Nintendo Switch oli rakkautta ensisilmäyksellä

Isyyspakkaus

Vaikka työskentelen itse pelialalla, en tunne konsolipelimaailmaa lähes lainkaan. Pelasin teininä ja nuorena aikuisena tietokonepelejä, mutta sitten en pelannut mitään useaan vuoteen, kunnes siirryin suoraan mobiilipeleihin. Nyt olen yrittänyt tutustua varovasti myös konsolipeleihin.

Ostin muutama vuosi sitten Playstation 4:n, mutta pleikka ei sitten ollutkaan niin helposti lähestyttävä kuin ajattelin. Olen yrittänyt pelata tyttärenkin kanssa joitain pleikkapelejä, mutta olemme molemmat turhatuneet siihen, miten vaikeita pelit ovat ja miten vaikeat pelien kontrollit ja pleikan peliohjain ovat.

Nintendo julkaisi vajaat kaksi vuotta sitten uuden Switch-laitteensa, joka vaikutti hyvin kiinnostavalta. Switch on samalla paitsi täysiverinen pelikonsoli myös mukana kulkeva mobiilipelilaite. Kun laite on mukana matkalla, pelejä voi pelata laitteen omalta ruudulta, ja kun ollaan kotona, Switch on kiinni telakassa (ylin kuva), ja pelikuvaa katsotaan HDMI:n kautta isolta ruudulta.

Peliohjaimet ovat kiinni laitteen sivuissa ja niitä tulee konsolin mukana kaksi. Useita pelejä voi pelata kaksinpelinä, ja jotain jopa neljän pelaajan kanssa, jos ostaa yhden ohjainparin lisää. 

Ohjaimiin voi liittää myös rannenauhat, jos pelaa pelejä, joissa on riskinä, että ohjain lentää kädestä.

Switch ilmestyi talouteemme joulupukin kuormasta. Konsoli oli osoitettu isille, jotta hän voi jatkossakin vedota laitteen omistajuuteen, jos pitää neuvotella, kuka sillä pelaa ja miten paljon.

Tyttö sai lahjaksi kaksi peliä, Super Mario Partyn ja Kirby Star Alliesin, ja myöhemmin ostin vielä Torista käytetyn Mario Kart Deluxe 8:n. Olen kyllä katsellut sillä silmällä paria muutakin peliä, ja varannut kirjastosta myös jonkin kiinnostavan pelin, jota en ainakaan vielä aio ostaa itselleni. Ehdin jo lainata yhden Ryhmä Hau -pelin kirjastosta, mutta se ei kyllä ollut oikein millään tasolla suositeltava.

Muiden pelien parissa olemme ehtineet kuitenkin viihtyä jo useamman kerran. Erityisesti Mario Party ja sen kymmenet minipelit ovat olleet neiti 6-v:n mieleen. Niissä peliohjainta käytetään hyvin monipuolisesti ja useita minipelejä pelataan heiluttamalla ohjainta, ei vain painelemalla nappeja.

Myös Mariokart on hyvin helposti lähestyttävä ja nopeasti opittava autopeli, jota pelataan ohjainta kääntelemällä kuin se olisi ajoneuvon ohjauspyörä.

Ja ruksi seinään: saimme jopa Rouvan pelaamaan Mario Kartia, vaikka hän ei muuten peleihin koskekaan.

Nyt odotan itse japanilaista rummutuspeliä, Taiko no Tatsujinia, jonka varasin kirjastosta ja jonka ostamista harkitsen. Lisäksi kiinnostelisi uusi Super Mario Bros. U Deluxe, joka voisi olla kiva lapselle.

Me ihastuimme Switchiin siis kertaheitolla. Onko siellä muita faneja? Entä suositeltavia pelejä aikuisille ja lapsille?

Kommentit

Saikku (Ei varmistettu)

Onko SWITCHiin omat levykkeet vai käykö joku muu vanha malli?

Tuntematon pelaaja (Ei varmistettu)

Pelit tulevat Nintendon käsikonsoleista tuttuun tapaan kortilla, joskin eri kokoisella kuin koskaan aiemmin. Erityinen jippo Switchin korteissa on se, että ne maistuvat tosi kitkerälle, että lapset sylkevät ne ulos jos sattuvat suuhunsa laittamaan.

Tommi K
Isyyspakkaus

Ai niin, olenkin unohtanut maistaa! Kuulin kyllä tuosta pahasta mausta.

Tommi K
Isyyspakkaus

Pelit ovat SD-korteilla, ja yleisesti ottaen yhden konsolin pelit eivät käy toisille konsoleille. Switchille on siis omat pelit omassa formaatissa, muille Nintendon laitteille toiset.

pikkukalanen (Ei varmistettu)

Snipperclips on tosi hauska peli, siinä on kaikenlaisia puzzleja joita pitää ratkaista yhteistyöllä, en osaa kyllä sanoa onko eskarilaiselle osittain vähän hankala? Teidän tyttö vaikuttaa kyllä sen verran fiksulta että voisi hyvin selvitä tuollaisesta pulmapelistä :-)

Tommi K
Isyyspakkaus

Sitä myös yksi kollega suositteli!

Janskukk (Ei varmistettu)

Pleikkapeleistä kannattaa kokeilla lego pelejä. Sopivan yksinkertaisia pelata lasten kanssa (itse olen pelannut 8v kanssa), mutteivät kuitenkaan liian helppoja, että alunperin olen pelannut niitä läpi ihan itse. Lapsi erityisesti tykkää, että on ns tasot(?), joiden avulla tarina etenee, mutta sen lisäksi on ns hub, jossa voi kierrellä, keräillä rahaa, suorittaa tehtäviä jne. Lego lotr:ssa ei tunnu olevan parempaa kuin hakea lammas alle hobittilassa ja juosta sen kanssa keräämässä rahoja.

Tommi K
Isyyspakkaus

Mä katselin joskus niitä Lego-pelejä, mutta ensivaikutelma oli kuitenkin silloin se, että pitäisi olla vähän enemmän ikää. Se ongelma kyllä ratkeaa ajan kanssa :D

Jes, konsolipelejä! Zelda: Breath of the Wild on haastava, kiinnostava, jännittävä ja kaikin puolin paras pelaamani peli. Siinä pitää selvittää arvoituksia, tappaa vihollisia, kerätä maastosta hedelmiä, sieniä ja muita ruoka-aineita ja valmistaa niistä ruokia (=energiaa). Pelitunteja kertyy helposti tosi paljon, ja aluksi peli tuntuu hankalalta kun ei vielä omista hyviä aseita ym. Se ei ole mikään lasten peli, mutta isälle omaa aikaa (ja rouvalle katsottavaa, itse tykkäsin pelin katsomisesta ja pelaamisesta lähes yhtä paljon).

Taiko no Tatsujin hankittiin juuri kotiin ja se on kyllä hauska (vinkki: on helpompi pysäyttää liike lyömällä omiin jalkoihin kuin ilmassa), seuraavaksi ajattelin alkaa pelata Super Mario Odysseyta. 

Nintendo Switch Online antaa muuten mahdollisuuden pelata kaikkia vanhoja Nintendo-suosikkeja omalla laitteella! Ajateltiin miehen kanssa pelata kaikki Super Mariot alusta loppuun läpi lähiviikkojen aikana.

Tommi K
Isyyspakkaus

Voi kun isällä olisikin omaa aikaa :D Ehkä jonain päivänä. Taiko no Tatsujiniä odotan edelleen kirjastosta. Kohta joudun ehkä ostamaan sen :D Siihen taidetaan muuten myydä myös sellaisia rumpusettejä, jotka yhdistyvät Switchiin.

. (Ei varmistettu)

Pelaa ihmeessä Super Smash Bros Ultimate. Jokaiselta kannalta hyvä mätkimispeli

Tommi K
Isyyspakkaus

Hmm. Mätkimispelit eivät yleisesti ottaen ole oikein kiinnostaneet, mutta meillä kyllä taisi olla töissä se, joten voisin kokeilla.

paulahelena
ALUAP

Samat pelit meilläkin miehellä ja 5-vuotiaalla, ja kyllä, ainoa mun pelaama peli on juurikin mariokart :D jos pokemonit kiinnostaa, niin pokemon let’s go on ollu suosittu myöskin.

Tommi K
Isyyspakkaus

Nope. Ei tule meille :D Pokémon Go! on edelleen mun mielestäni todella huono peli, ja ostan mieluummin vaikka kaksikymmentä erilaista Mariota kuin Pokémonin :D Onneksi tyttö on nyt ymmärtänyt, että on muitakin pelejä kuin se, mutta silloin tällöin käytän edelleen Pokémonia houkuttimena saada hänet mukaan vaikkapa kauppareissulle. "Voit kerätä Pokémoneja matkalla" ;)

Joe (Ei varmistettu)

Astro Duel Deluxe, paras konsolimoninpeli mitä tiedän. Musiikki ja fiilis kruunaa pelielämyksen.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiinnostavaa, tutustun!

Millapee (Ei varmistettu)

Zelda!! Ihan mahtava peli - koskaan en ole innostunut peliatä samalla lailla. Ensin seurasin ja kuten yllä mainittiin, katselin puolisoni peliä ja sitten aloitin pelaamaan itse. Nyt pelaan toista kertaa kun se on niiiin hyvä!

Toisaalta diggaan myös Mario Odyssey-pelistä ja veikkaisin että se sopii myös lapselle hyvin katsottavaksi - meinaan se on todella hyväntuulista kamaa eikä pelota.

Tommi K
Isyyspakkaus

Zeldasta olen kyllä kuullut jo niin monta kertaa, että on varmaan pakko tutustua! :D

Kommentoi