New Yorkin aamiaiset ja brunssit

Isyyspakkaus

Runsaat aamiaiset ja brunssit ovat meille yhtä olennainen osa New Yorkia kuin Broadway-musikaalit. Onneksi niillä oli helppo käydä myös vauvan kanssa.

Voin lämpimästi suositella kaikkia alla mainittuja ravintoloita. Joissain brunssi on tarjolla vain viikonloppuisin, mutta osa tarjoaa aamiaista tai brunssia myös arkena.

Prune

www.prunerestaurant.com

54 East 1st Street

East Villagessa sijaitseva Prune oli mielestämme kokonaisuutena tämän reissun paras brunssikokemus. Pieni, täyteen ammuttu paikka, jossa ruoat tarjoiltiin kuitenkin erittäin nopeasti. Ja ruoka oli hyvää!

Hollantilaistyyppinen päärynäpannukakku, vaahterasiirappia ja kanadalaista pekonia.

Lammasmakkaraa ja röstiperunaa.

Osterimunakasta.


Joku kertoi, että Prune olisi kaupungin suosituin brunssipaikka. Tiedä häntä, mutta ravintolan ulkopuolella parveili runsaasti omaa vuoroaan odottavia asiakkaita, ja tarjoilija kutsui heitä jonotuslistalta sisään sitä mukaa, kun pöytiä vapautui.

Jonoa ei kuitenkaan kannata säikähtää, sillä tehokkaan ruokalogistiikan ansiosta väki myös vaihtuu melko nopeasti.

The Fat Radish

thefatradishnyc.com

17 Orchard Street

Törmäsimme matkallamme edelleen yllättävän moneen paikkaan, joissa kävi vain käteinen. Tämä ravintola oli yksi niistä: The Fat Radish, joka sijaitsee Lower East Siden ja Chinatownin rajamailla. Brunssia saa myöhäiseen iltapäivään, ja tarjolla on muutakin kuin kananmunaa.

Osteria.

Burgeria (tämä oli Rouvan mielestä reissun paras burgeri).

Mehevää selleripiirasta (celery root pot pie).

Ja pieniä täytettyjä donitseja.

Peels

http://peelsnyc.com/

325 Bowery

East Villagessa sijaitsevan Peelsin aamiaismenu oli tukeva, rasvainen ja kananmunaisa.

Oma annokseni shrimp and grits (katkarapuja ja maissisuurimopuuroa) oli maukas ja tuhti.

Egg

http://www.eggrestaurant.com/

135 North 5th Street, Brooklyn (Williamsburg)

Williamsburgissa sijaitseva Egg on varmaan yhtä suosittu paikka kuin ylempänä mainittu Prune - ainakin jos mittarina käytetään ravintolaan jonottavien asiakkaiden määrää. Ja herkullinenhan tämänkin ravintolan aamiainen oli. Myös Eggissä voi maksaa vain käteisellä, mikä on hyvä havaita ennen kuin lasku tuodaan pöytään.

Hauska yksityiskohta on paperiset pöytäliinat ja jokaisessa pöydässä sijaitsevat vahaliidut, joilla voi piirrellä, jos aika käy pitkäksi.

Freemans

http://freemansrestaurant.com/

Freeman Alley

Freemans sijaitsee erikoisessa paikassa kapean umpikujan päässä. Vaikka paikka näyttää ulkoa epäilyttävältä, kannattaa uskaltautua sisään.

Alkuun kannattaa ehdottomasti ottaa lämmin artisokkadippi, joka tarjoillaan ja nautitaan rapean leivän kanssa.

Brunssimenun hampurilainen ja kinkkusandwich olivat perushyviä.

Jack's Wife Freda

http://www.jackswifefreda.com/

224 Lafayette St

Jack's Wife Freda sijaitsee SoHossa. 

Aamiaislistan green shakshuka oli mukavan tulista.

Ja hampurilainen mehevä.

Jälkiruoaksi maistui vohveli.

No. 7

http://www.no7restaurant.com/

7 Greene Avenue, Brooklyn (Fort Greene)

No. 7:stä kerroin jo aiemmassa jutussani Brooklyn Flean yhteydessä. Ruoka oli kyllä sen verran hyvää, että voihan ravintolan mainita vielä uudelleen ja huomauttaa, että täällä voi käydä, vaikkei läheinen kirppari kiinnostaisikaan.

Back Forty West

http://backfortynyc.com/

70 Prince St

Back Forty Westissä kävimme aiemmin jo lounaalla, ja palasimme toisena päivänä sinne brunssille. Rouva söi saman hampurilaisen kuin edellisellä kerralla, mutta minä kokeilin pitkään haudutetusta possusta (pulled pork) tehtyä sandwichiä. Törkeän hyvää.

Makoisia aamiais- ja brunssihetkiä kaikille New Yorkin -matkaajille!

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuulostaapa hyvälle. Laskitteko montako hampurilaista tuli syötyä kolmen viikon aikana? :-)

Vierailija (Ei varmistettu)

Voihan kuolaus!!!

Vierailija (Ei varmistettu)

Heh, meinasin kysyä ihan saman kysymyksen kuin ensimmäinen vierailija. :) Burgerien (ja ruoan) ystävänä vesi nousee kielelle kun näitä kuvia katselee...

anna-liisa (Ei varmistettu)

Näihin on siis pakko palata, jos joskus vielä on edessä reissu tuonne.
Olen odottanut jotakin Paola Suhosen muotinäytöksestä - onko mennyt multa vaan ohi vai tuleeko vasta seuraavaksi? :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Heh, hampurilaiset voi kyllä laskea suurin piirtein tämän ja lounasjutun kuvista. Mä en tainnut syödä kuin kolme purilaista, ja halusin maistella kaikkea muuta. Se oli Rouva, joka päätti etsiä parasta hampurilaista. Ja nehän löytyivät The Fat Radishista ja Back Forty Westistä. Parikin tyyppiä suositteli kovasti Shake Shackiä, mutta sinne ei ehditty, kun se ei sijainnut ihan meidän kämpän nurkilla.

anna-liisa: Niin, mähän en itse päässyt sinne muotinäytökseen, vaan Rouva kävi siellä yksin. Mutta voisin sisällyttää jotain siitä ehkä jopa seuraavaan juttuun. Mulla on tulossa vielä pari - kolme NYC-juttua ennen kuin aihe on loppuun kaluttu.

Neenee (Ei varmistettu)

Meidän piti mennä häämatkalle New Yorkin kautta jonnekin. Ei sitten mentykään naimisiin vaan erottiin ja jäi reissu tekemättä. Nyt oon fiilistelly näitten sun postausten ja erityisesti kuvien välityksellä:) Ehkä mä sittenki suuntaan vielä tuonne, vaikka sitten kaksin tuon mukelon kanssa. Kiitos Tommi hienosti välitetyistä elämyksistä:)

annemi

Täällä luetaan nenä kiinni ruudussa juttuja New Yorkissa, olemme nimittäin menossa jouluksi sinne! sinulla olikin tosi kattavasti juttuja New Yorkista :)

Kommentoi