Neljäkymmentäyksi

On taas se aika vuodesta: täytin eilen neljäkymmentäyksi.

Sain kyllä vuosien vierimisestä muistutuksen jo viime viikolla, kun bussissa viereen istunut kaksikymppinen nainen teititteli minua. Niin no, ollaanhan tässä jo lähempänä viittä- kuin kolmeakymmentä.

Aamu alkoi mukavasti herkkuaamiaisella kotona. Juhlapäiviemme aamiaisilla tarjoillaan perinteisesti meheviä croque madame -leipiä, eikä tätä perinnettä katkaistu tälläkään kertaa.

Myös lapset olivat mukana aamiaisella, joten hekin pääsivät juhlistamaan isin syntymäpäivää.

Illaksi Rouvalla oli suunnitteilla jotain yllätysohjelmaa, ja aamiaisen kanssa annettu lahjakortti kehotti saapumaan Stockan kellon alle klo 16.30.

Yllätysohjelmaksi paljastui Escape Room Helsingin Ghost of the Opera -pakohuonepeli, jota pelataan Aleksanterin teatterissa.

Peli on rakennettu vanhassa oopperatalossa legendan mukaan kummittelevan venäläisen sotilaan tarinan ympärille.

En kerro sen yksityiskohdista enempää, etten pilaa kenenkään toisen pelikokemusta. Sen voin kuitenkin sanoa, että peli oli hauska mutta todella vaikea. Meille kävi niin, että aika loppui kesken viimeisen lukon kohdalla, mutta saimme kuitenkin selvittää pelin loppuun pelinjohtajan avustuksella.

Tässä eivät olleet kaikki yllätykset, vaan ilta jatkui vielä illallisen merkeissä. Rouvan ravintolavalintaa ei tosin ollut vaikea arvata. Miksi mennä mihinkään muualle, jos kerran voi mennä Basbasiin?

Päädyimme syömään koko listan läpi turskaa lukuun ottamatta.

Ja Basbas oli jälleen aivan niin törkeän hyvä kuin aiemminkin. Alkupalalajitelmasta lemppareiksi nousivat kuhaa & veriappelsiinia ja yllättäen härkätartar, jonka seassa oli semikuivattua tomaattia!

Basbasin kuuluisa veriappelsiinirisotto ei pettänyt tälläkään kertaa, ja myös timjami-voitagliolini oli ihanaa.

Pääruokavalinnat olivat helppoja. Viiriäisen koivet ovat harvinaista herkkua, ja tällä kertaa ne tarjottiin peston kanssa.

Basbasin flank steak on puolestaan yksi niitä harvoja liha-annoksia, joita Rouvakaan ei voi olla valitsematta.

Olipa hauska synttäritreffi-ilta, ja muutenkin mukava syntymäpäivä!

Tarkistetaanpa vielä 41-vuotiaan ryppytilanne…

Jep, paikallaan ovat!

perhe oma-elama ravintolat ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *