Porvoon Meat District

Isyyspakkaus

Teimme lauantaina pienen päiväretken Porvooseen. Porvoossa on kiva käydä ihan vain ihailemassa vanhan kaupungin kauniita puutaloja, mutta vielä parempi syy ovat kaupungin ravintolat.

Tällä kertaa määränpäämme oli uusi Meat District (Gabriel Hagertin kuja), joka on auennut keväällä ravintola Timbaalin vanhoihin tiloihin keskelle vanhaa kaupunkia.

Ravintolan omistajat pyörittävät myös muita ravintoloita ja hotelleja Porvoon vanhassa kaupungissa (esim. SicaPelle ja Pariisin Ville), ja myös Meat Districtin yhteydessä toimivan Café Postresin taustalla on sama porukka.

Ja kyllä, kahvilalla on suora yhteys Helsingissä aiemmin samalla nimellä toimineeseen Michelin-tähtiravintolaan.

Meat Districtin listalta löytyy ravintolan nimen mukaisesti hyvin lihaisia annoksia, mutta kasvissyöjien ei kannata sitä säikähtää: kaikki annokset ja menut saa myös kasvisversioina.

Itse valitsimme listalta MD Half in -yllätysmenun (59 €), ja tytölle tilasimme hampurilaisen.

Menun alkupaloissa oli leikkeleitä, tartarpihviä, grillattuja paprikoita ja pannullinen etanoita.

Pääruokamme oli entrecôte-pihvi, jonka kanssa tarjottiin lautasellinen tomaattisalaattia ja ranskalaisia perunoita.

Aivan törkeän hyvää, ja jopa pitkään kasvissyöjänä ollut ja edelleen kokolihakriittinen Rouva piti lihaa erinomaisena. Siihen ei vaikuttanut pelkästään se, että liha oli luomua, vaan taika on se, että liha on kypsennetty hiiligrillissä, mikä antaa sille kivan savuisen maun. 

Mutta voi hyvä tavaton, miten tajuttoman herkullinen tämä tytölle tilattu hampurilainen oli!

Tämä meni heittämällä kaikkien niiden purilaisten ohi, joita olen maistellut kevään aikana Helsingissä. Voisin sanoa tätä jopa maan parhaaksi hampurilaiseksi, sillä en muista syöneeni yhtä maukasta burgeria missään. 

Mausteet olivat yksinkertaiset: ketsuppi, majoneesi, maustekurkku ja 9 kk kypsytetty cheddarjuusto. Se ei muuta tarvitse, kun pihvi on juuri sopivan kypsä, sämpylä oikeanlainen ja sen leikkauspinnat paahdettu ja kun koko komeus on vielä saanut savuisen aromin hiiligrillissä! Onneksi purilainen oli sen verran kookas, että siitä riitti maistettavaa myös isille ja äidille.

Pieni poikanen oli muuten hänkin oikein mallikelpoinen ravintola-asiakas, ja lähinnä nukkui auton turvakaukalossa, kun muut söivät.

Jälkiruoaksi tilasimme Postresin artesaanijäätelöt, joita saa myös Meat Districtin puolelta. Erinomaista! Suosittelen lämpimästi tätä kirsikkaa, joka maistui aivan Rouvan itse tekemälle kirsikkahillolle.

Meat Districtissä oli yksinkertaisesti kaikki kohdallaan: ruoka, palvelu, miljöö, ja en voisi suositella paikkaa lämpimämmin! Kannattaa mennä ihan jo sen hampurilaisen vuoksi!

 

Kommentit

Hannaaa (Ei varmistettu)

Oliko tuolla ihan listalla hamppareita? Niin että saako aikuisetkin? :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Listalla niitä ei varsinaisesti ollut, olisiko ollut jokin päivän erikoisuus? Mutta olisivat kyllä tarjonneet niitä myös aikuisille :)

Hannaaa (Ei varmistettu)

Ps jos Porin Blind Burger on vielä testaamatta, sinne kannattaa suunnata kauempaakin! Länsirannikon parhaat bursat - eikä taida stadissakaan olla niin hyviä. Ja ne ranskikset!

Tommi K
Isyyspakkaus

Oh! No ties vaikka eksytään Poriin tuossa ensi viikolla. Kiitos vinkistä!

Kommentoi