Mehujäätä, osa 2

Isyyspakkaus

Mehujäätä. Niin, miksipäs ei? Jos se tekee pienen tytön onnelliseksi, toive on varmasti toteuttamisen arvoinen.

Oli hauskaa, että tyttö toivoi, että voisimme nimenomaan tehdä mehujäätä, ei ostaa.

Minä olisin hakenut lähimmästä marketista mitkä tahansa mehujäämuotit, mutta Rouva muisteli lukeneensa, että Töölön Hella & Herkusta saa Nicolas Vahén mehujää-/jäätelömuotteja, joissa on kivat puiset tikut.

Niinpä yllätinkin tytön heti lauantaina ja kerroin, että teemme raitiovaunuretken Töölöön ja käymme ostamassa mehujäämuotit.

Ilahduin, kun löysin Hella & Herkusta kotiinviemisiksi myös joitain herkkuja kuten Pärlansin vanilja-kinuskikastiketta.

Rouva ilahtui jälleennäkemisestä.

Edelliselle purkille kävikin vähän hassusti, sillä taisin ehkä syödä koko purkillisen sellaisenaan ennen kuin Rouva ehti maistaakaan sitä.

Päätin alkaa heti säätämään ja tein mehujäät kaksivärisinä: kärkeen punaista mansikkamehua ja alaosaan keltaista omenamehua.

Käytännössä siis jäädytin mansikkamehua joitain tunteja ja kun mansikkamehu oli jo lähes jäätynyt, nyppäisin tikut ja kannet irti ja lisäsin omenamehut muottiin.

Mehujäät olivat valmiit sunnuntaina.

Ja voi, miten pieni tyttö oli iloinen saadessaan maistaa mehujäätä ensimmäisen kerran!

Ja maistuihan se isillekin!

Hän esitti myöhemmin, että voisi syödä iltapalan sijaan toisen mehujään.

Esitystä ei hyväksytty.

Kommentit

ija (Ei varmistettu)

Hei! Kiva! Mitä mehuja käytit, tiivistettä vai juissia vai ite tehtyjä?

Tommi K
Isyyspakkaus

Mansikkamehu oli tehty Anton & Antonista ostetusta mansikkatäysmehutiivisteestä ja omenamehu oli Pirkan tuorepuristettua luomuomenamehua. Sen huomasin, että mansikkatiivistettä olisi saanut laittaa enemmän, sillä vaikka mehu oli lasista maistettuna riittävän makeaa, mehujää olisi kaivannut lisää makeutta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä mehujäät (ts. omatekoinen jäätelö) on iso hitti, me tosin tehdään mehujäät ihan suoraan hedelmistä (sauvasekoittimella soseeksi ja muottiin). Esim. yhdistelmä mansikka-appelsiini on herkku :)

Positiivista

Samoin! Ja jos en jaksa itse kuoria ja soseuttaa, käytän Bonnen soseita. Joskus olen tehnyt frozen yogurtia tikussa ja sekoittanut maustamatonta jugua hedelmäsoseeseen tai käyttänyt ihan suoraan maustettua jugurttia. 

Tommi K
Isyyspakkaus

Ihan loistava idea, kiitos!

p (Ei varmistettu)

Me tehdään smoothieta, joka jäädytetään mehujääksi. Tulee tosi hyvää, eikä siitä saa imeskeltyä makua pois. Enkä muuten ikinä laita niihin sokeria vaan esim. banaania tuomaan makeutta. On hyvää ja terveellistä ja kestää antaa vaikka joka päivä. :) Pitääkin muuten kokeilla noita Bonnen soseira Annenneen idean mukaisesti myös itse!

Tommi K
Isyyspakkaus

Hyvä idea tämäkin!

eeniemi (Ei varmistettu)

Minä olen jäädytänyt ihan vaan jogurttia. Kunnolla laiskottaessa jogurttipurkkiin voi tökätä lusikan ja laittaa sen jäätymään. Toisinaan laitan sekaan marjoja. Esim.leipoessa saattaa jäädä yli kermaa ja siitä ja jogurtista tulee jäädytettyä herkkuja.Marjoja lisäämällä tulee kivoja sattumia sekaan.
Kun on aikaa, teen itse soseita ja niitä jäädytän mehujäämuoteilla.

Kommentoi