Pikagallup: Onko koolla väliä?

Isyyspakkaus

Nyt kuules ihan mielipidekysymys. Kun olen miettinyt sellaista asiaa, että pitäisikö blogini kuville antaa enemmän tilaa. Muutin nyt kokeen vuoksi sisältöpalstan leveyttä huomattavasti leveämmäksi kuin aiemmin ja ajattelin kysyä, että mitä pidät. Kysymys liikuttaa lähinnä niitä, jotka lukeva blogia tietokoneella.

Kuvat ovat nyt noin 50 % leveämpiä kuin aiemmin, joten vaakakuvat näkyvät paremmin mutta pystykuvista tulee jo todella isoja. 

Mitä sanot: pidetäänkö vai vaihdetaanko takaisin? Sinulle minä tätä blogia teen, itselläni on kaikki kuvat käytössä täysikokoisina. Käy toki katsomassa muutama vanhempi juttu, jossa on enemmän kuvia, niin näet, miltä ne näyttävät.

Olen onneksi ladannut kuvat jo pitkään tuplakokoisina blogiin, joten niiden resoluutio riittää hyvin ylöspäin skaalattavaksi.

//Edit 14.6.2017: Blogin palstanleveys on palautettu jo ennalleen, sillä leveämpi sisältöalue sai murskakritiikkiä sekä luettavuuden että pystykuvien liian suuren koon vuoksi.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuvien kokoa enemmän kannatta kiinnittää huomiota tekstin leveyteen. Isot kuvat ovat kivoja, mutta liian leveä tekstikenttä on vaikeaa luettavaa.

Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että nykyinen palstanleveytesi on aivan liian leveä luettavuuden kannalta. Lilyn yksi heikkous on juuri tuo, että ilmeisesti tekstipalstan leveyttä ei pysty säätämään irrallaan kuvista. Yhdellä rivillä tulisi olla vain noin 70 merkkiä. Tilannetta pystyy pelastamaan osittain fonttikoon kautta, mutta liian iso fontti on tietenkin myös epämiellyttävä.

Tässä lyhyesti englanniksi:
https://baymard.com/blog/line-length-readability

Yleisesti tämä on varsin iso ongelma kaikissa Lilyn blogeissa. Saattaisi olla kannattavaa kehittää sivustoa etteenpäin niin että tekstipalstan leveys ei tarvitsisi olla sama kuin kuvien koko.

(PS: Olen töissä Norjassa ja työskentelen UX-/verkkodesign-hommissa. Norjassa on laki, joka asettaa tarkat vaatimukset hyvälle suunnittelulle verkossa. Siitä voisi ottaa myös Suomi mallia. Tästä voi lukea vähän lisää englanniksi https://uu.difi.no/om-oss/english ja paljon lisää löytyy norjaksi samalta sivulta.)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos, juuri tätä samaa tekstin luettavuusasiaa olen miettinyt.

tieskalla lukija :) (Ei varmistettu)

Mun mielestä jos kuva ei mahdu kokonaisena näytölle, se kärsii siitä. Eli vaakakuvat toimii myös isompina mutta pystykuvat on vaikeita kun niitä ei näe kokonaisena (tietokoneenkaan) näytöllä. Kuvan aihe kärsii kun sitä joutuu skrollaamaan... Eli äänestän pienempiä kuvia :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Ja tämä oli se toinen huolenaiheeni, ja ihan aiheellinen.

Päivi J (Ei varmistettu)

Minultakin lähtee ääni pienemmille kuville, mukavampi lukea kun tietokoneen ruudulle mahtuu muutakin kuin yksi ainoa valokuva :)

Annis (Ei varmistettu)

Itse luen useimmiten kännykällä, missä tuo ero ei ole niin suuri tai näkyvä. Kuitenkin komppaan jo kommentoineita siinä, että on mukavampi lukea, kun näytölle mahtuu samaan aikaan muutakin kuin vain yksi kuva. Eli ääni pienemmille kuville.

Vierailija (Ei varmistettu)

Täältä myös säännöllisen tietokoneella lukijan ääni pienemmille kuville, pomppaa liikaa naamalle nuo isot kuvat.

Tilia kirjautumatta (Ei varmistettu)

Pienemmät on paremmat. Perustelut onkin jo annettu.

MiiaK (Ei varmistettu)

Pienten kuvien kannattaja täällä! Jopa vaakakuvat tuntuivat liian isoilta. Omaan silmään tuntuu paremmalta, kun tietokoneen näytössä näkyy kunnolla sivun reunaa. Olen myös samaa mieltä ensimmäisen kommentoijan kanssa, että tekstin ja kuvan leveyssuhde on mielestäni tärkeämpi kuin pelkät isokokoiset kuvat.

OP (Ei varmistettu)

Kuten ensimmäinen kommentoija kertoi, liian leveäpalstainen teksti on vaikea / hidas lukea. Samoin liian isot kuvat ovat hankalia erikokoisten näyttöjen takia, erityisesti pystykuvat.
Vaimosi instakuvat ovat helpommin selattavissa kuvasta toiseen kuin blogiin liitetyn instan kuvat, noin niin kuin asian vierestä. Tosin minulla itsellä ei ole instatiliä tällä hetkellä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Nyt en ihan saanut kiinni tästä ajatuksesta: "Vaimosi instakuvat ovat helpommin selattavissa kuvasta toiseen kuin blogiin liitetyn instan kuvat".

Vierailija (Ei varmistettu)

Samoilla pienempikuvaisilla linjoilla! Ratkaisevinta on mulla tekstipalstan liika leveys.

-Karoliina (Ei varmistettu)

Pakko kans laittaa kommenttia pienelle kuvalle. ei näe kuvaa kokonaisena niin ei ole kiva.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä on harvinaisen yksimielistä :D Siispä palataan takaisin vanhaan palstanleveyteen!

Kommentoi