Neljä lounasta Manhattanilla ja illallinen Brooklynissä

Isyyspakkaus

Olemme NYC:issä ollessamme käyneet kerran päivässä syömässä ulkona. Vauvan vuoksi ulkoilut ovat ymmärrettävästi painottuneet aamiaisiin, brunsseihin ja lounaisiin, mutta uskaltauduimme yhtenä iltana myös aikaiselle illalliselle.

Jätetään aamiaiset ja brunssit toisen jutun aiheiksi ja käydään tällä kertaa neljällä lounaalla ja yhdellä illallisella: Back Forty West, The Meatball Shop, Butcher's Daughter, Asia Dog ja illallispaikkana Buttermilk Channel, joka on myös suosikkimme.

Entä vauva?

Vauvan kanssa ruokailu on sujunut erinomaisesti, kun olemme varanneet hänelle kassiin omaa naposteltavaa: leipäviipaleita, pieniä riisikakkuja ja maissinaksuja. Niiden parissa hän on jaksanut touhuta jopa illallisemme ajan. Lounailla hänelle on tarjottu myös hedelmäsosetta.

Syöttötuoli on löytynyt useimmista paikoista, ja lopuissa tyttö on järsinyt leipäviipaleitaan jommankumman sylissä ruokailun ajan.

Tyttö on ollut kyllä esimerkillinen ravintola-asiakas. Tarjoilijoille ja toisille asiakkaille osoitetut leveät hymyt ja söpöt jokeltelut ovat taanneet, että meilläkään ei ole ollut kiirettä pois.

Back Forty West

70 Prince Street (SoHo)

backfortynyc.com

Rouvalla on ollut kova yritys löytää kaupungin paras hampurilainen, ja tämä Back Forty Westin burgeri on kärkisijoilla ellei jopa paras. Täydellinen pihvi, rapeat perunat, suolakurkku ja pöydässä ollut valkosipulimajoneesi tuovat edelleen veden kielelle.

Entä vauva?

Sai syöttötuolin ja naposteli omia ruokiaan kiltisti. 

The Meatball Shop

84 Stanton Street (Lower East Side)

http://www.themeatballshop.com/

Lihapullat ovat täällä ilmeisen suosittuja ja The Meatball Shop oiva paikka niiden nauttimiseen. Valitse haluamasi pullat, kastike ja lisukkeet ja kerro, tulevatko lisukkeet alle vai sivuun. Tämä ravintola sijaitsee Lower East Sidella, mutta ketjulla on muitakin pisteitä.

Rouvan pestopullat, risotto ja pinaattiannos olivat varmasti yhtä makoisat kuin minun pullani mausteisen tomaattikastikkeen ja pastan kanssa.

Entä vauva?

Sai syöttötuolin, ja pienestä ahtaudesta huolimatta mahduimme siirtämään omat lautasemme hänen ulottumattomiinsa. Hän naposteli jälleen omia leivänpalojaan ja naksujaan ja oli tyytyväinen.

Butcher's Daughter

19 Kenmare Street (Nolita)

thebutchersdaughter.com

Kasvissyöjät arvostanevat tätä vinkkiä. Nimestään huolimatta "teurastajan tytär" ei tarjoa lihaa, vaan menu koostuu pelkästään kasviksista: salaateista, kasvissandwicheista, mehuista ja smoothieista.

Annokset ovat melko kevyitä, mikä on hyvä tietää, jos on kova nälkä. Pelkkä lehtikaali-avokadosalaatti olisi jättänyt Rouvalle nälän, joten jaoimme sen ja sandwichin puoliksi. Lehtikaali-sipsit (kale chips) olivat rapeita ja mukavan kirpeitä, punakaali-lehtikaali-slaw maukasta. Kaikki ruoat olivat hyvin tehtyjä ja mehut jänniä. Vähän jäi kuitenkin nälkä.

Entä vauva?

Syöttötuolia ei ollut saatavilla, mutta tyttö viihtyi hyvin sylissä leipää järsien: ensin äidillään kantorepussa, sitten minun sylissäni.

Asia Dog

66 Kenmare Street (Nolita)

www.asiadognyc.com

Törmäsimme Asia Dogiin Brooklyn Fleassa ja päätimme testata sen aasialaiset hodarit kotikulmillamme Nolitassa.

Sämpylät sai valkoisina tai kokojyvänä, nakkivaihtoehtoja oli neljä: liha, luomuliha, kana tai kasvis. Täytevaihtoehdoista testasimme peräti neljä, ja parhaaksi osoittautui vietnamilaistyylinen Vinh (alla olevassa kuvassa vasemmalla). Listalla oli myös burgereita, sandwicheja ja salaatteja.

Entä vauva?

Ei syöttötuolia, mutta meneehän se näin sylissäkin, vuorotellen. Ja leipää puputtaen.

Buttermilk Channel

524 Court Street (Carroll Gardens, Brooklyn)

http://www.buttermilkchannelnyc.com/

Buttermilk Channel on paikka, johon tulemme aina uudelleen ja jota olen jaksanut kehua kaikille. Matka Brooklyniin voi tuntua hankalalta, mutta sen yli kannattaa päästä. Paikka on yksinkertaisesti kaikin puolin aivan erinomainen.

Esimerkiksi kevyesti grillatut osterit...

...ja kampavenussimpukat (littleneck clams). Nam.

Erityismaininnan ansaitsee Buttermilk Channelin ankkamureke. Mureke tarjoiltiin kahden sipulirenkaan, palsternakka-inkivääripyreen ja tähtianis-ankkakastikkeen kanssa.

The New York Times valitsi sen yhdeksi vuoden 2009 parhaista annoksista, mikä on aika vaikuttava saavutus, kun ottaa huomioon kaupungin ravintoloiden valtavan määrän. Mureke on yhtä herkullista vielä vuonna 2013.

Entä vauva?

Menimme illalliselle puoli kuudelta. Vauva oli syönyt ennen lähtöä tukevasti, ja hänelle varattiin mukaan samat naposteltavat kuin lounaille. Syöttötuoli löytyi, ja tarjoilija otti ystävällisesti myös pöytäliinan pois tytsyn pöydästä.

Illallinen kesti puoli kahdeksaan asti, ja tyttö jaksoi loppuun asti hymyillä tarjoilijoille ja toisille asiakkaille. Jälkiruoan ajaksi otin hänet varmuuden vuoksi syliini. "Perfect baby", totesivat naapuripöydän asiakkaat lähtiessämme. "Yes, she is", vastasimme.

Kommentit

laulau (Ei varmistettu)

Aivan pakko kommentoida: Blogisi on aivan mahtava! Olen itse vasta 19-vuotias neitokainen, vauvavuodet ja omistusasuntojen kunnostaminen vielä useiden vuosien päässä tulevaisuudessa mutta silti blogisi on ehdoton suosikkini. Kirjoitustyylisi tempaa mukaansa monipuolisine juttuineen, ja voi, olethan sinä aivan mahtava isä naperollesi. Kiitos upeasta blogista.

Anu/Roope (Ei varmistettu)

Hyvä burgeripaikka löytyy Times Squerilta nimeltään Counter. On tullut vierailtua useasti jenkkireissuilla. Siellä saa customoida itselleen oman burgerin, listalta valitaan erikseen sämpylä, pihvin laatu, juusto, kastikkeet ja täytteet. Vaihtoehtoja on kymmeniä, tulee pakosti valinnanvaikeus. Ranskalaiset ja chilifriesit ovat myös todella hyviä. Miinuksena pitkä jono ovella:) Ravintolasta löytyy nettisivut! Suosittelen testaamaan!
Hyvää reissun jatkoa teille kaikille!

Hosuli
Hömppäblogi

Täällä yksi kasvissyöjä arvostaa!

Kommentoi