Näköalapaikoista, shoppailusta ja cupcakeista

Isyyspakkaus

Täytyy myöntää, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän minua kiinnostaa kaupoissa kiertely. Varsinkaan vaatteiden perässä. NYC:issäkin olen huomattavasti kiinnostuneempi käymään paikoissa, joissa on näköala.

Tänään ehdin kuitenkin sekä shopata vähän että kiivetä näköalapaikalle, joten tässä havaintoja molemmista asioista. Ja cupcakeista.

Top of the Rock

30 Rockefeller Plaza

Kaupungin paras näköalapaikka on mielestäni Top of the Rock Observatory, joka sijaitsee Rockefeller Centerin GE-talon ylimmissä kerroksissa. Samassa talossa sijaitsevat myös NBC:n päämaja ja studiot, joissa kuvataan mm. Saturday Night Livea ja Conan O'Brienin aiemmin isännöimää Late Night -show'ta. Taloon sijoittuvat myös komediasarja 30 Rockin tapahtumat.

Eikö Empire State Building olekaan paras näköalapaikka?

Empire State Buildingilla on oma paikkansa sydämessäni, ja olen käynyt katolla useamman kerran. Rouva on jopa alkanut pilkata minua siitä, miten aidon ilahtunut olen joka kerta, kun näen Empire State Buildingin yllättäen talojen välistä.

Talo on ikoninen New Yorkin symboli, ja mielestäni Empire State Building on todellakin käymisen arvoinen paikka - ihan vain siksi että se on Empire State Building. Onhan se myös yli 100 metriä korkeampi kuin GE-talo.

Top of the Rock tarjoaa kuitenkin jotain, mitä Empire State Building ei: näköalan Empire State Buildingille.

Väitän myös, että Top of the Rockissa joutuu jonottamaan vähemmän. Muita vastaavia näköalapaikkoja ei turisteille ole tarjolla ennen kuin uusi 1 World Trade Center valmistuu.

Shoppailusta

Jos minun olisi pakko lähteä ostelemaan vaatteita, kävisin varmasti ensin Century 21:ssa ja sitten SoHo:ssa Broadwaylla.

Century 21

22 Cortlandt Street

Century 21 on iso outlet-tavaratalo, jossa on vaatteita ja kenkiä joka tarpeeseen. Miehille, naisille, lapsille. Arkeen, juhlaa, töihin.

Kuulemma jossain jonkin matka päässä on jokin outlet-kylä, jossa on hirveästi kaikkea, mikä ei maksa juuri mitään. Mutta ei sinne kyllä vauvan kanssa lähdetä.

Century 21 riittää tyydyttämään ainakin minun tarpeeni saada pari uutta kauluspaitaa. Olen jo monta vuotta luottanut Geoffrey Beenen ja Van Heusenin non-iron slim fit -kauluspaitoihin, jotka ovat osoittautuneet laadukkaiksi ja maksavat C21:ssä 20 dollaria.

Niitä voi ostaa mukaan pinon ihan vaan varmuuden vuoksi. Eikä niitä oikeasti tarvitse silittää, mikä on johtanut siihen, että luovutin kaikki silittämistä vaativat paitani kierrätyskeskukseen viime vuonna.

Soho ja Nolita

Broadway on muutakin kuin teatterikatu. Houston Streetin alapuolella (SoHo, South of Houston) se on myös yksi pääostoskaduista, jonka varrelta löytyvät ne samat kaupat kuin kaikista muistakin isoista kaupungeista.

Sohossa ja Nolitassa on paljon pienempiäkin putiikkeja, jotka leviävät useammalle kadulle: Broadway, Lafayette, Prince, Spring, Mott, Elizabeth...

Jos lähtisin käymään ostoksilla, kävisin varmaan ainakin näissä liikkeissä, joita ei ole Helsingissä.

  • TopMan (Esim. 478 Broadway): Olen jo pitkään kulkenut pelkästään TopManin farkuissa. On heillä paljon muutakin kuin farkkuja.
  • OMG Jeans (Esim. 408 Broadway): Farkkuja. Ostin nykyiset lempihousuni, mustat Levikset, viimeksi täältä.
  • American Apparel (Esim. 429 Broadway): Paikallista arkivaatetta
  • Uniqlo (Esim. 546 Broadway): Japanilaista arkivaatetta
  • Muji (Esim. 455 Broadway): Japanilaista koti- ja sisustustavaraa
  • Converse (Esim. 560 Broadway): Ikoniset tennarit. Siitä lisää alempana.

Kaikilla yllämainituilla ketjuilla on liikkeitä myös muualla kaupungissa.

Converse

560 Broadway

Ostin ensimmäiset Converseni, täysin mustat nahkaiset tennarini, kaksi vuotta sitten ja sittemmin olen kävellyt niillä lähes joka päivä. Talvella ne ovat vähän liian matalat, joten päätin kuitenkin shoppailla ihan vähän ja lähdin etsimään pitkävartisia Converseja.

Uu, miten coolia olisikaan suunnitella omat kuviot omiin Converse-tennareihin?

Valintani osui kuitenkin täysmustiin nahkaisiin pitkävartisiin tennareihin (kuvassa oikealla ylhäällä). Ovat ne kuitenkin meidän loskakeleissämme käytännöllisemmät kankaaseen verrattuna.

McNally and Jackson

52 Prince Street

Jos olet Prince Streetin kulmilla, esim. Conversen liikkeessä, käypä tsekkaamassa sympaattinen McNally and Jackson -kirjakauppa aivan parin korttelin päässä Broadwaystä.

Kirjojen lisäksi kaupassa on hyvä lehtivalikoima ja kiva kahvila.

Little Cupcake Bakeshop

30 Prince Street

Cupcaket, kuppikakut, muffinssit, mitä ovatkaan? Hyviä kuitenkin, ja niin amerikkalaisia. Mikä onni onkaan ollut asua Mott Streetillä, korttelin päässä Little Cupcake Bakeshopista. Cupcakejen lisäksi kakkuja, torttuja ja Rouvan uusia suosikkeja: pieniä pyöreitä juustokakkuja. Oh.

Jos olet jo McNally and Jacksonissa, kävele vielä kaksi korttelia pidemmälle nauttimaan näitä herkkuja.

Monet hehkuttavat kuuluisaa Magnolia Bakeryä, mutta miksi vaivautua Greenwich Villageen asti..?

Kommentit

Heispi (Ei varmistettu)

Ihan samaa mieltä siinä, että top of the rock on empireä kivempi näköalatorni! Maisema empirelle ja lähes olemattomat jonotukset ovat musta ihan parasta. Top of the rockin kierrokseen taisi mennä 3 tuntia (katseltiin tooosi rauhassa näköaloja), kun empirellä reissuun tuhraantui 6, josta se 3 taisi mennä jonossa turvatarkastukseen, lipputiskille, 3 eri hissiin... New Yorkissa ei todellakaan voinut piipahtaa vaatekaupassa, koska jonottamiseen menee niin tuhottomasti aikaa. Suomessa samassa ajassa on kiertänyt kauppoja niin, että rahat on jo loppu :D

Uskon little cupcake bakeshopissa olevan varmsti yhtä hyviä cupcakeja kun magnolian bakeryssäkin, meidän hotelli vaan sattui olemaan ihan grand cenntral terminalin lähellä, josta niitä herkkuja sai, nam!

Miten pitkään te muuten saatte vielä nauttia New Yorkin ihanuuksista?

viiru (Ei varmistettu)

Samaa mieltä että Top of the Rock on paljon parempi. Jonotukset menee nopeammin, on enemmän tilaa, näkee Empiren ja Central Parkin.

Tommi K
Isyyspakkaus

Heispi: No huh, mitä jonotusaikoja. Hmm, olikohan ainakin Empire State Buildingiin sellainen systeemi, että jos osti lipun etukäteen, pääsi lippujono ohi? Mutta tuota turvatarkastusta ei silläkään ohita.

Eilen Top of the Rockiin ei ollut jonoa juuri ollenkaan. Selvisin lippujonosta huipulle varmaan 20 minuutissa.

En kyllä muista kiinnittäneeni huomiota jonoihin vaatekaupoissa, ehkä riippuu vuoden- ja kellonajasta..?

Tätä reissua meillä on enää kolme päivää jäljellä.

Heispi (Ei varmistettu)

Meillä meni kahden vkon reissusta oikeasti tosi paljon aikaa jonottamiseen. Oltiin toukokuussa 7-21 päivät, ehkä sillon oli väkeä enemmän liikkeellä..? Meillä oli explorer passit ja jouduttiin silti jonottamaan.. Vaatekaupoissa oli aina väkeä, kun pipoa, ja jonot sovitukseen ja kassalle kesti aina 20minuuttia vähintään :D

annemi

Nämä sun reissukuvat on kyllä niin ihania, matkakuume on todella kova aina näiden katsomisen jälkeen :)

-Katja (Ei varmistettu) http://tastethesun.blogspot.com

Jos reissussa on vähän aikaa kannattaa vakavasti miettiä vähän kalliimpien "jonojen ohi" lippujen ostoa. Esimerkiksi New York City Pass maksaa muistaakseni 89 taalaa (alennuksessa usein) ja sillä pääsee suosituimpiin paikkoihin Nycissä ja jonojen ohi.

Tuo kertamaksuhinta tuntuu isolta, mutta kyllä sillä loppupeleissä säästöä tekee niin ajan kuin rahankin suhteen. Suosittelen.

Ja oikeassa olette, Top of The Rockista on ehdottomasti paremmat näkymät kuin Empirestä vaikka kokemus sekin on.

Vierailija (Ei varmistettu)

Oih. Tätä lukiessa iskee taas valtava NYC kaipuu.. Yli kymmenen kertaa kaupungissa käyneenä voin vain joka kerta todeta, että ei siitä vain saa tarpeekseen!
Ja se outlet-kylä "jossain kauempana" ei kyllä ole vaivan arvoinen. Että tuota 21 suosittelen kyllä itsekin!
Nauttikaahan viimeisistä lomapäivistä, itselle iskee yleensä nykipaniikki, eli aika loppuu ja to do-lista on silti aivan loputon! XD Mutta.. Pitäähän jotain jättää seuraavaankin kertaan, eikös?!

Kommentoi