Perhosia ja dinosauruksia

Isyyspakkaus

New Yorkin luonnonhistoriallinen museo, oikeammin American Museum of Natural History, on yksi ehdottomista käyntikohteista kaupungissa. Museo on yksi maailman suurimmista, ja sen kokoelmissa on yli 30 miljoonaa esinettä ja näytettä. Kaikki niistä eivät ole onneksi esillä.

Siitäkin huolimatta varsinkin pienten lasten kanssa on hyvä valita, mitä ehdottomasti haluaa nähdä, katsoa ensin ne ja sitten päättää, onko johonkin muuhun vielä voimia.

Kiehtovimpia näyttelyjä ovat (tietysti) dinosaurusten luurankoja esittelevät osastot, mutta myös vaihtuvien näyttelyiden sisällöt kannattaa tarkistaa. Peruslippu kattaa perusnäyttelyn, mutta ainakin osaan erikoisnäyttelyistä on maksettava erillinen pääsymaksu.

Tällainen on esimerkiksi vuosittain joulukuusta toukokuuhun asti avoinna oleva Butterfly Conservatory, jossa pääsee ihastelemaan oikeita eläviä perhosia. 

Museon toiseen kerrokseen on rakennettu trooppinen kasvihuone, jossa lentelee 400 - 500 värikästä perhosta. 

Osa perhosista, kuten tämä sininen kaunotar ovat pikkulinnun kokoisia.

Tyttöä perhoset pelottivat alkuun hieman, mutta lopulta näyttelyssä piti olla niin pitkään, että hän sai perhosen istahtamaan kädelleen. Ja toisen kerran. Ja kolmannenkin.

Perhoset todella olivat hyvin tuttavallisia. Jokainen kävijä taisi jossain vaiheessa saada jonkin niistä kädelleen tai hiuksiinsa. Ei siis perhoskammoisille!

Rouvan hiuskoristeeksi ryhtynyt perhonen ei olisi malttanut lähteä lentoon enää lainkaan, ja henkilökunnan piti lopulta poistaa se Rouvan tukasta, että pääsimme lähtemään eteenpäin.

Olimme päättäneet käydä katsomassa perhosten lisäksi isojen dinosaurusten luurangot.

Samalla näimme myös titanosauruksen, 37-metriä pitkän eläimen luurangon, joka on saapunut Argentiinan Patagoniasta museoon vasta vuosi sitten. Valtava lisko on jopa isompi kuin sille varattu huone, ja sen pää kurkistaakin toiseen huoneeseen.

Lopuksi ehdimme kurkistaa vielä mineraali- ja jalokiviosastolle, ja tyttö oli kovin innoissaan hienoista korukivistä.

Sitten joskus vähän myöhemmin pääsemme varmasti vielä avaruus- ja maapallo-osastoille ja planetaarioonkin. Nämä valinnat olivat kuitenkin erittäin hyvät juuri tälle retkelle.

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

Oi miten mahtava paikka! Itse viettäisin perhosten joukossa varmaan mielelläni pidemmänkin tovin, ja veikkaisin sen olevan myös tyttöjemme mieleen!

Pitäisi Helsingin Luonnontieteellinen ja Heureka käydä katselemassa koko perheen voimin.

Tommi K
Isyyspakkaus

Siellä oli muuten myös aivan mahtava henkilökunta! He tulivat kyselemään, mistä olemme, ja kertomaan ja näyttämään jos jollain lehdellä istuskeli jokin erikoinen yksilö. Erittäin kiva kokemus. Kuuma se huone vaan oli, ja olimme läkähtyä kamoinemme ja kantoreppuinemme...

Auringonnousu (Ei varmistettu)

Kiitoksia näistä kaikista New York - jutuista! On tosi mukava lukea ja katsella näitä. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos sinulle! Niitä on myös kiva kirjoittaa ihan itsellekin muistiin.

Papunen (Ei varmistettu)

Ihan ensi alkuun kiitos mielenkiintoisesta blogista! Olen pitkäaikainen lukija. Iso ilo ja hyöty tulee varmasti olemaan kirjoittamillasi NY osioilla, sillä viikon päästä lennämme mieheni kanssa talvilomalle sinne. Luonnontieteellinen museo on ainakin ihan must paikka, tuo perhososasto täytyy myös päästä näkemään. Musikaaliakin olen tässä vähän miettinyt :)
Kovasti olen koittanut tutkailla kuvistasi säätä ja vaatetuksen tarvetta. NYssä käyneet tuttavamme ovat kertoneet että siellä on talvisin (tammikuussa) todella kylmä tuuli, näytti mitttari mitä tahansa.. Miten siis kannattaa varustautua? Pakkaanko paksuimmat untuvatakit matkaan, vai toppaavatko jenkkiläiset itsensä kuten eteläeurooppalaiset, eli toppaa ja turkista päälle kun me suomalaiset vielä mennään sortseissa..

Tommi K
Isyyspakkaus

Mahtavaa! Ja tässähän ehtii tulla vielä vinkkejä matkaanne saakka, joten toivottavasti saatte niistä jotain apua.

Nyt on vähän sellainen musikaalien välikausi, sillä jotkin show't loppuivat juuri nyt ja seuraavat uutuudet tulevat vasta maaliskuussa. Mutta kyllähän täällä silti katsottavaa riittää, ja jos näkemättä on esim. Phantom, Wicked, Lion King, Book of Mormon... voin suositella niitä hyvin lämpimästi.

Sää on vaihdellut tosi paljon. Joulun välipäivinä oli lämmintä (+14) ja aurinkoista, ja olin läkähtyä villakangastakissani, vaikka alla oli vain t-paita. Nyt on ollut muutaman päivän nollan molemmin puolin, ja eilen oli varsinainen lumimyrsky. Tänään oli kylmä päivä, usea aste pakkasta ja päälle vielä tuulta. Mä siis palelin, vaikka villakangastakin alla oli vielä neulekin. Toisaalta torstaille on luvassa taas +15. Että päättele sitten siitä :D Kannatta olla mukana siis monta kerrosta, joita voi lisätä ja vähentää tarpeen mukaan, sillä lämpötilat vaihtelevat hurjasti ihan muutamassa päivässä.

Kommentoi