Päiväkotikuvat

Isyyspakkaus

Päiväkotikuvat saapuivat! Voi miten jännää! Pienen ensimmäiset!

Neljässä kuvassa oli vähän vakava ilme mutta yhdessä kivan vieno hymy. Siitä sitten tarra-arkkia ja jääkaappimagneettia tilaamaan ja Rouvallekin ilmoittamaan.

Rouvan vastaus ei kuitenkaan ollut ihan sitä mitä odotin.

"Mitä sillä tulee nenästä?"

Ääh. Todella. Yhtäkkiä kuvien pääosassa ei ollutkaan enää lapsi.

Onkohan täysin mahdotonta pyytää kuvaajaa photoshoppaamaan maailman isoin räkäpallero pois lapsen sieraimen alta?

Kommentit

Silkkitassu

Luultavasti on... kuulin miehen siskolta, että heidän pojan luokalla olleen pojan kuvassa oli vain puolet tämän päästä. Ja silti täysi hinta veloitettiin. Arvaat varmaan miten surullinen tämä pikkuinen kaveri oli, kun muilla oli hienot kuvat ja hänellä puuttui puoli päätä. Olisi edes alennusta antanut tai ottanut kuvat uudelleen! Mutta ei... 

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä myös pojan koulukuvassa räkä nokassa. Onneksi pikkukuvasta sitä ei huomaa kiin äiti.

TiinaMariN.

Tytön päiväkodissa oli kuulemma joku työntekijöistä valjastettu nenäliinan ja kamman kanssa kuvaajan assariksi:) Hauskaahan ois, että tuo apulainen voisi hyvin olla hieman isompi lapsikin joka tsekkaisi että kaikki on ok. Toisaalta, mulla on lapsista sellainen sisaruskuva jossa molemmat murjottavat - tytöllä on keijusiivet ja taikasauva + härpäkepanta, ja pojalla skraga kaulassa. Kummatkin mulkoilee epäluuloisesti ja taitaa toisella näkyä kielikin. Se on hauska muisto silti, molemmat uhmaiän angstia eläen.

 

anskuli (Ei varmistettu)

Tämä sattui meille myös.. vihreä mato näkyi nenästä niin selvästi että varmasti olisi kuvaaja huomannut ja voinut sanoa että pyyhi nenä. No, yksi klik ja kuva on siinä. Ei netti tilausta, että valitse paras ilme ym.. räkäkuvat vaan kotiin ja iso lasku.
Tämän jälkeen olemme osallistuneet vain ryhmäkuvaan ja laittanut kiellon että ei saa kuvata muuten. No päiväkoti/koulu saa hinnan joka kuvasta, kuvaajilla/firmalla on 5v sopimus. Mitä enempi kuvataan, sitä enempi koulu saa: digikameraa, videoo, koulun opeille ilmaiset kuvat ja joku ope kuvasi vielä ylimääräisenä raskausmasuaan kun sen nyt sai siihen.. Eli lapsi kuvattiin väkisin eipä ollut lupalapulla merkitystä. Toki kuvat saa palauttaa ja olla ottamatta mitään, kuvat on vaan valokuvaamon omaisuutta ja lapsen (räkä)kuva voi olla vaikka valokuvaamon ikkunassa.

Laura_n (Ei varmistettu) http://lahiltun.blogspot.fi/

Onneksi tuohon ei ole suurta pelkoa, että laittaisivat valokuvaamon ikkunaan tai mainokseen, koska tuskin on kovin hyvää mainosta, että eivät viitsi edes pyyhkiä kuvattavan lapsen nenää, tai pyytää jotain toista pyyhkimään.

Itse olen ollut yllättynyt, että tämä kerho/tarha/koulukuva ei ole mennyt yhtään eteenpäin sitten 80-luvun. Sama kamala epämääräinen harmaa taustakin on edelleen. Meillä ekat kuvat tuli puiston kuvauksesta, jossa isä hoisi, että lapsi oli siistinä kuvissa, mutta aika väkinäisiä nekin oli. Mutta sentään oli 4 vaihtoehtoa, joista yhdessä oli jo vapautuneempi ilme.

Tommi K
Isyyspakkaus

No joo, kyllä mäkin mietin että se tausta on jotenkin vähän vanhanaikainen. Miksei se tosiaan voisi olla valkoinen?

Unea (Ei varmistettu)

Me otatettiin lapsen yksivuotiskuvat kuvaamossa ja valittiin vitivalkoinen tausta. Kun koevedokset sitten tulivat huomasimme, että se oli joko valaistuksella tai kuvankäsittelyllä muutettu harmaaksi. Otimme kuvaamoon mukaamme myös oman kivan tuolin välttyäksemme niiltä hirveiltä kelojakkaroilta, joita kuvissa usein näkyy. Eiköhän kuvaaja halunnut kuitenkin kuviin "ihanan peikkojakkaran", juuri sen kelohirvityksen.

Tommi K
Isyyspakkaus

Juu, on kyllä kiva että voi valita itse kuvat. Ja yhdessä kuvassa, siinä ensimmäisenä otetussa, nenästä ei vielä kurkistaa mitään. Otetaan sitten se. 

siili13 (Ei varmistettu)

Meillä oli kanssa kuivunutta räkää nenässä. Hehe. Netissä oli tilausvaihtoehtona myös alkuperäinen digikuva, tilasin sellaisen. Sitähän voisi itse vaikka photoshoppailla jos haluaa. Printattiin kymppikuvakoossa ja räkää ei onneksi huomaa ja toisaalta mitäpä siitä vaikka huomaiskin... Sellaistahan se elämä on tässä iässä. Meillä Espoossa oli muuten moderninnäköiset kuvat - valkoinen tausta eikä ollenkaan 80-luvun koulukuvamainen.

Tommi K
Isyyspakkaus

Tjaa, pitääpä tutkia, olisiko mahdollista saada se kuva digikuvana. Epäilenpä, sillä sehän olisi heille huonoa bisnestä... :) Eivät muuten kuulemma käsittele kuvia. Kysyin. 

siili13 (Ei varmistettu)

Tuolla digikuvalla oli kuitenkin hintana yli kymppi. Ja koko oli 1800px. Alkuperäinen koko oli jo turhan kallis. Että ei kuitenkaan ihan ilmaiseksi sitäkään saanut. Ja parit tarrakuvat siihen, niin 20e kuitenkin laskuttivat meitäkin.

Tasaraita

Meillä oli taas mielestäni oikein onnistuneet kuvat. Netissä pystyi katsomaan ja päättämään mitä tilaa tai tilaako mitään. Myös sivureunat ym. sai itse valita mieluiset. Ei niitä iänikuisia vanhoja tylsiä.

Eikö teillä päiväkodin henkilökunta huolehdi että lapsi on siistissä kunnossa ennen kuvausta?

Minä hössötin kuvausaamuna lasta hoitoon viedessä ja pyyhin räkänenää vaikka lapsi vastusteli. Hoitajat totesivat vaan että anna olla kun tässä on tuo aamupalakin vielä. He pyyhkivät naamat ja nenät ja laittavat pikkuiset siistiin kuntoon vielä ennen kuvausta.

Anskuli (Ei varmistettu)

Viitaten ed. viestiini -Kyllä päiväkodin tädit katsoo sen verran kun ehtii. 25 lapsen ryhmää kun kuvataan, kuvausjonossa ehtii jo tapahtua vaikka mitä. Kampaus on lytyssä ja uusi räkä poskella.
Yksi vuosi oli kuvaaja sovittu ilta-aikaan, johon siis vanhemmat varasi ajan. Ryhmäkuva otettiin päivällä. Illalla sai ottaa perhekuvaa, passikuvaa ym. Ajat heitti ½-1h aikataulusta, lapset ei jaksanut odottaa ja osa jätti kuvat ottamatta. Tämä oli takaisku firmalle joka ei saanutkaan kuvattavia nyt niin paljon kun tarve oli, eli palattiin takaisin pakkokuvaukseen päivällä..
Viime vuonna koulussa reksi päätti että KAIKKI kuvataan. Kuvat tulee koulun pelastussuunnitelmaan (josta vanhemmat ei kyllä tienneet mitään ja tämä on käytössä myös päiväkodeissa) Siihen mistä löytyy esim. sairaspoissaolon vuoksi kuvauksen missanneiden kuvat kriisitapauksessa, reksi ei osannut vastata...

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä tädit varmasti katsoi, että lapsi oli siistinä. Ensimmäisessä kuvassa nimittäin räkää ei ollut. Tilataan sitten se, vaikka se ei muuten paras otos olekaan. 

Marihanna (Ei varmistettu)

Meille tuli kuva, jossa lapsi näyttää keskisormea. Nyt sitten mietin, tilaanko isovanhemmille mukit vai esiliinat ko. kuvalla.

Tommi K
Isyyspakkaus

Ha! Ota koko setti, jääkaappimagneetteja myöten :)

HelloAochi

Hehe, mä olin pukenut Kainille superkivat vaatteet päälle, pähkäillyt edellisenä iltana oikein (vaikka sillä olikin poski mustana kun oli tullut syöttötuolistä naamalleen pöydänkulmaan, mietin et jos ois vaatteet edes viimeisen päälle). No se oli tietenkin vetässyt aamupalalla puurot syliin ja päiväkodin henkilökunta oli vaihtanut sille vaihtovaatteet päälle, oli kuosia kuosia ja KUOSIA. Tiikeripaita, punaiset pallohousut, dinosaurus-sukat, kaikkea kivaa. Kuosiöverit.

Tommi K
Isyyspakkaus

Tuota mäkin pelkäsin, kun tyttö meni aamupalalle nätissä mekossaan. Onneksi se kuitenkin säilyi puhtaana. No jaa, eipä,se mekko lopulta juurikaan näy siinä kuvassa...

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Haha. :D Mun työpaikassa oli tänään kuvaukset ja seisoin siellä kyllä melko kärppänä nenäliinan kanssa. :D Ei tainnut kellekään tulla räkäpalloja! Omankin pojan kuvat tulivat tänään, eikä ollut sielläkään räkävanaa roikkumassa. Huh!

silli (Ei varmistettu)

Meillä päiväkodin työntekijä kertoi, että kuvaaja ei ollut yrittänytkään saada lapsia hymyilemään kuvissa. Meillä sitten murjotetaan, mut sopii hyvin tolle uhmaikäiselle. Ryhmäkuvassa tosin on 12 lasta, jotka näyttää enemmän ja vähemmän siltä kuin olisivat just nähneet muumin muuttuvan ruoka-annokseksi.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä tänä vuonna pakkasin kivat varavaatteet kuvauspäivälle, vaikkei mitään vaatteiden sotkeutumista aijemin ole sattunut. Mutta ihan vain varmuuden vuoksi. Eikä tarvittu tänäkään vuonna. Mutta mä taas tykkään harmaasta taustasta. Mutta vähän harmittaa se, että istumakuvassa lapsen olkapäisen takaa pilkistää tuolin selkänojan kulmat (semmoiset puiset jotka on kellertävät ja kuluneet). Ja sitten ryhmäkuva oli hitusen vinossa ja ryhmän sommittelu oli muutoinkin vähän hassu, edessä näkyi enemmän lattiaa kuin päiden yläpuolella seinää. Meillä oli tänä vuonna helppo ja toimiva nettipalvelu kuvien kanssa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Järvenpäässä ei kuvata ainakaan päiväkodeissa ollenkaan, eikä vanhemmat saa itse järjestää. Hiukan kyllä harmittaa.

VE (Ei varmistettu)

Meillä on lapset jo lähteneet kotoa, mutta koulukuvat on tallessa. Viime vuonna tein jokaiselle aikuiselle lapselleni joulukalenterin, jossa luukuista tuli aina kyseisen lapsen kuvia. Ensimmäisessä luukussa 1-vuotiaana, toisessa 2- jne.Ennen kouluikää käytin omia kuvia mitä oli, mutta kouluiässä sitten niitä koulukuvia. Ihan joka vuodesta ei kuvaa voinut laittaa, kun luukkuja on vain 24 ja lapset jo kolmikymmpisiä. Oli paras joulukalenteri ikänä! Pistäkää idea korvan taakse ja ottakaa se sieltä kolmenkymmenen vuoden kuluttua!

Tosi tosi paljon riippuu kuvaajasta! Me saatiin nettiin iso iso kasa kuvia mistä valita, niistä sai myös toivoa photoshoppausta. 

Valitettavasti en muista :/  Mutta ei ole pääkaupunkiseudulla, ihan tälläinen pikkukunta, että liekö sitten sillä vaikutusta. 

Miina

Meillä taas tytön hiukset roikkuvat silmillä. Hiukset kuitenkin harjattiin ja laitettiin kiinni aamulla, niin kuvissa naaman edessä roikkuu hiuskasa. Muuten ihan jees kuvat kyllä, mutta ihmetyttää etteikö joku olisi voinut niitä äkkiä sutaista vaikka korvan taakse. Luulen että ensi vuonna otetaan vain se ryhmäkuva ja kuvaaja-isi saa hoitaa potretit... :/

Vierailija (Ei varmistettu)

Minä olen pienten ryhmässä työskennellessä huomannut että kaikista fiksuinta on vanhempia pyytää tuomaan kuvausvaatteet erikseen mukana,jotka me vaihdetaan aamupalan jälkeen pienille päälle. Niin ei ole kenenkään hihat ja kaulukset puurossa :D

Kommentoi