Parrot-vastamelukuulokkeista

Isyyspakkaus

Esiinnyin taannoisessa äänkirjapostauksessa päässäni langattomat Parrot Zik 3.0 -vastamelukuulokkeet, ja samassa yhteydessä minulta toivottiin juttua kyseisistä kuulokkeista. Mikäpäs siinä, mutta pahoittelut, että reagoiminen toiveeseen kesti näin luvattoman pitkään.

Ostin kyseiset kuulokkeet Rouvalle joululahjaksi viime jouluna. Hinta oli melko suolainen, kotimaisesta verkkokaupasta 270 euroa. Jostain olisi varmaan voinut tilata halvemmalla, mutta en halunnut ottaa riskiä sen kanssa, että toimitus ei ehtisi perille jouluksi. Olimme lähdössä vielä New Yorkiin, joten ajattelin, että kuulokkeet olisi kiva olla mukana jo sillä matkalla.

Mutta kuinkas sitten kävikään? Toimituksessa kesti ja kesti, eivätkä kuulokkeet olleet saapuneet vielä 20.12. mennessä. En ollut myöskään saanut minkäänlaista vahvistusta sille, milloin kuulokkeet olisivat tulossa.

Satuin tekemään myös silloin työmatkan Britteihin, ja huomasin paluumatkalla Heathrow'n lentoaseman elektroniikkaliikkeessä samaiset kuulokkeet. Hinta oli suurin piirtein sama, joten päätin ostaa ne sieltä ja ilmoittaa kotimaiselle myyjälle, että saavat pitää tunkkinsa. Joulu oli siis pelastettu, ja kuulokkeet löytyivät paketista sopivasti ennen matkaa.

Kuulokkeiden valinnassa tärkein tekijä taisi olla ulkonäkö. Ja tietysti se, että ne ovat ylipäänsä langattomat vastamelukuulokkeet. Rouva ei pidä nappikuulokkeista eikä johtojen kanssa räpeltämisestä, ja kermanvalkoinen väri miellytti silmää eniten.

Kuulokkeiden pintamateriaali on pehmeää nahkaa *), ja ne tuntuvat hyvin miellyttäviltä. Yhdistäminen puhelimeen vaati Parrot Zik -sovelluksen lataamisen ja luonnollisesti hieman viitseliäisyttä, jotta Bluetooth-yhteys laitteiden välille muodostui. Tein sen siis Rouvan puolesta.

Vastamelukuulokkeet eivät blokkaa aivan kaikkia ympäristön ääni vaan ainoastaan tasaisen huminan ja kohinan. Kotona se pudottaa tärykalvoilta liikenteen huminan, ja lentokoneessa merkittävän osan tasaisesta taustamelusta. Kuulokkeet päässä kuulee kuitenkin aivan hyvin puheen ja huudahdukset, joten esimerkiksi lasten huutamista kuulokkeiden avulla ei pääse pakoon. Äänikirjojen, elokuvien ja musiikin kuunteluun lentokoneessa kuulokkeet sopivat erinomaisesti.

Kuulokkeissa on muutamia erinomaisia ominaisuuksia kuten äänen voimakkuuden säätäminen oikeaa kuuloketta pyyhkäisemällä, kappaleen vaihtaminen sen reunoja napauttamalla ja musiikin tai äänikirjan toiston keskeyttäminen napauttamalla kuulokkeen keskustaa. Bluetooth-yhteyden kantama on puolestaan jopa joitain kymmeniä metrejä. Näin ollen puhelimen voi vaikka jättää mökillä kuistille latautumaan ja lähteä itse puutarhatöihin luurit päässä.

Kaikissa langattomissa laitteissa on tietysti yksi käyttöä hankaloittava ominaisuus eli se, että akkua pitää muistaa ladata. Ei ole käynyt vain kerran, että kuulokkeiden akku loppuu kesken kaiken. Minulla ei ole monia vertailukohtia, mutta kyllä näissä kuulokkeissa akku kestää kuitenkin paremmin kuin aiemmissa in-ear-bluetooth-kuulokkeissani. Ja kun akku alkaa käydä huonoksi, se on vaihdettavissa toisin kuin vaikkapa monissa puhelimissa. Akun varauksen voi tarkistaa myös puhelimen Parrot Zik -sovelluksesta.

Pintamateriaali on kaunis mutta toki kovin arka. Jopa Parrotin omasta suojapussista tarttui siihen väriä, mutta se saatiin onneksi miedolla saippualiuoksella pois.

Tämän kokemuksen perusteella uskaltaisin suositella kuulokkeita, mutta kuulisin mielelläni myös muiden kokemuksista. Oletko siis käyttänyt juuri näitä tai joitain muita vastamelukuulokkeita ja mitä mieltä olit niistä?

*) Materiaali on siis keinonahkaa

Kommentit

Lukija (Ei varmistettu)

Hei,

Pieni korjaus, kuulokkeet eivät ole oikeaa nahkaa. Mutta muuten kyllä loistavat.

Tommi K
Isyyspakkaus

Hahaa, ihan täydestä menee siis! :D

miian
Inspirationainen

Mulla oli nuo samat, enkä koskaan saanut niitä toimimaan yhteen iPhone 6:n kanssa. Piti palauttaa. Kiva, että teillä toimii, noi on hauskan näköiset! Itse siirryin takaisin johdollisiin.

Tommi K
Isyyspakkaus

Onpa erikoista! Mullakin on iPhone 6, ja hyvin toimivat yhteen.

Becka (Ei varmistettu)

Hankin langattomat vastamelukuulokkeet vähän aikaa sitten ja ovat olleet jokaisen euron (tarkalleen 320) arvoiset. Valintani oli Bosen Quietcomfort 35 -kuulokkeet ja olen ollut niihin todella tyytyväinen. Minulle kuulokkeiden ulkonäkö ei ollut tärkeää vaan keskeisintä oli mukavuus ja toimivuus - saatan kuunnella kirjaa useita tunteja putkeen enkä voi sietää päätä puristavia kuulokkeita. En ole Boseistani keksinyt vielä valitettavaa. Blokkaavat hyvin melua, käyttö tehty todella helpoksi, äänenlaatu on minulle riittävän hyvä ja akun kesto ok. Kuuntelen enimmäkseen äänikirjoja ja podcasteja, joita kuunnellessa vastamelutoiminto on mielestäni olennainen kun liikkuu hälyisissä ympäristöissä, mm. työmatkat julkisilla. Kotona imurointikin onnistuu äänikirjaa kuunnellen. Ja langattomuus on iso helpotus. Paras hankinta vähään aikaan!

Tommi K
Isyyspakkaus

Täytyy varmaan käydä kokeilemassa näitä joskus jossain liikkeessä. Saanen toki näitä Rouvalta lainaan jatkossakin.

Fi (Ei varmistettu)

Hankin Bosen QuietComfort 25 -kuulokkeet (eli ne johdolliset) 1,5 vuotta sitten, kun työpaikan muuton myötä oma työhuone vaihtui monitoimitiloihin. Toimivat niin töissä kuin vapaa-ajalla. Korvatulppien unohtuessa reissuun lähtiessä olen välillä jopa nukkunut kuulokkeet päässä :D Langattomiin kuulokkeisiin vaihto houkuttelee kyllä ajoittain.

Parrotin kuulokkeet miellyttivät omaa silmää eniten mutta valitettavasti ne tuntuivat jo lyhyen sovituksen aikana epämiellyttäviltä omassa päässä. Kun kuulokkeita käyttää enimmillään 8-10 tuntia päivässä, oli pakko mennä istuvuus edellä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Joo, ei tietenkään kannata ostaa, jos on huonot päähän. Mullahan nämä kuulokkeet ovat olleet vain lainassa Rouvalta, ja omia vastamelukuulokkeita mulla ei ole. Vähän mietityttää tuo koko: in-ear-kuulokkeet on niin kätevän kokoiset, että esim. viimeksi lyhyelle Britti-reissulle en jaksanut ottaa edes näitä kuulokkeita mukaan.

prasa (Ei varmistettu)

Uudet Beats Studio 3:t ovat alkaneet kiinnostaa minua. Ne ovat saaneet hyviä arvioita ja 22 tunnin akunkesto on riittävä, että sitä ei tarvitse huolehtia.

Ja toki kun siinä on tuo Applen W1-chippi, niin se istuu Applen ekosysteemiin saumattomasti.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiinnostavaa! Ja melko kallista... :D

Kommentoi