Nokkospesto

Viime viikonloppuna maalla Rouva intoutui keräämään nokkosia äitinsä pihamaalta ja tekemään niistä nokkospestoa voileipäkakun väliin. Niitä saatiin myös mukaan sen verran, että tänään Rouva pyöräytti niistä uuden peston syötäväksi pastan kanssa, ja tulipas siitä herkkua!

IMG_6189.jpg

Nokkoset ovat hyvin suositeltavia luonnonyrttejä: ne on helppo tunnistaa, niissä on paljon ravinteita ja ne vieläpä maistuvat hyvältä! Jos et siis tiedä, mihin niitä käyttäisi, kokeile tätä juustotonta pestoa:

Nokkospesto

Ainekset

  • 1 l mahdollisimman pieniä nokkosia varsineen, n. 10 cm korkuisia
  • 1 dl (paahdettuja) kurpitsansiemeniä
  • 3/4 dl ruokaöljyä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • n. 1/2 tl suolaa

Valmistaminen

  1. Ryöppää nokkoset eli kiehauta niitä tilavassa kattilassa kahden minuutin ajan
  2. Valuta nokkoset ja leikkele niitä saksilla hieman pienemmiksi, jotta ne hienontuvat helpommin
  3. Laita kaikki ainekset korkeaan kannuun ja hienonna ne sauvasekoittimella. Voit tehdä tämän myös blenderissä
  4. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

koti ruoka-ja-juoma