Ravintola Farang, kaksi lasta ja kahdeksan lajin maistelumenu

Kaakkoisaasialaisia makuja tarjoava Farang on ollut jo reilut kymmenen vuotta yksi omista ravintolasuosikeistani Helsingissä. Farang on nyt muuttanut Helsingin Taidehallista kivenheiton päähän Arkadiankadulle, Patentti- ja rekisterihallituksen entisiin tiloihin.

Farang

Tilat ovat hulppeat. Ravintolalla on käytössään kaksi kerrosta: alakerrassa on baari ja yläkerrassa ruokapuoli.

Farang

Kävimme Farangissa perjantaina, ja nautimme siellä synttäri-illalliseni koko perheen kesken.Saimme mukaamme myös ystävämme, Annen. Edellisestä ravintolaillallisesta lasten kanssa olikin aikaa, ja oli jännittävää nähdä, millainen ravintola-asiakas herra 3-v olisi pitkän päiväkotipäivän jälkeen. Jännitin turhaan: herra oli oikein hyväntuulinen ja mallikelpoinen ravintola-asiakas.

Farang

Aikuiset ottivat kahdeksan lajin Farang-maistelumenut, ja lapsille tilattiin listalta puolikkaat annokset kanavartaita ja karamellipossua.

Farang

Ja voi miten hyvin ne maistuivatkin!

Farang

Varsinkin pähkinäiset satay-kanavartaat olivat molempien mieleen niin, että niitä tilattiin tytölle vielä lisää. Oli kivaa, että vartaita sai tilattua myös yksitellen, sillä kaksi lisävarrasta olisi voinut olla vähän liikaa.

Farang

Edellisillä kerroilla olen syönyt Farangissa useimmiten vaihtuvan kausimenun, mutta nyt halusin maistella pitkästä aikaa kaikki klassikot: cha plu -lehdet, pehmeäkuorisen taskuravun, karamellipossun, morning gloryn… Ja voi miten hyvää kaikki taas olikaan!

Cha plu -lehdet ja savustettu lohi.

Farang

Päivän sashimi mustariisietikalla.

Farang

Pehmeäkuorinen taskurapu ja vihreä mangosalaatti.

Farang

Ja se kuuluisa pitkään haudutettu ja rapeaksi paistettu possu karamellikastikkeella.

Farang

Morning glory, paksoita ja tofua. Seurana roti-leipää ja currya.

Farang

Pääruokana pitkään haudutettua vasikanposkea.

Farang

Aivan loppuun vielä sopivan pieni ja raikas jäkiruoka: thaityyliin marinoituja hedelmiä ja veriappelsiinisorbettia.

Farang

Oih, miten ikävä olikin näitä kaakkoisaasialaisia makuja! Olen käynyt BW-ravintoloista viime vuosina useammin Gaijinissa, joka sekin on aivan erinomainen, mutta Farangin maut ovat omaan suuhuni vielä maukkaammat.

Entäpä lapset? Pienempi jaksoi istua koko illallisen oikein hienosti, kiersi välillä sylistä toiseen ja piirteli omiaan tyytyväisenä. Hän söi hyvällä ruokahalulla sekä kanan että possun ja oli hyvin tyytyväinen jälkiruoaksi saamaansa banaanijäätelöön. Enpä olisi vielä pieni hetki sitten uskonut, että voisimme syödä rauhassa kahdeksan ruokalajin maistelumenun, kun lapset ovat mukana, mutta niin se pienempikin vain kasvaa ja alkaa rauhoittua!

Farang

Tytär oli puolestaan niin haltioitunut, kun sai vielä tilata listalta jälkiruoan jossa oli mantelikakkua, kookosjäätelöä ja suolakaramellia, että hän ilmoitti Farangin olevan maailman paras ravintola. Hän uhosi, ettei mennä enää koskaan Basbasiin, mutta sanoin, että eiväthän nämä ole toisiaan poissulkevia paikkoja eikä ravintoloiden ruokia voi muutenkaan vertailla keskenään. Siis osui ja upposi.

Farang

Tästä rohkaistuneena aloinkin jo heti suunnitella, missä ravintolassa kävisimme seuraavan kerran lasten kanssa. Basbas, Sikke’s, Vinkkeli, YesYesYes, Kuurna..?

perhe ravintolat lapset vanhemmuus

Neljäkymmentäkaksi

Neljäkymmentäkaksi. Eipä siinä mitään, ihan hyvä ikä sekin. Työtittelini mukaan olen ollut seniori ja useamman vuoden, ja vähitellen alan tuntea itseni myös siksi. Siis vanhemmaksi, en vanhaksi.

Neljäkymmentäkaksi

Tukkaa on päässä vähemmän kuin vuosi sitten, mutta muuten olo nelikymppisenä ei tunnu yhtään sen kummallisemmalta kuin kymmenen vuotta sittenkään. Paitsi että iltaisin alkaa nukuttaa aiemmin enkä voisi enää kuvitellakaan notkuvani perjantaisin baarissa neljään asti.

Polvi on myös joskus kipeä, mutta olen huomannut, että alkuvuoden aktiivinen lihaskuntoharjoittelu – jalkapäivää skippaamatta – on lopettanut polvikivut. Mietin itse asiassa, että olen varmasti fyysisesti paremmassa kunnossa kuin kaksikymmentä vuotta sitten, jolloin en harrastanut yhtään minkäänlaista liikuntaa.

Neljäkymmentäkaksi

Näitä välivuosia ei pahemmin juhlita, mutta lapsille jokainen mahdollinen merkkipäivä on iso ja tärkeä asia, joten tänäänkin söimme yhdessä pienen juhla-aamiaisen ennen töihin, kouluun ja päiväkotiin menoa. Tällä kertaa ei kuitenkaan croque madameja vaan lämpimiä perunarieskoja. Tyttärelle oli tärkeää tarjoilla myös itse tehty ja koristeltu muffinssi, jossa paloi kynttilä.

Neljäkymmentäkaksi

Juhliminen jatkuu tosin jo huomenna, kun lunastan lahjani ja menemme pitkästä aikaa koko perheen kanssa syömään ravintolaan. Paikka on yksi lempiravintoloistani kaupungissa: Farang, joka on muuttanut uusiin tiloihin. En ole käynyt niissä, ja edellisestä illallisessa Farangissa on muutenkin hyvin pitkä aika.

Neljäkymmentäkaksi

Tästä tulee hyvä vuosi, siitä olen varma!

 

perhe oma-elama