Mökkirutiinit hukassa

Isyyspakkaus

Kirjoitin pari viikkoa sitten siitä, miten käyn väsymyksen vuoksi vähän hitaalla ja myös arkiaskareet vievät aiempaa enemmän aikaa. Kun mökillä kaikki käy jo lähtökohtaisesti hieman hitaammin, lapsen lisääminen tuntuu kasvattavan kaikkeen tarvittavaa aikaa eksponentiaalisesti.

Meille on vuosien varrella muodostunut tietynlaiset mökkirutiinit. Mukaan pakataan tietyt tavarat, ruoat ja juomat. Saunominen, astioiden pesu ja ruoanlaitto tapahtuvat tietyn protokollan mukaan. Nukkumaan mennään ja aamulla herätään tiettyyn aikaan - monien mielestä varmasti aivan liian myöhään.

Kun tämä kaikki tehdään nyt "lapsen ehdoilla", päivään mahtuukin paljon vähemmän ja aikaa menee silti enemmän. Juhannusaattona teimme esimerkiksi lähtöä Helsingistä sellaiset viisi tuntia, ja prosessiin sisältyi ainakin kolme imetystä ennen kuin auto starttasi. Onnistuimmepa siten välttämään kaikki ruuhkat, sillä kaikki muut olivat jo perillä, kun me vielä ajoimme nelostien pahimipien pullonkaulojen läpi.

Aattoiltana huomasimme, ettei iltaruokaa jaksanutkaan enää laittaa. Juhannusdinnerini oli siis kaksi olutta ja kaksi saunan uunissa kärvennettyä lammasmakkaraa. Nautin ne heti saunan jälkeen, siinä aamukahdelta.

Juhannuspäivänä aloitimme ruoanlaiton hyvissä ajoin ja söimme hyvin, mutta saunaan pääsimme vasta puolilta öin.

Ehdotinkin rouvalle, pitäisikö saunomiseen kehittää aivan toisenlainen rytmi ja saunoa vaikkapa päivällä. Hyvä ajatus! Ei vain toimi, jos päivällä pitäisi ehtiä tehdä jotain muutakin, kuten käydä "kirkolla" hoitamassa kauppa-asioita.

Sitten voi käydä niinkin, että lapsi ei nukukaan silloin, kun sauna on lämmin. Eilen sauna ehti sammua kahdesti ennen kuin tyttö suvaitsi ummistaa silmänsä ja päästi äitinsä kylpemään. Iltaruoan nautimme siis jälleen puolen yön jälkeen.

Vaipparutiinit ovat sen sijaan alkaneet muodostua. Rouva käy pesemässä kestovaipat anopin koneella joka toinen päivä. Sekakäyttäjinä puemme yöksi kertakäyttövaipan, joten Imse Vimset riittävät tällä tahdilla juuri ja juuri.

Mutta missäs välissä isä ehtisi käydä lenkillä?

Kommentit

Lenne (Ei varmistettu)

Heh heh, meillä tyttö 8 kuukautta ja nyt vihdoinkin pääsemme miehen kanssa yhtä aikaa saunomaan.

Vierailija - supi (Ei varmistettu)

Kuulostaa niiin tutulta. Viime kesana kavin kai kerran melomassa just samasta syysta. Tytto oli siis vuoden. Nyt kahden ikaisena se ehka jo jaa isovanhempien huostaan mielellaan ja minakin ehdin jotain muuta. Rutiinit meni kylla uusiks! Joka toinen pva saunaan, paljon harvemmin kaupoille, yksinkertaisempaa ruokaa jne. En enaa ihmettele miksi lapsuudessani meilla syotiin niin usein makkaraa mokilla, heh ;-) Saunominen hoidettiin meilla lapsen kukkumis-iltoina niin, etta mentiin yhtaaikaa saunalle ja sitten vuorotellen loylyyn. Kylla se rytmi viela teillakin loytyy ja mokkeilyn rentous palaa. Psst. viela yks vinkki: niille pelkastaan pissaiset vaipat voi huuhtoa kuumalla vedella saunan yhteydessa ja heittaa kuivumaan. Saat venytettya pesukeikkavalin kolmeen paivaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihan ku meillä ;) Olettehan saaneet itselle vaatteet päälle jossain vaiheessa? tai käyneet vessassa/huussissa? Sitten taapero vaiheessa joutuu nimittäin hetkeksi luopumaan siitäkin omasta hetkestä.. Babyblues piirretyssä kirjassa missä parinskunta saa ekan vauvan on muuten tosi osuvia tarinoita. Hauskaa kesää!

Vierailija (Ei varmistettu)

Tulin kylään ja luin kertaheitolla koko Isyyspakkauksen läpi. Kiitos ihanasta blogista!

Mindeka
Ma-material Girl

Mielenkiinnolla odotan, kuinka sujuu mökkeily taaperon kanssa, joka on juuri oppinut kävelemään..

Raporttia seuraa palstallani heinäkuun lopulla ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei ole oikein säät kovin hyvät, vettä sataa.

Kristaliina
Puutalobaby

Mutta kuitenkin olette päässeet saunaan yhtä aikaa? Mahtava suoritus!

Mekin ollaan pähkäilty, miten tuo käytännössä saataisiin järjestymään... Mökki on sen verran kaukana saunamökistä, että tuntuisi vähän hurjalta jättää vauva yksin sinne uinumaan - edes itkuhälyttimen kanssa. Ja jos taas vauvan ottaisi saunalle mukaan, se joutuisi nukkumaan hyttysparvessa saunaterassilla, joka on melkein veden päällä - ei oikein kuulosta houkuttavalta sekään. Saattaa olla, että tänä kesänä meillä saunotaan vuorotellen. Tai kutsutaan mummi mökille(kin) :)

Marski (Ei varmistettu)

Pisteet Riedelien käytöstä mökillä! :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Lenne: Ohoh! Me olemme siis joko tosi taitavia tai tosi onnekkaita :)

Vierailija - supi: Meillä ei tunneta sellaista käsitettä kuin pissavaippa. Kumpaakin tavaraa on aina. Paljon.

Vierailija (13:38): Juu, taaperovaihe pistää mökkihommat kyllä heittämään häränpyllyä. Lapsi vaan valjaisiin ja liekaan puiden väliin :D

Vierailija (15:29): Voi kiitos! Sitten vaan rekisteröitymään ja liittymään palstan seuraajaksi!

Mindeka: Oi voi. Kyllä ensi kesä jo vähän hirvittää täälläkin. Vettä joka puolella ja kaikkea...

Vierailija (21:19): Eipä tuo pieni sade maanantaina haitannut. Muuten täällä on ollut aurinkoista tai puolipilvistä. Etelämmässä on ilmeisesti satanut enemmän.

Kristaliina: Juu, ei siinä ollut mitään ongelmaa. Lapsi tainnutetaan ensin maidolla ja sijoitetaan itkuhälyttimen kanssa Bugiksien koppaan. Tupa ja sauna sijaitsevat vierekkäisissä huoneissa, joten pääsemme helposti tsekkaamaan tilanteen. Bugiksien hyönteissuoja muuten toimii tosi hyvin myös auton turvakaukalon (Maxi Cosi Cabriofix) päällä, ja meillä tyyppi oli ainakin eilen ulkosalla hyttysistä huolimatta. Eli sinne vaan kaukalossa hyttysparven keskelle!

Marski: Heh :) Nämä on sitä halvempaa Riedeliä, sentään. Paikallinen tapa olisi varmaankin hörppiä juomat käytetystä jogurttipurkista :D

Kommentoi