Poikien ilta Gaijinissa

Kaverini oli pitkästä aikaa yöpymässä Helsingissä ilman muuta perhettä, joten sovimme, että vietämme harvinaisen poikien illan ilman vaimoja ja lapsia.

Ja mikäs olisikaan ollut sen parempi syy varata pöytä Gaijinista ja maistella läpi koko yhdeksän lajin Gaijin-maistelumenu viineineen? Ja ottaa alkuun lakritsaiset sourit!

IMG_3211-2.jpg

Kaverilleni kerta oli itse asiassa ensimmäinen Gaijinissa. Ravintola on kyllä ollut listalla jo pidempään (sillä olimme ehtineet käydä siellä hänen vaimonsakin kanssa jo kertaalleen), mutta lasten kanssa olemme päätyneet kuitenkin hieman helpompiin paikkoihin.

Olen edellisen kerran syönyt Gaijinin maistelumenun useampi vuosi sitten. Hyvä se oli silloinkin mutta nyt mielestäni vielä parempi.

IMG_3215-2.jpg

MUSSEL & YUZU-HONEY
vihersimpukka, yuzu-hunajadressing, kombusoijaa, merileväkaviaaria

IMG_3222-2.jpg

PORK BUN
possunkylkeä, kimchimajoneesia, pikkelöityä kurkkua, pehmeää leipää

IMG_3229-2.jpg

SASHIMI TASTING
sashimilajitelma, mätiä, wasabi-yuzudressing, wakamea, wasabimajoneesia

IMG_3232-2.jpg

SASHIMI PRAWN, FOIE & ROASTED ALMOND `NIGIRI´
tiikerirapu `nigiri´, ankanmaksaa, tryffeliä, teriyakiriisiä, mantelilunta

IMG_3235-2.jpg

ROASTED SAIKYO MISO SALMON `MT. FUJI´
saikyo-misolla marinoitua paistettua lohta, kukkakaalia, tuore-wasabi emulsio, bonitoa

IMG_3237-2.jpg

BABY BACK PORK RIBS
possun ribsejä, soija-mirin karamellia, togarashia

IMG_3244-2.jpg

SEARED SCALLOP & X.O.
paistettua kampasimpukkaa, harvinaista kiinalaista X.O.-kastiketta,
X.O. -majoneesia, rapeaa valkosipulia, merileväkaviaaria

IMG_3251-2.jpg

GAIJIN TONKATSU PARTY
rapeaksi paistettua paneroitua possua, salaatinlehtiä, japanilaisia pikkeleitä,
Gaijinin kimchiä, seesamidressing, chilitahnaa, ruskeavoi-majoneesia

IMG_3267-2.jpg

PUMPKIN & LIQ `HOKKAIDO´
inkivääri-mantelikakkua, vanilja-kurpitsajäätelöä, paahdettu manteli-maitosuklaa cremeaux,
rapeaa fenkolia, lakritsimarenkia, lakritsi-anglaise

Ei varmasti tarvitse vakuutella, että kaikki annokset olivat erinomaisia. Raikkaita ja mielenkiintoisia makuja, joissa yhdistyvät Korean ja Japanin makumaailmat.

Erityisen ihastunut olin Gaijin tonkatsu party -annokseen, jossa paneroitua possunleikettä, kasviksia, riisiä ja maustekastikkeita kääräistiin salaatinlehtien sisään. Tämän tyyppistä näpertelyä olisi kiva tehdä useamminkin!

Pork bun taas on jo klassikko: höyrytetty ja ilmava pieni sämpylä, jonka sisällä on mehevää possua, nam! Ja kyllähän se kolmaskin possuannos, possun ribsit karamellikastikkeessa, oli melkoisen maukas.

Loistava setti, suosittelen!

Ja kiitokset J:lle hyvästä seurasta. Otetaan taas uudestaan, ihan poikien kesken!

IMG_3265-2.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *