Omenapiirakkaa ja somesuitsutusta

Helsingin Sanomien Katja Bäcksbacka teki viime torstain Ruokatorstaihin arvion Gastronaatti II:sta. Arvio oli niin hienoa luettavaa, että ruokakirjan tekijät eivät voisi parempaa toivoa.

Omenapiirakka-22.jpg

”Suosittelen kirjaa jokaiselle arkikiireiden kanssa painivalle ruuanlaittajalle.”

”Kirjoittaja perustelee valinnat herkullisesti ja omakohtaisesti. Rakkaus ruuanlaittoon välittyy kivasti lukijalle.”

”Omenapiirakan reseptiä kirjoittaja on ylistänyt muun muassa sosiaalisessa mediassa. (…) Resepti on ansainnut kaiken saamansa somesuitsutuksen.”

”Toinen kirjan resepti, lammas-kaalikääryleet, herätti kiinnostukseni erikoisella niksillään. Kirjoittaja ei keitä kaalia saadakseen lehdet irti toisistaan vaan laittaa kaalin kokonaisena pakastimeen! (…) Niksi toimi täydellisesti. (…) Kääryleet onnistuivat erinomaisesti. ”

Helsingin Sanomat 19.10.2017

Upeaa luettavaa!

Kirjasta on tulvinut niin paljon positiivista palautetta ja ihastuneita viestejä, että se suorastaan hämmentää. Kiitos kaikille, jotka olette niitä laittaneet! Ja jos kirja on vielä tilaamatta, sitä löytää mm. täältä.

Koska kirjan omenapiirakasta on tullut pieni someilmiö ja myös HS kehuu sitä kaiken saamansa somesuitsutuksen arvoiseksi, jaan piirakan reseptin nyt täällä! Eräskin Rouvan tuttu kertoi, että hän oli juuri tehnyt tätä piirakkaa ja mennyt ystävälleen kylään, jossa pöydässä oli odottanut samainen piirakka!

Saat sen sillä ehdolla, että jaat omat omenapiirakkakuvasi Instagramissa tageilla #gastronaatti2 ja @satu_koivisto :)

Ja hei, Rouva on muuten tällä viikolla myös Helsingin Kirjamessuilla

  • to 26.10.2017 klo 15 – 15:30 Suomalaisen kirjakaupan osaston lavalla
  • la 28.10.2017 klo 15 – 18 No Tofu Publishingin pisteellä sekä
  • su 29.10.2017 klo 15:30 – 16:00 Näytöskeittiössä.

Häntä kuulee lisäksi Radio Helsingin Ruokatunnissa ma 30.10.2017 klo 18 – 19. Tule tapaamaan häntä messuille ja kuuntele Ruokatunti joko suorana tai podcastina.

Omenapiirakka-2.jpg

”Tämä on maailmankaikkeuden ihanin omenapiirakka, jonka mehevän, vähän karamellisoituneen pohjataikinan salaisuus on pieni määrä mantelijauhoa ja pinnalle ripoteltu sokeri. Tee piirakka pienehkössä vuoassa, jotta pohjasta tulee paksu ja mehevä (oma vuokani on 24 x 29 cm).

Minusta on hirveän vaikea antaa yhdellekään ruoalle lupausta siitä, kuinka monta se ruokkii, mutta tämän kanssa se on erityisen hankalaa. Sanoisin, että tämä piirakka voi hyvin ruokkia jopa kymmenen hyväkäytöksistä, oikeasta ruoasta tarpeeksi kylläistä ihmistä, jos seurana on pikkuisen jäätelöä. Mutta joskus me ahmatit syömme sen kolmeen pekkaan illan aikana.”

Omenapiirakka

Ainekset

Pohja

  • 200 g pehmeää voita
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 1⁄2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhoja

Päälle

  • n. 10 kirpeää omenaa (11⁄4 l lohkoja)
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl kanelia

Valmistaminen

  1. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella kulhossa. Lisää kananmunat yksitellen ja vaahdota tasaiseksi.
  2. Sekoita leivinjauhe, kardemumma, vehnäjauhot ja mantelijauhot toisessa kulhossa. Lisää jauhot muutamassa erässä ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina uunivuokaan tai hyvin pienelle uunipellille leivinpaperin päälle.
  3. Pese ja kuivaa omenat. Leikkaa omenat neljään lohkoon ja poista kota, kotimaisia ei tarvitse kuoria. Lado omenaviipaleet tiiviisti taikinan päälle. sekoita sokeri ja kaneli pienessä kipossa ja ripottele omenalohkojen päälle.
  4. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes se ruskettuu kevyesti. Itse otan piirakan uunista himpun verran raakana, mielestäni se on sellaisena kaikkein ihaninta. Kehotan taistelemaan ”vielä ihan vähän” -ajatusta vastaan.

Omenapiirakka-11.jpg

Nauti piirakka sellaisenaan, jäätelön kanssa tai turkkilaisesta jogurtista, sokerista ja vaniljajauheesta sekoitettavan jogurttikastikkeen kera.

Koti Ruoka ja juoma Kirjat
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.