravintola TerhoMathildedal - Kyläravintola TerhoMathildedal - Kyläravintola Terho

Kyläravintolan sisäpihan terassilla käy esiintyjiä, ja pihapiirin toisella laidalla on kyläpanimon myyntipiste.

Mathildedal - Kyläravintola TerhoMathildedal

Kun Terholta jatkaa pienen matkan poispäin kylästä, tien varrella on vanha kansakoulu, jonka on vallannut Petri’s Chocolate Room -suklaapuoti. Suklaapuoti tarjoaa paitsi herkulliset praliinit ja jo kaksi kertaa peräkkäisinä vuonna vuoden parhaaksi maitosuklaaksi valitun vadelmasuklaan, myös lounasta. Suklaapuodilla on myös oma Bed & Breakfast!

Mathildedal - Petri's Chocolate RoomMathildedal - Petri's Chocolate RoomMathildedal - Petri's Chocolate Room

Rannan vanhoissa ruukkirakennuksissa on useampi pieni puoti ja myös Petri’s Chocolate Roomin toinen piste.

MathildedalMathildedal

Ruukin mailla laiduntaa alpakoita, joiden villasta kehrätään Ruukin kehräämössä lankaa, ja siitä tehtyjä villatuotteita myydään myymälässä.

Mathildedal - KyläkehräämöMathildedal - Kyläkehräämö

Ihastelimme villan pehmeyttä, ja tyttö ylipuhui äitinsä, että hän kutoo alpakan villalangasta tytölle kaulahuivin. Musta villa on muuten luonnostaan tämän väristä, mustasta alpakasta kerittyä.

Mathildedal - Kyläkehräämö

Ei ihme, että niin moni on puhunut Mathildedalista ihastelevaan sävyyn. Me liityimme tämän matkan jälkeen samaan kuoroon.

Mathildedal - Alpakka

Lue myös Rouvan juttu Mathildedalista hänen blogistaan!

perhe matkat lapset ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *