Parasta juuri nyt: Lasse-Maijan etsivätoimisto

Tällä hetkellä parasta, mitä eskarilaisemme tietää, ovat salapoliisitarinat! Tarkemmin sanottuna Martin Widmarkin kirjoittama Lasse-Maijan etsivätoimisto -sarja.

Lasse-Maijan etsivätoimisto.jpg

Kirjojen päähenkilöt ovat ala-asteikäiset kaverukset Lasse ja Maija, jotka asuvat ruotsalaisessa Vallilan pikkukaupungissa. Heillä on oma etsivätoimisto, Lasse-Maijan etsivätoimisto, ja he ratkovat keskenään kinkkisiä arvoituksia, joita kaupungin aikuiset eivät saa ratkaistua.

Mikä kirjoissa sitten on niin hauskaa?

Ensinnäkin salapoliisit! Mikä salapoliisitarinoissa ei olisi hauskaa? Lapsesta on hurjan kivaa yrittää itse päätellä, kuka on tarinan kelmi. Kirjojen ratkaisut eivät ole lainkaan itsestään selviä, ja arvoituksen paljastuminen on aina yhtä kutkuttavaa.

Kirjojen rikokset ovat tietysti hyvin kilttejä, eivätkä kirjat ole lainkaan pelottavia (paitsi muumion arvoitus oli aika jännä), mutta arvoitukset ovat jokaisessa kirjassa oikeasti kinkkisiä.

Hauskaa on tietysti myös se, että arvoituksia ratkovat nimen omaan nokkelat lapset. Lapsesta on huvittavaa, että kaupungin poliisimestari ei ole kovin hyvä työssään ja joutuu pyytämään apua lapsilta.

Kirjoista on muuten tehty myös elokuvia, joista uusin, Lasse-Maijan etsivätoimisto: Ensimmäinen arvoitus, on dubattu suomeksi. Katsoimme sen kaksi viikkoa sitten koko perheen kanssa, ja se oli erittäin hauska ja suositeltava kaikkien mielestä. Elokuva kertoo, miten Lasse ja Maija laittoivat etsivätoimistonsa pystyyn samalla, kun he tutkivat arvokkaan Hammurabin kirjan katoamista koulunsa juhlasalista.

Nyt Lasse-Maijoja on luettu iltasatuina, mutta kun lapsen oma lukutaito tästä vielä hieman hioutuu, hän voi varmasti lukea helppolukuisia kirjoja itsekin. 

Kirjasarjaa on onneksi tehty yli kaksikymmentä osaa, joten luettavaa riittää vielä pitkäksi aikaa. Kirjat ovat itsenäisiä teoksia, joita voi lukea missä järjestyksessä tahansa. Kirjat on julkaissut suomeksi Tammi

Nyt tyttö suunnittelee myös oman etsivätoimistonsa perustamista, ja Lasse-Maijojen lisäksi kirjastosta onkin varatty myös pari omasta lapsuudestani tuttua klassikkoa: Salapoliisin käsikirja ja Vakoilijan käsikirja. Niitä odotetaan jo malttamattomana.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *