Muji, Loft, Tsutaya Books etc.

Isyyspakkaus

Muutama ostosvinkki Tokion-matkaajille.

Muji on japanilainen kodintuote- ja vaatejätti, jolla on liikkeitä ympäri maailmaa. Myös Tokiossa on useita Mujeja, suurin Ginzassa, mutta tarpeeksi iso oli tämä Shibuyan-liikekin (kartta).

Mujissa huomaa helposti tarvitsevansa asioita, joita ei ole tiennyt edes olevan olemassa. Kuten tämä käsikäyttöinen paperisilppuri.

Olin erittäin iloinen löytäessäni näitä metallisia korttikoteloita ja kivat tussikynät tytölle tuliaisiksi.

Ylimmässä kerroksessa on lastenvaateosasto, josta löysin tytölle muutamia kivoja mekkoja ja toppatakin.

Onneksi tyttö tykkäsi niistä, sillä se ei nimittäin ole nykyisin lainkaan niin itsestään selvää.

Aivan Mujin vieressä on muuten myös Shibuyan Disney Store (kartta), josta taisi ehkä lähteä mukaan jotain pientä…

Nurkan takana Mujista on toinen kodintavaratalo, Loft (kartta), jota paikalliset tuttuni sanoivat lempikaupakseen.

Valikoimassa on vaikka sun mitä kotiin, keittiöön, ulkoiluun ja askarteluun.

Minun mukaani lähti vain jotain pientä kuten origamipapereita.

Mutta miten hienoja olisivat olleet nämä yläkerran koottavat robotit ja rakennelmat?

No, katsellaan uudelleen muutaman vuoden päästä, kun lapsi... lapset ovat isompia.

Tsutaya Books on yksi Daikanyama T-Site Gardenin kaupoista (kartta) kävelymatkan päässä Shibuyan asemalta.

Liike koostuu kolmesta rakennuksesta, joissa on myös levyjä, elokuvia ja ravintola.

Levykauppa onkin harvinaisen iso, ja sellaisia ei nykyisin juurikaan näe.

Samalla alueella on myös mm. Green Dog -koiratarvikeliike sekä Børnelund-lelukauppa.

Jotain aivan muuta kaipaaville ja vilkasta katutoria arvostaville sopiva paikka on Ameyochon katutori Uenon aseman vieressä. Paikalle pääsee helposti esim. JR Yamanote -rengaslinjalla.

Ja muista myös Uniqlo-vaatekauppa, Hakuhinkan Toy Park -lelukauppa ja Tokyu Hands -tavaratalo, joista kirjoittelin edellisellä kerralla.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

MULLA ON TOI SILPPURI :D Joudun syömään jonkun verran lääkkeitä ja niissä purkeissa on aina se lippulappu, jossa lukee mun nimi. En halua laittaa lappuja roskikseen sellaisenaan, joten ennen vanhaan leikkelin ne aina niin pieneksi silpuksi ettei nimeä näy. Noh, kuinka ollakaan, kun olin Mujilla ja näin tuon käsisilppurin, näin mahdollisuuden lopettaa lappujen saksimisen! Sitä paitsi silppuaminen on kivaa :) Eli lähtökohtaisesti saattaa vaikuttaa järjettömältä hankinnalta, mutta kyllä se on hyödyllinenkin :)

Tommi K
Isyyspakkaus

MULLAKIN ON SE! :D Huomasin vaan että valitettavasti se silppuaa vähän huonosti tavallista kopiopaperia...

Anomuumi (Ei varmistettu)

Meillä on nyt lennot varattuna ja oikeasti lähtö Tokioon kolmeveen kanssa kesäkuussa. Ei ole tuolta suunnalta Aasiaa minkäänlaista kokemusta etenkään perhenäkökulmasta, joten otan kiitollisena ihan kaikki vinkit vastaan, mitä vaan irtoaa. Mikä on sun arvio kärryjen käyttökelpoisuudesta metrolla liikkuessa ja muutenkin? Olen myös lukenut, että ravintoloissa tupakoidaan paljon sisällä. Onko se tilanne ihan kauhea niissä? Ja jotenkin yllättää myös se tieto, että sitä englantia osataan jopa Tokiossa niin huonosti. Mitähän tästä tulee, kun on vielä melkein kahden viikon reissu...

Tommi K
Isyyspakkaus

Kuulostaa kivalta!

Koska en itse ollut liikkeellä rattaiden kanssa, en osaa ihan suoraan sanoa, miten helppoa niiden kanssa on liikkua julkisissa. Metro- ja juna-asemilla on yleensä liukuportaat, joten rattaita tuskin joutuu kanniskelemaan samaan tapaan kuin vaikkapa NYC:issä.

Kävelymatkat jopa asemien sisällä voivat olla kuitenkin pitkiä, joten rattaat on hyvä olla mukana, ellei halua kantaa lasta. Ja kesäkuussa on varmasti jo hyvin lämmin.

Niistä ravintoloista, joissa kävin, vain yhdessä tupakoitiin sisällä, eli (perustuen melko suppeaan otokseen) en pitäisi sitä ongelmana.

Lapselle on muuten varmasti elämys käydä Tokyo Skytreessä ja matkustaa Yurikamome-automaattijunalla, josta on hienot näköalat (http://www.lily.fi/blogit/isyyspakkaus/nakoaloja-ja-kuumia-kylpyja)! Ja Oedo Onsenin kylpylä on kiva koko perheelle, mutta on hyvä pitää mielessä, että allasosastot ovat miehille ja naisille erilliset. Koko perhe voi tavata sitten ravintola-alueella.

Kommentoi