Pelejä aikuisille: Exit Room ja Sugoi

Tälle viikolle sattui osumaan kaksi hauskaa pelikokemusta, joita voin lämpimästä suositella varsinkin aikuisille.

Exit Room

Pelejä aikuisille-4.jpg

No juu, eihän tämä mikään uusi juttu ole. Pakohuoneita on ollut Helsingissä jo useamman vuoden ajan, mutta itselleni kerta oli ensimmäinen. Saimme Rouvan kanssa ystäviltä syntymäpäivälahjaksi ”täydelliset treffit” pakohuoneessa.

Valitsimme pakopeliksi ”President’s apartmentin”, sillä toinen treffivaihtoehto, ”Bodom”, kuulosti liian pelottavalta. Pelin teema oli siis, että meidät oli kutsuttu vieraaksi presidentin asuntoon, ja meidän piti selvittää presidentillinen vihje kerrallaan, miten pääsisimme ulos huoneesta. Lisähaastetta peliin teki se, että näillä täydellisillä treffeillä meidät kytkettiin toisiimme käsiraudoilla. Kun normaalisti Exit Roomin pelit kestävät 66 minuuttia, tässä treffiversiossa aikaa annettiin 11 minuuttia enemmän.

En halua kertoa sen tarkemmin tehtävistä, jotten pilaisi kenenkään toisen kokemusta, mutta sen verran sanon, että ne olivat todella haastavia ja aivan alkuun seisoimme Rouvan kanssa huulet pyöreinä pohtien, mistä ihmeestä pääsisimme edes alkuun. Huoneessa oli useita riippulukkoja ja papereille kirjoitettuja vihjeitä, ja meidän piti niiden perusteella keksiä lukkoihin sopivat koodit ja sen jälkeen kokeilla, minkä lukon mikäkin koodi avaisi. Joidenkin lukkojen takaa paljastui avaimia, ja lukkojen avauduttua ovien takaa paljastui lisää huoneita ja uusia tehtäviä.

On myönnettävä, että osa tehtävistä oli niin vaativia, että emme olisi päässeet ulos huoneesta ilman pelinjohtajan radiopuhelimitse antamia vihjeitä. Hän kyllä kertoi, että harva pääsee ja että hoksasimme itse joitain tehtäviä, joissa pelaajat tarvitsevat usein apua.

Pääsimme ulos huoneesta 73 minuutissa, eli suoritimme huoneen onnistuneesti. Todella hauskaa ja erittäin suositeltavaa! Tämän perusteella haluan ehdottomasti pelata pakohuonetta toistekin. Exit Roomilla on myös lapsille tarkoitettuja pakopelejä, joihin pääsevät pelaamaan jo 8-vuotiaat.

exitroomhelsinki.com

Sugoi

Pelejä aikuisille-2.jpg

Keskelle Malmin teollisuusaluetta on puolestaan ilmestynyt kaikessa hiljaisuudessa jo kolmisen vuotta sitten japanilaistyylinen pelihalli. Valikoimassa on nelisenkymmentä räiskintä-, ajo-, urheilu-, puzzle-, tappelu- ja musiikkipeliä, ja kaikki ovat pelattavissa 9 euron (viikonloppuisin 11 euron) sisäänpääsymaksulla. Halliin on 12 vuoden ikäraja.

Kävimme Sugoissa perjantaina työporukalla, ja ihastuin erityisesti japanilaisiin musikkipeleihin.

Pelejä aikuisille-3.jpg

Katselin Tokiossa ihaillen, kun paikalliset nuoret pelasivat juuri samanlaisia rummutus ja dj-pelejä sellaisella taidolla, että itse en uskaltanut edes kokeilla. Nyt pääsin siis kokeilemaan niitä turvallisessa ympäristössä ilman pelkoa itsensä nolaamisesta! Ja ne olivat juuri niin hauskoja kuin ajattelinkin.

Pelejä aikuisille-1.jpg

Pääsin kokeilemaan myös yhtä klassikkoa: Guitar Hero. Ihan hävettää myöntää, etten ollut aiemmin pelannut sitäkään. Sellainen kutina nyt kyllä jäi, että näitä pitäisi päästä pelaamaan uudelleenkin. Ehkä jonain toisena tiimipäivänä taas!

sugoi.fi

hyvinvointi mieli suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *