Mitä katsoin tv:stä

Isyyspakkaus

Voi niitä aikoja, kun pystyi vielä katsomaan tv:tä vaikkapa kokonaisen päivän putkeen.

Nykyisin on vaikea löytää aikaa edes niille sarjoille, joita haluaisi seurata, ja yritykset katsoa jotain sarjaa yhdessä Rouvan kanssa ovat lähes tuhoon tuomittuja. House of Cardsin viidennen kauden kolmentoista jakson katsomiseen käytimme lähes puoli vuotta. Ehdimme siis katsoa uuden jakson keskimäärin joka toinen viikko.

Samaan aikaan suoritin itsekseni Twin Peaks The Returnin, joka eteni hitaasti aivan muista syistä.

Nyt saimme kyllä katsottua Rouvan kanssa yhdessä kahden viikon aikana kaikki kuusi jaksoa Netflixin uudesta minisarjasta Alias Grace

Kaikkein eniten olen kuitenkin odottanut, että pääsisin katsomaan Netflixin Stranger Thingsin toista kautta. En voinut aloittaa sitä ennen kuin Twin Peaks on katsottu, joten kahlasin sarjan loppuun viime viikolla.

* * *

Instagram Storyjeni seuraajat taisivatkin jo saada selville, mitä pidin Twin Peaksin paluusta.

Tiedättekö, kun on niitä sarjoja, että haluaisi ahmia kaikki jaksot heti, ja seuraava jakso on aloitettava heti edellisen jälkeen? No, Twin Peaks The Return ei ollut sellainen. En edes tunnistanut sitä samaksi sarjaksi, josta pidin 25 vuotta sitten.

Alkuperäinen Twin Peaks oli jännittävä, jopa pelottava, mutta tämä paluu oli vain pitkäveteinen ja hidas. Ja aivan liian surrealistinen ja abstrakti. Joissain jaksoissa oli hyvät hetkensä, mutta loppua kohti meno muuttui taas oudoksi.

Toivoin, että viimeiset jaksot jotenkin solmisivat lankoja yhteen ja selittäisivät kaikki kummalliset tapahtumat, mutta ei. Iso osa oudoista asioista ei tuntunut liittyvän mihinkään, ja ne olivat myös sarjan juonen kannalta lopulta merkityksettömiä. Inhoan sellaista. Tai sitten katsojan olisi pitänyt vain itse osata kuvitella, miten mikäkin liittyi mihinkin, mutta ei minun keskittymiseni riittänyt edes katsomaan jokaista etanan vauhdilla etenevää kohtausta niin tarkasti.

Päällimmäinen tunne on pettymys ja suru siitä, etten saa koskaan niitä 18 :aa tuntia elämässäni takaisin, ja tämä kokemus pilasi myös teini-iän muistoni Twin Peaksista. Rouvallehan sarja aiheutti silloin sellaiset traumat, että pelkän tunnusmusiikin kuuleminen saa hänet edelleen vaatimaan, että ohjelma katkaistaan heti. Yritin sanoa hänelle, että katso tämä kausi, niin ei enää pelota.

Olen lukenut myös niitä arvioita, joissa Twin Peaks The Returnin julistettiin olevan parasta tv-viihdettä suurin piirtein ikinä ja ylistettiin ohjaajan jälleen uudistaneen tapaa tehdä tv:tä. Toivottavasti ei.

Minä ainakin haluan viihteeni valmiiksi pureskellumpana.

* * *

House of Cardsin uusi kausi toimi hyvin. Tosin edellisiin kausiin verrattuna tosielämän tapahtumat alkavat olla absurdimpia kuin mihin Frank Underwood kykenee.

Edellisistä kausista alkaa olla kuitenkin jo sen verran aikaa, että huomaan hieman unohtaneeni, keitä jotkut henkilöistä ovat ja mitä juonenkäänteitä aiemmilla kausilla nähtiin. Sarjaa pitäisi seurata melko intensiivisesti ja mieluummin tiiviimmällä tahdilla, jotta juonessa pysyisi täysin mukana.

Nyt kuitenkin alkaa kiinnostaa, jääkö Underwood vihdoin kiinni kaikista tekosistaan. Kyllä ainakin minä odotan pahan saavan palkkansa. Kauden päätös oli myös hyvin mielenkiintoinen.

On jännittävää nähdä, mitä tapahtuu sarjan kuudennella ja viimeisellä kaudella - jos koko kautta edes tulee Kevin Spaceyn ympärillä käytävän kuohunnan vuoksi. Hänhän sai potkut tuotannosta ja kuvaukset laitetiin jäihin.

* * *

Margaret Atwoodin romaaniin perustuva Alias Grace ilmestyi Netflixiin kuun alussa. Se on 1800-luvun puoliväliin sijoittuva ja tositapahtumiin perustuva kertomus kanadalaisen Thomas Kinnearin ja tämän taloudenhoitaja Nancy Montgomeryn murhista.

Murhista elinkautiseen vankeuteen tuomittu palvelija Grace Marks ei itse muista murhapäivän tapahtumista mitään, ja häntä tutkimaan nimetty tohtori Simon Jordan on vakuuttunut, että Grace ei ole rikollinen.

Mitä siis on tapahtunut ja onko Grace syyllinen? Grace aloittaa kertomuksensa lapsuudestaan ja kertoo elämäntarinansa aina siihen saakka, kun hän päätyi herra Kinnearin palvelukseen ja Nancyn epäsuosioon.

Todella kiehtovaa historiallista draamaa, ja hieno roolisuoritus Gracea esittäneeltä Sarah Gaddonilta. Nancyn roolissa nähdään muuten Anna Paquin, joka on monille tuttu esimerkiksi True Bloodin Sookiena.

Minisarjassa on vain kuusi jaksoa, joten siihen sitoutuminen ei vaadi puolen vuoden katselua. Ja kertomus oli itse asiassa niin jännittävä, että jaksot oli katsottava lähes peräkkäisinä iltoina. Lämpimät suositukset.

* * *

Vaan nyt: Stranger Things. Oletko jo nähnyt, ja onko se yhtä hyvä kuin edellinen kausi?

Mitä muuta suosittelisit?

Kommentit

Katja_optimism (Ei varmistettu) http://optimismiajaenergiaa.bellablogit.fi/

Stranger Thingsin kakkoskausi oli aivan erilainen kuin ykkönen, todella paljon enemmän tapahtumia ja välillä vähän ihme täytejuttuja. Parempi kuin eka. Viikonloppuna tahkosimme loppuun ja maanantaina sarjoista kirjoitin blogiin. Sain suosituksen Netflixin Marcellasta, jota on kolme jaksoa takana ja hyvältä vaikuttaa! :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiva kuulla! Vielä en ole ehtinyt aloittaa...

Lintunen 81 (Ei varmistettu)

Kiitos vinkistä! Tuo Atwoodin kirja on yksi kestosuosikeistani, täytyy ehdottomasti katsoa tuo sarja.

Tommi K
Isyyspakkaus

Hyvä hyvä!

Katje (Ei varmistettu)

Stranger Thingsin ykkoskaudesta tykkasin enemman, toki kakkoskausikin oli hyva, mutta tarina tuntui hajaantuman vahan joka suuntaan, ykkoskaudella porukka oli enemman kasassa. Makuasia, mutta ehdottomasti katsomisen arvoinen.

Oletko jo katsonut The Crown-sarjan ensimmaisen kauden? Toinen kausi tulossa ensi viikolla. Suosittelen :)

Kiitos Alias Grace vinkinsta!
Itse aloin katsomaan pari paivaa sitten Netflixissa sarjaa nimeltaan Dear White People, vaikuttaa mielenkiintoiselta.

Tommi K
Isyyspakkaus

The Crown - yes! Tykättiin ekasta kaudesta, ja katsottiin juuri kaksi jaksoa tokaa kautta!

Lia Maria

Ikävää, ettet tykännyt Twin Peaksista. Itse kuulun siihen joukkoon, jonka mielestä TP oli parasta tv-historiassa vähään aikaan. Katsoin samaan aikaan GoT:in viimeisintä kautta, mikä pilasi täysin GoT-kokemukseni, sillä TP:n rinnalla GoT tuntui purkkapopin makuiselta saippusarjalta. Minusta tuntuu, ettet vaan ymmärtänyt, mikä TP:n idea lopulta oli. Ja kyllä niillä monella yksityiskohdalla oli paljonkin merkitystä. Kun kokonaisuuden ymmärtää, mielestäni voidaan hyvin puhua nerokkaasta mestariteoksesta. En viitsi spoilata tähän juonen ideaa, mutta kirjoituksia tästä löytää googlaamalla.

Mitä tulee Stranger Thingsiin niin sen katsoi ihan mielellään ja oli mielestäni viihdyttävä, mutta ei yhtään mystinen ja pelottava kuin ykköskausi. Näistä syistä juuri tykkäsin enemmän ykkösestä. Mutta ehkä TP:n jälkeen mikään muu ei tunnu enää miltään ;)

Itse olen nyt hurahtanut täysin The Affairiin, jota katson Viaplayltä. Rouvasi voisi pitää tästä paljon myös. En ole tosin tarkistanut, mikä on The Affairin saatavuus muilta suoratoistopalveluilta.

Tommi K
Isyyspakkaus

En todellakaan ymmärtänyt kaikkea, vaikka luin joitain selitteleviä kirjoituksiakin. Ja se on musta jo huono, että pitää käydä keskustelemassa jossain Redditissä, että ymmärtää, mitä tv-ohjelmassa tapahtui. Aivan liian taiteellista mun makuun :D

The Affair on hyvä! Katsottiin sitä ensin Suomen telkusta, ja kolmoskausi HBO:lta.

Netflix maratoonari (Ei varmistettu)

Stranger things kausi 2 odottaa meilläkin vielä vuoroaan. Nyt menossa Punisher, joka ilta odotan koska pääsee telkun ääreen!
Ollaan miehen kanssa katsottu valtava määrä sarjoja yhdessä, vaikea sanoa yhtä suosikkia.
Netflix original sarjat harvoin pettävät, joten niitä kannattaa katsella :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Netflix on kyllä todella onnistunut omilla sarjoillaan! Kun olisikin aikaa katsoa enemmän...

Triit (Ei varmistettu)

Suosittelen Islantilaista Trapped sarjaa Netflixillä.

Tommi K
Isyyspakkaus

OK! Tutustutaan!

hbo (Ei varmistettu)

HBOlla on sarja The handmaids tale. Pelottavia sarja vähään aikaan.

Tommi K
Isyyspakkaus

Sitä(kään) en ole ehtinyt katsoa. Kirjan ajattelin kuunnella myös.

mystery
Vision One

Oon hyvin samoilla linjoilla sun kanssa näistä. Twin peaksin uusi kausi on toki taiteellisesti upea, mutta katsojan kannalta ei vaan yhtään miellyttävä. Ja ei se sen tarkoituskaan vissiin ole. Lopetuksesta en tajunnut yhtään mitään joten ei mitään teorioita oikein voinut edes jäädä pyörittelemään mielessään, kun ei ollut mitään pyöriteltävää. Ekassa kaudessa kuitenkin parasta oli ihan vaan yksinkertaisuus, pienen kylän hiljainen meininki ja Cooper ja aavemainen tunnelma. Ei se jotenkin kaipaa mitään noin ihmeellistä.

House of cardsia tuskin tulee enää uutta kautta, mikä on vähän harmi.

Stranger things sitten taas oli musta toisella kaudellaan ihan mahtava! Ehkä yksi vähän turha sivujuoni siinä on, mutta muuten musta hyvin onnistunut. Ei ole niin jännittävän pelottava kuin eka kausi mutta ei se musta haittaa yhtään.

Tommi K
Isyyspakkaus

Mä luulen, että Frank vain kirjoitetaan ulos sarjasta. Periaatteessa edellisen kauden lopetus mahdollistaa sen.

Markkula (Ei varmistettu)

Twin Peaksin paluu jäi mulla kolmen jakson pituiseksi. Niiden jälkeen päätin, ettei David Lynchilla tai kenelläkään muullakaan ole oikeutta sillä tavalla käyttää (tuhlata) mun vapaa-aikaa.

Tommi K
Isyyspakkaus

Se oli varmasti oikea päätös.

SanSa (Ei varmistettu)

Vähän ehkä myöhässä näiden suositteluiden kanssa mutta ehdottamasti kannattaa tsekata black mirror :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Pistetään listalle, olen kuullut suosituksia aiemminkin :)

Kommentoi