Pestoahvenet ja uudet perunat

Viime viikonlopun ruokaostokset toivat hetkeksi kesän kotiimme. Pestoahventen idean Rouva sai Oliviasta, mutta pesto on tehty oman ohjeen mukaan. Pestoa kannattaa tehdä samalla vaivalla reilu satsi, sillä se säilyy jääkaapissa ainakin viikon, kun sitä säilyttää kannellisessa astiassa.

img_3853.jpg

Pestoahvenet ja uudet perunat

Ainekset (neljälle)

  • 600 g ahvenfileitä (nahattomia)
  • reilu 1 kg uusia perunoita (nämä ovat italialaista siikliä)
  • pieni nippu kevätsipulia
  • pieni purkki kapriksia
  • runsaasti tuoretta basilikaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Pesto

  • 1,5 dl auringonkukansiemeniä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 100 g parmesaania raastettuna (Huom. raasta itse, älä osta valmiiksi raastettua!)
  • kaksi punttia tuoretta basilikaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • n. 3 dl öljyä (pelkkää oliiviöljyä tai puolet rypsiöljyä, jolloin pestosta tulee pehmeämmän makuinen)
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistaminen

Valmista ensin pesto:

  1. Paahda auringonkukansiemenet pannulla
  2. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet
  3. Hienonna auringonkukansiemenet tehosekoittimessa
  4. Lisää raastettu parmesaani, basilika, valkosipuli ja sitruunan mehu tehosekoittimeen ja jatka hienontamista
  5. Lisää öljy vähitellen tehosekoittimeen, kunnes tahna on sen paksuista kuin haluat
  6. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Laita tämän jälkeen perunat kiehumaan.

Valmista sitten kalat:

  1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi
  2. Poista ahvenfileistä ruodot. Kalakauppias ottaa yleensä vain kylkiruodot pois, mutta fileen paksumpaan päähän jää lihasruotoja, jotka tunnet sormillasi. Voit poistaa nämä helposti keittiösaksilla leikkaamalla viillot ruotojen molemmille puolille V-kirjaimen muotoon.
  3. Öljyä uunivuoka ja asettele ahvenfileet vuokaan
  4. Levitä fileiden päälle reilu kerros pestoa
  5. Voit levittää pestokerroksen päälle vielä lisää raastettua parmesaania
  6. Paista fileitä uunissa n. 15 minuuttia.

Laita loput pestosta kannellisessa rasiassa jääkaapiin. Voit kaataa peston pinnalle vielä hieman oliiviöljyä.

Kun perunat ovat kypsiä, valmista perunoista perunasalaatti. Perunat saavat olla vielä lämpimiä.

  1. Hienonna kevätsipuli ja basilika ja laita ne salaattikulhoon
  2. Puolita perunat ja lisää ne kulhoon
  3. Lisää kaprikset, sitruunamehu ja oliiviöljyä
  4. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita.

Kokoa annos lautasille.

Haaveile kesästä.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.