Parrasta ja kaksoisleuasta

Isyyspakkaus

Tämä on Isyyspakkaus-blogin ensimmäinen ja mitä todennäköisimmin viimeinen kauneuspostaus.

En kosteuta ihoani, en huolehdi rypyistä silmieni ympärillä eikä vähitellen harvenevassa ja lyhenevässä tukassanikaan ole juurikaan esiteltävää. Joskus kyllä olen yrittänyt käyttää jotain kasvorasvaa, mutta unohdan asian jo muutaman päivän jälkeen, ja epäilen, että rasvat saavat ylipäänsä ihon kuivamaan entisestään. 

Mutta partaani hivelen kyllä senkin edestä ja monta kertaa viikossa.

Kasvatin parran kesällä 2011. Olin joskus aiemminkin kokeillut vähän aikaa jonkinlaista pukinpartaa, mutta kokoparta oli aivan uusi juttu. Rouva ihastui partaani niin, ettei antanut minun ajaa sitä pois, joten olen kulkenut karvanaamana pian kuusi vuotta.

En ole kuitenkaan halunnut antaa parran rehottaa vaan olen pitänyt sen melko lyhyenä ja rajannut sen muotoon. Rajaan sen käytännössä höylällä pari kertaa viikossa ja trimmaan 5 mm:n mittaiseksi kerran viikossa. Kerran kokeilin kasvattaa pidempää partaa, mutta se näytti oudolle ja tuntui pahalle. (Siis kutisi niin maan prklsti.)

Varsinainen asiani koskee kuitenkin parran rajaamista. Monikaan ei ole todennäköisesti huomannut, että partatyylini on muuttunut jonkin verran. (Ja mitenpä olisikaan, kun en yleensä hirveästi selfieitä julkaise).

Mutta tällaisen ohuen viivan kanssa kuljin vielä viime syksynä.

Törmäsin kuitenkin erääseen mainoskampanjaan, jossa kerrottiin, miten iso osa miehistä tekee ison virheen ja rajaa partansa leukaluu mukaisesti. Tämä saa heidät kuulemma näyttämään siltä kuin heillä olisi kaksoisleuka. Oikea tapa kasvattaa parta olisi kuulemma antaa sen täyttää koko leuanalus aina kaulaan saakka. Siis että mitä että?

Tämä oli täysin päinvastaista kuin minulle oli aiemmin kerrottu. Kävin nimittäin kerran parturiliikkeessä muotoiluttamassa partani, ja silloin parturi (miesparturi, jos sillä nyt on mitään merkitystä) kertoi, että partaa ei nimenomaan kannata kasvattaa kaulaan asti, sillä se muodostaa silloin leuan alle tumman varjon, ja hän kehotti rajaamaan parran leukaluun mukaisesti.

Mutta nyt ajattelin kokeilla uudelleen, miltä tämä rajaus näyttikään ja poistaisiko se sen väitetyn illuusion kaksoisleuasta. Kasvatin siis partaa leuan alle kuukauden verran ja rajasin sen kaulaan. Nostin parran rajaa myös jonkin verran ylemmäksi kohti poskia. Kukaan tuskin huomasi mitään eroa, mutta itselleni muutos oli aika iso, sillä olin tottunut jo useamman vuoden ajan katselemaan itseäni kevyemmällä parralla.

Toisaalta mietin, miltä näyttäisikään, jos parran antaisi kasvaa niin ylös kuin se kasvaa eikä pahemmin ajelisi poskia.

Jaksoin kasvattaa poskipartaa nelisen viikkoa, mutta en pitänyt siitä, miltä parta näytti. Epätasainen ja harva parta näytti liian epäsiistiltä, joten luovutin. 

Tämän testin lopputuloksena päädyin uuteen partamalliin, joka on oikeastaan edellisten mallien välimuoto.

Ylhäältä parta on rajattu siihen, mihin asti se kasvaa riittävän tasaisena. Leuan alla parta jatkuu nyt lähemmäs kaulaa kuin vielä syksyllä, mutta sen sijaan, että parta kasvaisi kaulaan kiinni, leuan alla on U:n muotoinen rajaus, joka keventää parran olemusta. Ainakin omaa silmääni tämä malli miellyttää eniten tällä sivulla olevista, joten tällä mennään toistaiseksi!

Onneksi tätä tavaraa riittää, vaikka väri muuttukin vanhemmiten harmaammaksi, joten mieltä voi myös muuttaa minä päivänä tahansa.

Vaan tiedättekös mitä? Nyt tekisi oikeastaan mieli kokeilla, miltä näyttäisin pitkästä aikaa aivan siloposkena. Siihen en ole kuitenkaan saanut vielä lupaa.

Kommentit

paulahelena
ALUAP

Apua mä en oo yhtään partafani mut toi isoin parta (poskille nouseva) on jotenki superhot MITÄ!?! Kasvaiskohan mun miehelle tollanen...

Tommi K
Isyyspakkaus

Oho, enpä ole koskaan kuullutkaan tuollaista luonnehdintaa parrastani! Pitänee harkita sittenkin paluuta siihen, sillä kukapa ei haluaisi olla SUPERHOT! :D

paulahelena
ALUAP

En pistäis pahakseni, etenkään jos blogiin ilmestyis runsaasti selfieitä sen myötä ;D

Tasaraita

Mua nauratti tuo, että rouva ei ole antanut lupaa ajaa partaa pois. En antaisi minäkään jos omalle miehelle sellainen kasvaisi. Oon monesti yrittänyt maanitella häntä kasvattamaan partaa, mutta kun se ei kuulemma kasva ja näyttää sitten hassulta ja epäsiistiltä juurikin niiden muutamien harvojen haituvien takia. Se on vaan tyytyminen parrattomaan mieheen. :)

Pitääköhän muuten paikkaansa, mutta itsellä on jotenkin sellaine käsitys muodostunut, että tummatukkaisille tuntuu se parta paremmin kasvavan kuin kovin vaaleatukkaisille. Voiko tässä olla mitään perää?

CougarWoman
CougarWoman

Mun mies on tummatukkainen, mutta parta ei kasva edes kirveellä muuta kuin keskelle leukaa. Goatie-yritys, josta tuli mieleen lähinnä partasuti, äänestettiin lähipiirissä ajettavaksi pois 6-0.

Tasaraita

Eli siinä vesittyi epäilyni hiusten värin vaikutuksesta parrankasvuun. :D

Tommi K
Isyyspakkaus

:D Ymmärrän.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla taas aivan blondi mies, ja hänellä partaa kasvaisi kyllä vaikka muidenkin tarpeisiin :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Juu, ei se ihan niin yksiselitteistä ole :) Toisille parta kasvaa paremmin, ja se taitaa kulkea enemmänkin käsi kädessä muun karvaisuuden kuin karvan värin kanssa.

Torey
Näissä neliöissä

Hyvältä näyttää!

 

Mun miehellä on valtavan paksut hiukset ja ne kasvaa nopeasti, ja sama koskee parran kasvua!

Tavatessamme 2009 hän oli ihan siloposki, jossain kohtaa tuli hetkeksi pieni pukinparta ja jossain kohtaa (ehkä esikoisen synnyttyä) hän antoikin parran kasvaa kunnolla ja minähän tykästyin siihen myös! No nyt on menty muutama vuosi jo sillä, että hän on välillä aivan siloposki (mikä tekee hyvää iholle ja minusta on hetken hauskaa katsella miten hän näyttää ihan siltä nuorelta kaverilta johon vuosia sitten törmäsin :D) ja sitten välillä taasen hän antaa kasvaa kunnon parran (hän antaa toisinaan sen kasvaa kaulaan asti, mutta siistii kasvoilta samalla tavalla kuin sinä).

Naiset hakee hiuksillaan muutosta, mutta teillä miehillä se onnistuu parralla hetkessä! :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Ehkäpä Rouvakin innostuu tästä ja haluaa taas välillä katsella siloposkea!

Parrat on kyllä mahtavia, enkä määkään anna kovin mielelläni miheni leikata partaa :D 

Tommi K
Isyyspakkaus

Selvästi yleinen ilmiö! :)

saarakka (Ei varmistettu)

Siis minun mies ei TODELLAKAAN saa tehdä naamakarvoilleen MITÄÄN ilman lupaa. :D Joten komppaan Rouvaa tässä, kyllä naisella on päätäntävalta miehen naamakarvoista. ;)

Olen partafani, jos se vaan on siisti ja komistaa. Minun miehelläni on viikset, joiden (luvaton) poisajaminen saa aikaan hirvittävän kriisin. Kuka minä olen? Kuka on tuo viiksetön mies?

...huoli onneksi häviää parissa päivässä, kun viikset kasvavat takaisin. Leukapartaakin hän toisinaan pitää, ja sekin on ihana.

Tommin parta näyttää hyvältä, myös alas kaulalle menevä versio.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos kiitos! Pelkkiä viiksiä en ole koskaan uskaltanut kokeilla, vaikka paria Movemberia ennen se on käynytkin mielessä ;)

Tiia Rantanen

Mää oon NIIN kateellinen miehille siitä, miten massiivisia muutoksia ne pystyy tekemään lookiinsa partaa ja viiksiä kasvattelemalla ja leikkelemällä. Pyh peniskateus, tämä on partakateutta!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kateutta helpottanee tieto siitä, että iso osa meistä menettääkin sitten hiuksensa vähitellen.

CougarWoman
CougarWoman

Mun mielestä just toi kaulaan saakka -rajaus saa aikaan paljon isomman kaksoisleukaefektin kuin tuo sun nykyrajaus..? o_0 

Salt&pepper -parta on just jees! 

Tommi K
Isyyspakkaus

No ihan samaa mieltä! Se tekee leuasta jotenkin tosi massiivisen näköisen.

SSS (Ei varmistettu)

Mun miehellä parran kasvu on ihan mahdotonta. Viime kesänä parran leikkuu loppui, kun mies kyllästyi ja iho ei tykännyt jatkuvasta ajamisesta. Itsehän vain tykkään :)

Kesän jälkeen parta on tosiaan kasvanut jo melko paljon ja trimmaaminen tulee välillä tarpeeseen. Sen mies on onneksi ulkoistanut parturille, tulee hyvää jälkeä varmemmin :D Viiksistä joskus vikisen, kun kasvaa liian pitkiksi.

Vinkkinä tuohon kutiamiseen on parranhoitotuotteet. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, niin ehdoton tuote on partaöljy mikä kosteuttaa alla olevaa ihoa. Lisäksi partavahaa niin parta näyttää hyvinvoivalta ja tottelee (ehkä) kasvattajan tahtoa :D

Parhaimmillaan parta on <3, mikäli se kasvaa kunnolla ;)

Tommi K
Isyyspakkaus

No ehkä se suurin syy lyhyemmäksi leikkaamiselle oli kuitenkin se, että pidän itse enemmän lyhyemmästä parrasta ihan ulkonäöllisistä syistä. Mutta jospa joskus kokeilisi pidempääkin?

Elina-vieras (Ei varmistettu)

Mun miehellä on juuri samanlainen parta... Mun muotoilemana :D Aiemmin oli ilman noita poskipartaosioita (pulisonkeja?) mutta halusi sitten tuollaisen. No ei muuta kuin emännälle trimmeri kouraan ja muotoilemaan. Täysin ilman minkäänlaista perehtymistä asiaan (saatika koulutusta) leikkelin oman käsitykseni mukaan hänelle sopivan mallin ja hyvä tuli :D
Musta kans tuo alemmas kaulalle tuleva rajaus tekee jonkun kaksoisleukavarjon, tuo puoliväli on just hyvä!

Tommi K
Isyyspakkaus

Oh, olisipa kiva, jos joku muotoilis oman parran useamminkin. Parturissa sen voisi tehdä silloin tällöin ihan veloituksetta, mutta siihen menee vähän liikaa aikaa.... Rouva hoi: yksi parranmuotoilu tilattu!

Juliaihminen
Juliaihminen

Mun mielestä harmaa parta on kuuma! :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Päivä päivältä siis kuumempi!

Eh (Ei varmistettu)

Piti vaan tulla tänne huutelemaan, että toi isoin parta on todella kuuma! Ja harmaat tekee siitä vaan paremman! <3

Tommi K
Isyyspakkaus

No huhhuh! ;)

Kommentoi