Pasta Carbonara
Sateisena maanantaina Toscanan-seuruettamme ei huvittanut lähteä etsimään lounaspaikkaa, vaan päätimme tehdä itse pasta carbonaran, johon olimme ostaneet tarvikkeet aiemmin. Pääsipä villamme keittiö kunnolla käyttöön.
Kananmunien kannattaa muuten olla mahdollisimman tuoreita, joten säästä vanhemmat munat muuhun käyttöön.
Pasta Carbonara
Ainekset (neljälle)
- 4 kananmunaa
- n. 50 g parmesaania
- n. 150 g pekonia
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rosmariininonksaa
- 500 g tuorepastaa (tagliatelle)
Valmistaminen
- Nosta kananmunat lämpenemään huoneenlämpöisiksi hyvissä ajoin
- Riko kananmunat tilavaan kulhoon, raasta parmesaani ja yhdistä raaste kananmuniin
- Laita pastan keitinvesi kiehumaan tilavaan kattilaan
- Kuutioi pekoni ja paista sitä pannulla omassa rasvassaan, kunnes se on rapeaa
- Hienonna valkosipulit ja rosmariinit, lisää ne pannulle pekonin joukkoon ja kuullota niitä miedolla lämmöllä muutama minuutti
- Keitä pastat pakkauksen ohjeen mukaan, kaada niiden keitinvesi pois, kippaa pastat välittömästi kananmuna-parmesaaniseoksen joukkoon ja sekoita hyvin, jolloin kuuma pasta kypsentää kananmunan
- Kaada pekoni-valkosipuliseos pastakulhoon ja sekoita.
Tarjoile parmesaaniraasten kanssa.
Lounaan aikana sade ehti lakata, ja iltapäivällä aurinko paistoi jälleen.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.