Nastat alle

Isyyspakkaus

Haa! Vastoin kaikkia odotuksia kaivoin todellakin Icebugini esiin ja kävin uhmaamassa pakkasta Töölönlahdella.

Ai mitkä Icebugit? Ne ovat kuin lenkkarit, mutta niissä on nastat. Ostin ne muutama vuosi sitten, kun treenasin puolimaratonille. Käytin niitä silloin muutaman viikon ajan, mutta sen jälkeen ne ovat saaneet levätä rauhassa, sillä kynnys lähteä juoksemaan talvella on ollut liian suuri.

Taika on nyt murrettu!

Enkä enää ole mies, joka vain puhuu lenkkeilystä ja narisee siitä, miten sille on vaikea löytää aikaa. Aikaa kyllä löytyy, jos sitä haluaa löytää. Vaikkapa silloin, kun Rouva laittaa lasta nukkumaan.

Ja kylläpä Icebugeilla olikin mukava juosta, kun ei tarvinnut pelätä lainkaan liukastumista.

Paitsi rappukäytävän kivilattialla.

Kommentit

helinamelli

Ooo,olen kade! Minua ei saisi juoksemaan noilla pakkasilla, vaikka kuinka jalat vipattas. Juoksen kuitenkin leudommilla keleillä ja olen harkinnut nastalenkkareiden ostoa. Jotkut ovat sanoneet, että nastat tippuu parin kilsan jälkeen, eli ei kannata. Sinulla on tainnut vielä pysyä stopparit mukana lenkeillä? :)

Maria77 (Ei varmistettu)

Ei minun nastalenkkareista ainakaan ole nastat irtoilleet ja niillä on kyllä juostu satoja kilometrejä. :) Mulla on asicsin nastalenkkarit

Tommi K
Isyyspakkaus

Olen tietysti käyttänyt kenkiä vasta niin vähän, etten voi sanoa, mitä tapahtuu satojen kilometrien jälkeen, mutta ei niitä nastoja kyllä muutamalla juoksuaskeleella irrota. En ole myöskään juossut kengillä kuivalla asfaltilla, mikä saattaisi olla nastoille rankempi rasitus. 

Ja pakkanenhan ei ole oikeasti ongelma, kun vaan laittaa suun eteen kaulahuivin ja hengittää sen läpi. Ja sopiva vaatetus. Minulla toimii hyvin tuulipuku ja sen alla tekninen kerrasto ja lämmittävä urheilupaita. Puolivälissä alkoi olla jo niin kuuma, että mietin, tarvitsisiko sitä paitaa siellä lainkaan. Pakkasta oli -9. 

piupali (Ei varmistettu)

Heh, hassua että eletään edes samassa maassa! Meillä täällä pohjoisessa koko viikon ollut -25. Ei salillekaan viitsi lähteä, kun sinne pitäisi ensin kävellä kilometri.

iikeli
HKI Life

Pyöräily on myös todella mukavaa talvella. Ja saa samalla mukavan hyötyliikunnan, kun menee työmatkat polkemalla.

Nastalenkkareista en tiedä, mutta nastarenkailla ajaessa ne vaativat "sisäänajon" eli n. 5-20km rauhallista ajoa kovalla alustalla. Olisiko nastalenkkareilla sama juttu? Eli vaatisivat "sisäänajon", vaikka muutaman kilometrin kävelyä kovalla alustalla. Ehkä?

helinamelli

Niin jos tuo toimii renkailla niin miksi ei kengissäkin? Pitää varmaan hamuta käsiin asiantunteva jalkinemyyjä ja tiedustella asiaa. Ylempään kommenttiin vielä, että itse olen myös katsellut juuri asicsin lenkkareita, sillä tiedän, että niiden lesti istuu jalkaani kuin valettu...

MirvaK

Voi sun. Kyllä se on varmaan hommattava nuo lenkkarit. :D

Melina G

Mulla on Icebugin talvisaappaat. Niillä on tullut otettua juoksuaskeleita aamulla töihin mennessä ja iltapäivällä lapsia päivähoidosta hakiessa (ne ruuhkavuodet), eikä ole yhtään tarvinnut varoa liukastelua. 

Olenkin miettinyt, että pitäisi hommata tuollaiset nastajuoksukengät. Että loppuisivat tekosyyt. :-)

 

Tommi K
Isyyspakkaus

Aina voi syyttää kovaa pakkasta. Tänään päätin, että -13 on liikaa, mutta huomenna kyllä ajattelin käydä juoksemassa, vaikka olisikin yhtä kylmää.

Naks (Ei varmistettu)

Uuuu, melkein tekisi mieli itsekin hankkia nastalenkkarit. Toisaalta olen tähän saakka juossut vain Vibramin varvaskengillä, joten lenkkareihin tottuminen (nastoilla tai ilman) voisi olla haasteellista... Ehkä elän liukastumisriskin kanssa.

Asian vierestä: alkuviikosta yhtenä aamuna (mikäköhän päivä se oli, ehkä tiistai tai keskiviikko?) istuin työmatkalla bussissa 103 lukemassa tätä blogia kännykän ruudulta, ja näin joko Tommin tai Tommin kaksoisolennon nousevan samaan bussiin. Toisellakaan vilkaisulla en päässyt varmuuteen, bongasinko bloggarin vai en. Hämmentynyt olo tuli joka tapauksessa. :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Keskiviikko, n. klo 6:45? Olin muistaakseni duunissa seiskan maissa.

Olen kyllä miettinyt joskus, että olisi aika friikkiä nähdä jonkun lukevan bussissa mun blogia :)

Naks (Ei varmistettu)

No kyllä, se siis olit sinä! :) Pieni kaupunki.

Kommentoi