Paluu Seikkailupuisto Korkeeseen

Isyyspakkaus

Kun neljävuotias alkaa kesälomalla hyppiä seinille, hänet on parasta viedä hyppimään johonkin muualle. Vaikkapa puihin.

Vein siis tänään tytön ja hänen päiväkotikaverinsa Seikkailupuisto Korkeeseen Helsingin Mustikkamaalle, ja molemmat touhukkaat saivat kiipeillä siellä itsensä väsyksiin.

Kaverukset ovat syntyneet samana päivänä ja aloittaneet päiväkotiuransa samassa ryhmässä samaan aikaan, ja nyt molemmat ovat myös isosisaruksia: pienellä herralla on pikkusisko ja pienellä neidillä pikkuveli.

Molemmilla tyypeillä olisi kuitenkin energiaa enemmän kuin sitä normaalina kesälomapäivänä kuluu - varsinkin kun vanhemmat joutuvat aika ajoin keskittymään aika lailla siihen pienempään sisarukseen. Siksipä tämä retki oli erittäin tervetullut molempaan kotiin.

Tyttömme on käynyt Korkeessa kerran aiemmin, vuosi sitten, ja myös tytön kaveri on käynyt puistossa samoihin aikoihin sen yhden kerran.

Hieman heidän liikkeissään oli arkuutta ensimmäisillä radoilla, mutta siitä se rohkeus sitten molemmilla kasvoi. Menimme lopulta kaikki kolme rataa kolmeen kertaan ja vielä kaksi ensimmäistä rataa neljännen kerran.

Välissä syötiin vähän eväitä, ja sitten oli taas voimia jatkaa.

Itse en muista, milloin olisimme olleet Rouvan kanssa näin pitkään yhtä aikaa lomalla ihan kotona. Meillä on kyllä edelleen suunnitelmia pienistä ajeluista kotimaassa, mutta vielä emme ole saaneet mitään aikaiseksi, ja kotonakin on ollut oikein hauskaa olla ja puuhastella jotain tavallisuudesta poikkeavia puuhasteluja.

Mutta kyllä tästä varmaan jo ensi viikolla päästään matkaan ja jalkaudutaan todennäköisesti ensin Länsi-Suomeen, sitten Keski-Suomeen ja loppulomaksi Itä-Suomeen.

Korkeessa pitäisi tulla kyllä käymään vielä uudelleen tänä kesänä, niin hauskaa se näistä pikkuihmisistä oli.

Ja kyllähän minä edelleen itsekin haluaisin niille aikuisten radoille. En ole saanut sitä aikaiseksi, vaikka siitä haaveilin jo vuosi sitten.

Työtiimini piti kyllä tulla tänne tiimipäiville pari viikkoa sitten, mutta en ensinnäkään olisi halunnut jättää muuta perhettä vauvan kanssa kahdestaan, ja koko homma peruttiin sittemmin huono sään vuoksi.

Mutta ehkä sitten toisen kerran, jos saadaan mukaan muitakin perheitä, ja vanhemmat voivat vuorotellen vahtia pienimpiä seikkailijoita ja kiipeillä sitten itse puiden latvoissa.

Liki kolmen tunnin ja yhdentoista (!) radan jälkeen mini-ihmiset olivat niin väsyneitä, että halusivat jo itse lähteä pois.

Mutta niin hienosti meni ja molemmat voittivat pelkonsa niin hienosti, että kyllä tänne nyt kannattaa palata pian uudelleen hakemaan lisää rohkeutta ja taitoja!

 

korkee.fi

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Kumpa vanhemmat huolehtisivat paremmin kypärän oikeasta asennosta. Sen ei kuulu roikkua takaraivolla. :/

Tommi K
Isyyspakkaus

Voi kun nuo vähän liian isot kypärät voisi liimata kiinni otsaan ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Miksiköhän paikka ei halua hankkia sopivamman kokoisia kypäriä? Ei ole kenenkään etu tai säästö, jos lapsi loukkaa itsensä tuon takia.

Tommi K
Isyyspakkaus

En mä oikein näe tuota riskiä. Lapset roikkuvat kuitenkin turvavaljaissa, jotka ovat se varsinainen turvallisuusväline, ja riski pään kolauttamiseen johonkin on aika pieni. Uskon, että merkittävin vaara on, että yläoksistossa kiipeilevät aikuiset pudottavat jotakin päähän ylhäältä, ja siinä kypärä suojaa, vaikka olisi vähän takakenossa.

Mippanen (Ei varmistettu)

Onko teillä tyttö kova kiipeilemään muuten? Yritän nimittäin arvioida sitä, että kannattaako sellaisen lapsen kanssa lähteä tuonne tai vastaaviin paikkoihin, joka ei ole mikään kiipeilijä.. Ei siis kiipeä esimerkiksi leikkipuistoissa oleviin kiipeilytelineisiinkään koskaan. Kuitenkin nyt lapsella olisi hinku päästä tuonne, kun valjaat ja kaikki=isojen poikien leikkejä.. :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Tyttö on kova kiipeilemään ja vielä tosi taitava siinä. Mutta taas kaveri, joka meillä oli mukana, ei ole niin kova kiipeilijä, ja hänkin oli aivan innoissaan. Hän tarvitsi vähän enemmän apua vaikeimpien kohtien kanssa, mutta hyvin hänkin pärjäsi. Näitä pienille tarkoitettuja "kantoratoja" on kolme, ja kaksi ensimmäistä on aika helppoja.

Maajo (Ei varmistettu)

Männäviikolla käytiin Korkeessa ensin 2,5-vuotiaan innokkaan kiipeilijän kanssa kantoradoilla ja loppuviikosta palattiin vielä aikuisten kesken latvoihin kapuamaan. Hauskaa oli - meillä kaikilla!

Tommi K
Isyyspakkaus

Voi vitsit, kun mäkin haluaisin!

Kommentoi