Näin toimii takuu ja asiakaspalvelu

Isyyspakkaus

Meinasi kirosana päästä, kun tulimme juhannukseksi mökille, ja huomasin, että Mosquito Magnet -hyttysansamme ei ollutkaan toiminnassa. Laitoin laitteen päälle kolme viikkoa sitten edellisellä mökkireissullamme, mutta se oli sammunut lähtömme jälkeen. 10 kg:n kaasupullo oli kyllä tyhjentynyt, mutta ansassa ei ollut yhtään hyttystä. Vaihdoin uuden kaasupullon ja nuuhkin ilmaa kaasuliittimen ympärillä. Haistoin kaasun, eli jokin liitos oli selvästi pettänyt, kaasu vuotanut ilmaan ja laite sammunut todennäköisesti kaasunpuutteeseen.

Nyt kun ajattelen asiaa tarkemin, mietinkin jo viime vuonna, että kaasupullo tyhjeni loppukesästä ihmeen nopeasti, ja ansa ei kerännyt silloin enää hyttysiäkään. Niin, ja olihan laite sammunut silloinkin pari kertaa, vaikka sen piti olla päällä. No voihan sun. Jos olisin tajunnut asian viime kesänä, olisin saanut korjaamisen vielä takuun piikkiin, laite kun ostettiin loppukesästä 2011.

Soitin kuitenkin laitteen myyjälle maanantaina ja kerroin tilanteesta. Hän lupasi selvittää asiaa laitteen toimittajan kanssa, ja mitä ihmettä: vaikka laitteen takuu oli umpeutunut lähes vuosi sitten, toimittaja lupasi lähettää uuden paineensäätimen takuun piikkiin. Varaosa tuli postissa seuraavana päivänä - siis eilen.

Voisi kuvitella, että olisi jo aivan myöhäistä laittaa laitetta päälle tätä kesää ajatellen, mutta tiedättekös, tähän mennessä hyttysiä ei ole ollut juurikaan. En tiedä johtuuko se tämän kesän lämpimistä ja kuivista keleistä vai viime kesän holocaustista, mutta olemme viettäneet koko juhannuksen ja sen jälkeiset päivät iltaa myöten ulkoterassilla, mistä ei olisi voinut vuosi sitten edes haaveilla. Tilanne ei siis ole päässyt niin pahaksi kuin pelkäsin.

Jälkiviisastelua: Olisi pitänyt varmistaa, että laite jää päälle. Siihen syttyy vihreä valo, kun se on käynnistynyt kunnolla, mutta en jäänyt odottamaan sitä. Ja sitten olisi ollut hyvä käydä tarkistamassa vaikkapa seuraavana päivänä, onko ansassa yhtään hyttystä ja onko kaasupullo vajentunut oudosti. Sen voi tarkastaa helposti, kun käyttää läpinäkyviä komposiittipulloja.

Nyt liitin on vaihdettu uuteen, laite lähti käyntiin ja vihreä valo palaa. Saa nähdä, jääkö ansaan yhtään pistiäistä.

Kommentit

Iinu (Ei varmistettu)

EU:n alueella on voimassa 2 vuoden tuotevastuuvakuutus, joka pätee vaikka takuu olisi jo umpeutunut. Se on meillä pelastanut parikin "takuu umpeutui 5 päivää ennen laitteen hajoamista"-tilannetta.

öttiäinen (Ei varmistettu)

tykkäättekö lintujen laulusta? jos tuo laite syö kaikki hyttyset teidän mökin läheisyydestä niin silloin katoaa myös niitä syövät linnut. Hyttyset on aika iso osa ötököitä syövien lintujen ruoasta!

Tommi K
Isyyspakkaus

Olen lukenut täysin päinvastaisia lausuntoja asiantuntijoilta. Mistä sinun tietosi on peräisin?

nabaooo (Ei varmistettu)

Mitäpä sitä lintujenlaululla, jos ei siitä pysty ulkona nauttimaan. Myös minä oon kuullu, että vain harvat linnut syö noita inisijöitä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Joo, kyllä niitä lintuja tuntuu olevan täällä mökillä ihan runsaasti, vaikka hyttysiä ei näykään. 

Omenainen

Aika jännä. Mies laski pelkästään toisesta jalkapöydästäni 25 pistoa. Siis yhdestä. Siten on vielä varpaat ja toinen jalka, kymmenen pistoa per sääri ja kymmenen sisäreidellä, kaksi lantiolla (pistetty vaatteiden saumaan) ja kaksi polvessa. Herään kolmesti yössä s*********een kutinaan.  Tasan ei käy onnen lahjat... :D

Mutta ensi viikolla pääsee 2-kotiin, ja takaisin holocaistiin vasta pitkällä elokuussa. Odotan kärsimättömänä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Huh huh. Ironista, mutta tällä viikolla Helsingissä käydessäni nukuin ikkuna auki, ja puolet yöstä minua häiritsi hyttynen, joka oli myös tehnyt useamman paukaman aamuun mennessä. 

Vierailija (Ei varmistettu)

No onhan sitä monia lintuja, jotka ei syö hyttysiä, esim. huuhkaja ja merikotka... Ja sitten on aika paljon lintuja, jotka syövät vain hyönteisiä, hyttysiä siinä samassa. Katso vaikka pääskysiä! Lepakoillekin hyttyset maistuvat, yksi lepakko voi syödä yhdessä yössä 2700 hyttystä, mikä tekee jo viikossa 18900 hyttystä... Lepakonpöntön rakentaa muutamasta laudanpalasta aika äkkiä eikä lepakkoon tarvitse tilata takuuosia tai ostaa lisää kaasua. Hyttysansallannehan on ollut selvästi plaseboefekti - kun olette uskoneet sen toimivan, hyttysiä on tuntunut olevan vähemmän...

Ihminen on siitä outo eläin, että se haluaa luonnon helmaan kesällä, mutta sitten kun sitä luontoa mökillä on, se häiritsee ja siitä pitää päästä eroon hinnalla millä hyvänsä. Jos ei hyttysistä tykkää, voi pysytellä kaupungin kivierämaassa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mitäs lintuja siellä teidän mökillä on? Lajeja?

Tommi K
Isyyspakkaus

Peipot tunnistan laulusta ja västäräkit ulkonäöstä. Muista pikkulinnuista ei ole aavistustakaan, mitä ne ovat. On myös palokärkiä, variksia, teerejä ja räkättirastaita. Sitten on vielä vesilintuja kuten laulujoutsenia, kuikkia, sotkia (vai olivatkohan ne koskeloita?) ja lokkeja.

Kommentoi